Sympaattinen lipasto

dsc_18931

 

Olohuoneemme sisustus alkaa olla valmis. Muutaman puukorin ja siron rahin olohuone tulee ehkä saamaan vielä myöhemmin täydentämään sisustuksen, mutta muuten kaikki alkaa olla paikallaan. Aiemmin esittelin teille olohuoneemme uudet tulokkaat eli ison linnunpesäksi ristimäni rottinkituolin sekä uuden elämän saaneen jalkalampun. Nyt olohuoneeseemme on muuttanut myös uusi, pieni, sympaattinen pikkulipasto, jossa on ajan havinaa 50-luvulta asti ja vuosikymmenten takaista huonekalumuotoilun historiaa. Pieni sympaattinen lipastomme esittäytyikin jo blogin aiemmassa postauksessa täällä. Silloin lipasto oli vielä vanhassa ulkoasussaan puun värisenä.

 

dsc_1861

dsc_18621 dsc_18631

 

Nyt moni varmasti ajattelee, että olen mennyt pilaamaan kauniin 50-lukulaisen huonekalun, kun en ole entisöinyt sitä vanhaan loistoonsa alkuperäistä kunnioittaen, vaan se on saanut käsittelyssäni aivan uuden ilmeen ja päivityksen 2010-luvulle. Sisustukseemme vanhan lipaston ulkonäkö ei kuitenkaan oikein istunut, vaikka lipasto kovin viehättävä sellaisenaankin oli. Niinpä lipastolle tehtiin maalipesu, pohjamaalattiin kertaalleen valkoisella ja pintamaalattiin puolihimmeällä kalustemaalilla kahteen kertaan. Muuten lipasto sai puhtaan valkoisen värin, mutta kansi maalattiin vaalealla harmaalla. Harmaan sävy poimittiin lukuisten värilastujen avulla olohuoneemme vanhojen kalusteiden pöytälevyistä, jotka on tehty vanhasta, harmaantuneesta ladonseinästä. Jahkailin värin kanssa pitkään. Lopulta vaihtoehtoina olivat tuo valitsemamme vaalean harmaa sävy sekä rusehtava ajopuun sävy. Ajopuu oli kuitenkin hieman liian ruskea ja olisin halunnut sävyyn sekoitettavan hieman lisää harmaata. Valitsemamme harmaa taas oli hieman liian vaalea, mutta seuraava vaihtoehto harmaasta meni sitten taas aivan liian tummaksi. Koska kuitenkaan maaleihin ei ollut mahdollista sekoittaa useampaa eri väriä ainakaan niin pienissä maalimäärissä, mitä me tarvitsimme projektiamme varten, päädyin tuohon harmaaseen sävyyn, joka itse asiassa istuu olohuoneeseemme erittäin hyvin ja solahtaa osaksi sisustusta muitta mutkitta.

 

dsc_0091 dsc_0093 dsc_0094

 

Myöhemmin, kunhan suuret linjat on saatu eteisenkin puolelta sisustettua paremmalle tolalle, tulee lipasto saamaan vielä tyhjälle hyllylle pari puukoria, johon ompelen kauniit kangaspäälliset. Samanlaiset tulevat sitten todennäköisesti eteiseenkin tulevaan sivupöytään tuomaan säilytystilaa pikkutavaroille. Puukorit kuitenkin saavat vielä odottaa vuoroaan, sillä eteisen kalusteiden tuunausta en ole ennättänyt vielä edes aloittamaan ja yksi lipasto vielä jossain maailmalla seikkailee odottaen, että löytäisin hänet ja hakisin kotiin.

 

Mielestäni lipasto sai käsittelyssäni aika raikkaan, uuden ilmeen ja tuo 50-luvun muotoilu ja sirot, hieman vinot jalat ovat kyllä niin kauniit. Lipastolle ei tullut edes kovin päätähuimaavaa hintalappua. Käytetystä lipastosta maksoin 50 euroa ja rautakaupasta ostamiini tarvikkeisiin meni rahaa yhteensä 70 euroa ja niillä tarvikkeilla on nyt annettu uusi ilme jalkalampulle ja tälle lipastolle ja niistä riittänee vielä maalit eteisen sivupöydänkin laittamista varten. Ihastelen lipastoa joka päivä, että tulipas siitä kaunis. Lipastosta tuli jopa parempi, mitä osasin mielessäni kuvitella etukäteen. Mitä mieltä olette? Menikö 50-luvun kaunotar pilalle vai saiko se uuden elämän?

 

dsc_0092

One Reply to “Sympaattinen lipasto”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: