Loppiaisviikonloppuna ulkoilua

Loppiaisperjantaihin heräsimme lämpömittarin näyttäessä hyytäviä lukemia. -27 astetta pakkasta ja ikkunasta ulos katsoessa pakkasen oikein saattoi nähdä kietoutuneen ilmaan talojen ympärille ja leijumaan järven päälle. Kirkkaasta taivaasta ja nousevasta auringosta huolimatta ilma oli utuinen ja jäätynyt järvi näytti kuin se olisi höyrynnyt. Kaiken päälle oli laskeutunut pakkashuuru.

 

dsc_0021

 

Päivällä pakkaslukemat pysyivät napakasti yli kahdenkymmenen asteen. Ilma oli kuitenkin upea ja aurinko paistoi kirkkaasti sen pienen hetkensä, mitä se tähän vuoden aikaan taivaalla jaksaa köllötellä ennen pimeän tuloa. Auringonsäteet kimaltelivat ilmassa leijailevissa, hennoissa, mikroskooppisen pienissä lumihiutaleissa aivan kuin joku olisi heitellyt ilmaan kultapölyä. Aurinko ja kipakka pakkanen tekivät jopa keskelle asuinaluettamme sateenkaaren näköisen pystypalkin, jossa valo leikki pakkasasteiden kanssa useissa eri väreissä.

 

dsc_0034

 

Loppiaisena pakkasimme joulun pahvilaatikoihin ja lusikoimme soppalautasilta viimeiset joulukinkusta tehdyn hernekeiton rippeet kitusiimme. Hei hei joulu, vuoden päästä taas nähdään. Kaikki joulukoristeet pakattiin varoen ja kauniisti omiin rasioihinsa ja säilytyslaatikoihin. Kun kaikki koristeet olivat jokainen yksitellen pakattu ja minä haikein mielin katsoin joulusta riisuttua kotiamme, kannettiin kuusi ulos ja sitten alkoikin perinteinen neulassavotta, kun neulasia sai imuroida aivan joka kolkasta kyllästymiseen asti ja niitä tulee vastaan varmasti vielä juhannuksenakin jostain maton alta tai listan välistä.

 

img-20170107-wa0001 img-20170107-wa0008

 

Loppiaisen hyisiin pakkasiin emme lähteneet ulos hytisemään, vaan lämmitimme saunan ja koko perhe saunoimme häätäen vilun luista ja ytimistä. Sen sijaan pakkasen lauhduttua lauantaina säntäsimmekin sitten ulkoilemaan ja pulkkailemaan. Kaikille puettiin toppatamineet niskaan Nala mukaan lukien ja painuttiin nauttimaan raikkaasta pakkassäästä. Alisa nautti jälleen mäenlaskusta, minä kolasin maahan sataneet lumet pihastamme ja Lari sytytti kynttilät lyhtyihin. Ai että talvi onkin niin ihanaa aikaa ulkoilla ja nauttia sään raikkaudesta. Talviulkoilun hauskuus onkin pääsääntöisesti vain pukeutumiskysymys, sillä en minäkään viluisena ulkona viihtyisi, mutta kun tarpeeksi pukee päälle, niin ulkoillessa on kyllä aivan muut jutut mielessä kuin vapisevat kintut ja kalisevat hampaat. Tämän voin sanoa varmuudella, sillä olen ehdottomasti perheemme pahin vilukissa, joka nukkuu yönsäkin kahden täkin alla, jopa kesällä, koska muuten palelisi.

 

img-20170107-wa0003 img-20170107-wa0010 img-20170107-wa0009 img-20170107-wa0005

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: