Koko perheen banaaniletut

Koko perheen aamupala-, välipala- tai jälkiruokaletut, jotka sopivat vauvasta vaariin kaikille, ja vieläpä terveelliset sellaiset syntyvät vain kahdesta raaka-aineesta ja maistuvat niin hampaattomalle kiinteisiin ruokiin totuttelevalle vauvalle sormiruokana kuin myös meille aikuisillekin. Ohje löytyy tällaisenaan ja varioituna monestakin blogista ja ruokasivustolta jo entuudestaan, mutta minä törmäsin siihen vasta hetki sitten etsiessäni ideoita vauvan sormiruokailuun ja koko perheelle sopiviin ruokiin.

 

dsc_0022

 

Nämä letut syntyvät kädenkäänteessä kananmunista ja banaanista kaikista yksinkertaisimmillaan. Toki lettuja voi sitten muokata muillakin aineksilla, kuten lisätä makua antamaan vaikkapa mustikkaa, kanelia tai kardemummaa. Kukin tuunatkoon näköisekseen ja mieleisekseen, mutta tässäpä siis ohje täysin riisuttuna versiona.

 

dsc_0023

Banaaniletut

 

  • 1 banaani
  • 2 kananmunaa

 

Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella ja paista pienellä paistinpannulla tai ohukaispannulla letuiksi. Tästä annoksesta tulee noin 7 pientä lettua. Letut voit halutessasi paistaa ilman rasvaa, mutta tilkka rypsiöljyä helpottaa paistamista. Rasvalisä ei myöskään ole pahitteeksi kasvavalle vauvalle, jonka energiantarve kasvaa jatkuvasti.

 

dsc_0024 dsc_0026

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: