Pastakastike

Seuraavaksi ohjetta nauhapastalle valmistamastamme superhelposta pastakastikkeesta, joka syntyy tomaattimurskasta, kinkusta, sipulista, valkosipulista, basilikasta, lorauksesta kermaa sekä niistä mausteista millä haluat soossin maustaa. Lisäksi monet jääkaapista löytyvät rippeet voi käyttää kastikkeeseen, kuten vaikkapa oliivi- tai aurinkokuivatun tomaattipurkin jämät. Tämä yksinkertainen kastike on itselläni ollut ässänä hihassa jo vuosia. Kastike on todella maistuva ja oivaa vaihtelua perinteiselle bolognesesoossille. Suosittelen testaamaan.

 

dsc_0027

Pastakastike

 • 500g tomaattimurskaa
 • 200g kinkkua
 • loraus kermaa
 • reilusti tuoretta basilikaa
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulin kynttä
 • suolaa
 • mustapippuria
 • loraus worcesterkastiketta
 • 1 lihaliemikuutio
 • hyppysellinen chilirouhetta
 • 1tl sitruunapippuria
 • ½ rkl balsamicoa
 • 1rkl kuivattua basilikaa

 

Pilko sipulit ja valkosipulit ja kuullota öljytilkassa kasarissa. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Maustamisessa voi käyttää niitä mausteita, mistä itse tykkää ja mitä kaapista löytyy. Ohjeessa esimerkki meidän käyttämistämme mausteista. Anna tomaattikastikkeen muhia hiljakseltaan liedellä kannen alla pari tuntia. Kuutioi 200 grammaa mieleistäsi kinkkua, meillä taisi olla ohuen ohutta saunapalvileikkelettä. Lisää kastikkeeseen kinkut, reilu tukollinen silputtua tuoretta basilikaa sekä loraus kermaa pyöristämään maut. Tarjoa pastan ja hyvän vaalean leivän kera. Vinkki! Kastikkeeseen voi käyttää myös jääkaapista löytyviä rippeitä, kuten meillä jäi raviolien täytteestä jäljelle ricotta-juustoa, joten se heitettiin kastikkeen sekaan ja olipa vielä pieni turaus tomaattipyreetä jäljellä purkissa, niin sen jämät käytettiin myös kastikkeeseen. Raviolien kermakastikkeesta jäi yli puolikas kanaliemikuutio, joten myös se pääsi kastikkeeseen sekaan tuomaan makua.

 

dsc_0030

Buon appetito!

 

Alkuperäisen postauksen ”Pastavinkit aloittelijalta aloittelijalle” voit lukea täältä.

One Reply to “Pastakastike”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: