#MVkaikkipeliin – taistelu syöpää vastaan

”Taistelijat menevät läpi vaikka harmaasta kivestä. Kovat taistelijat menevät läpi vaikka harmaasta kivestä ja vetävät muitakin mukanaan. Kovimmat taistelijat osaavat myös ottaa tarvittaessa apua vastaan. Marko Viinikainen on näitä jälkimmäisiä. Nyt on aika auttaa!” – #MVkaikkipeliin-keräyksen sivuilta lainattu teksti

 

Tätä postausta mietin pitkään. Aihe oli sellainen, että sen halusin ehdottomasti tuoda blogissani esille. En vain tiedä kuinka pukea ajatuksensa sanoiksi ja miten sormet näppäilisivät tietokoneen näppäimistölle oikeat kirjaimet oikeassa järjestyksessä. Sanojen valitseminen oli tällä kertaa todella hankalaa, vaikka yleensä teksti kuin teksti syntyy minulta todella luonnollisesti. Päätin kuitenkin jatkaa itselleni ominaisella linjalla, olla rehellinen ja kirjoittaa kaikella sydämelläni, sillä muutakaan en osaa.

 

Osalle tämän postauksen otsikko kertoo jo todella paljon ja osalle se on varmasti iso mysteeri. Kyseessä on keväällä pelattava hyväntekeväisyysottelu, jossa kerätään varoja Suomen Syöpäsäätiölle. Salibandy-ottelu pelataan Jyväskylässä Synergia-areenalla 20.5.2017 ja kentällä kohtaavat Marko Viinikaisen kokoama joukkue #MVkaikkipeliin, joka koostuu Markon peliuran aikaisista ystävistä ja luottomiehistä, sekä Happee All Stars, jota tähdittävät muun muassa tuoreet maailmanmestarit Eero Kosonen, Joonas Pylsy, Jonne Junkkarinen, Jami Manninen ja MM-kisojen parhaana pelaajana palkittu Peter Kotilainen. Jo pelkästään paikalle ilmaantuminen kasvattaa hyväntekeväisyyteen lahjoitettavaa pottia, sillä mukana on useita yhteistyökumppaneita, jotka lahjoittavat katsojaluvun mukaan. Lisäksi peliin on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu ja nämä varat lahjoitetaan myös Syöpäsäätiölle. MVkaikkipeliin-ottelun kummeina toimivat muun muassa kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto sekä urheilutoimittaja ja vuoden 2016 positiivisin suomalainen Kaj Kunnas. Keräyksen nettisivuihin voit tutustua täällä ja halutessasi lahjoittaa jo nyt hyvää asiaa varten.

 

Tuon hyväntekeväisyysottelun blogissani esille siksi, että ottelun puuhamies Marko Viinikainen on entinen työkaverini ja hän on myös todellinen taistelija, jolla on rohkeus antaa kasvot syövälle ja sitä vastaan taistelemiselle. Minulla on Markosta onnekseni todella lämpimät muistot. Jo työskennellessämme samassa tiimissä aikanaan hän oli viimeisen päälle herrasmies, jonka sydän on puhdasta kultaa. On kunnia, että saan tuntea tämän kaltaisen ihmisen, jolle suurinkin vastoinkäyminen tuntuu olevan voimavara, josta hän ponnistaa valloittamaan vaikka koko maailman, jos niin vain tahtoo. Hän tuntuu olevan oman elämänsä Veikka Gustafsson, jolle vuoret on tehty ylitettäviksi ja valloitettaviksi eikä missään tapauksessa esteiksi. Vuosiin emme ole olleet tekemisissä, mutta viime vuonna Facebookista huomasin Markon avoimet päivitykset, joissa hän kertoi sairastuneensa vakavasti. Markon perheeseen odotettiin kolmatta lasta samalla kun alkoi Markon hurja taistelu laajalle levinnyttä kilpirauhassyöpää vastaan. Marko aloitti vuoden vaihteessa myös blogin kirjoittamisen, jossa kertoo vieläkin tarkemmin sairaudestaan ja sitä vastaan käymästään taistelusta. Syöpää, joka on kerennyt tekemään jo yli sata etäpesäkettä, vastaan taistellessaan Marko treenaa tavoitteenaan vaativa Ironman-kilpailu. Markon blogin Perhe, syöpä ja ironman löydät täältä.

 

Lukiessani Markon tarinaa hänen blogistaan uudenvuodenpäivänä pala nousi kurkkuun, raskas kivi tuntui harteilla ja silmäkulmat kostuivat väkisin. Mielen valtasi niin moni ajatus ja koko ajatusvyöry vain ryöpsähti päälle. Mietin miten epäreilua elämä voikaan olla. Miksi 30-vuotias, hyväsydäminen, nuori, terveitä elämäntapoja noudattava, urheilullinen ihminen, jonka kuopus vielä odottaa ensimmäisten päivänsäteiden näkemistä, sairastuu noin vakavaan sairauteen? Miksi sairaudet ovat niin julmia ja armottomia? Se voisin olla minä tai joku minun perheenjäseneni, jonka kohtalo on saada karmiva syöpädiagnoosi. Syöpä valikoi uhrinsa ilman empatiaa tai ennakkovaroitusta. Syöpä valikoi kenet haluaa säälimättä pätkääkään eikä syöpää kiinnosta se, onko hänen valittunsa hyvä vai paha ihminen. Syöpää ei kiinnosta edes karman lait eikä sen kanssa voi neuvotella.

 

Viikonloppuna laitoin Markolle viestin. Pala kurkussa edelleen toivotin onnea taisteluun niin Markolle kuin koko hänen perheelleen. Samalla päätin, että haluan kantaa oman korteni kekoon ja tuoda blogissa esille hyväntekeväisyysottelun, jolla kerätään varoja taisteluun syöpää vastaan. Kerätyt varat Suomen syöpäsäätiö käyttää siihen työhön ja tutkimukseen, jolla edistetään syövän diagnostiikkaa ja ennaltaehkäisyä ja varmistetaan, ettei kenenkään tarvitse jäädä sairauden kanssa yksin. Koska syöpä koskettaa meistä niin monia joko suoraan tai välillisesti, on ensiarvoisen tärkeää lahjoittaa ja tukea Syöpäsäätiön toimintaa, jotta tuolta hirviöltä nimeltään syöpä saataisiin joku kaunis päivä katkaistua siivet ja nähtäisiin, miten syövän matka tällä maapallolla tyssää kuin kananlento. Siispä tule kannustamaan #MVkaikkipeliin-hyväntekeväisyysotteluun Marko joukkueineen voittoon 20.5.2017 Jyväskylän Synergia-areenalle, sillä pelkkä paikallaolosi kasvattaa hyväntekeväisyyspottia!

 

En voi kuin hattua nostaa Markolle ja hänen perheelleen. Sellaista elämänasennetta löytyy harvalta, minkälainen elämänpalo Markolla rinnassaan leimuaa. Tuodakseni edes pienen palan sitä uskomatonta persoonaa tähän tekstiin kerron vielä muiston, joka Markosta minulla on. Ollessamme töissä samassa työpaikassa, lähdimme koko työporukan voimin Helsinkiin juhlimaan työpaikkamme 10-vuotista taivalta. Pidimme hauskaa ja tanssimme työkavereiden kanssa illan Anna Abreun tahtiin, joka esiintyi synttärijuhlissa. Paluumatkalla kohti Jyväskylää istuimme bussissa Markon kanssa vieruskavereina. Minä marmatin pakottavia jalkojani, sillä olin koko päivän pyyhältänyt menemään korkeissa koroissa. Yritin oikoa kipeitä jalkojani, mutta bussin penkkirivien välit olivat todella ahtaat. Niinpä Marko herrasmiehenä tarjoutui pitämään kipuilevat jalkani sylissään, jotta sain ne edes hieman ylös matkan ajaksi. Ei enää varmastikaan ole epäselvää kuinka vilpittömän välittävästä ja upeasta ihmisestä on kyse. Toivonkin kaikkien kahvitauollaan istuvien suojelusenkelien levittävän pahalta varjelevat siipensä Markon ja hänen perheensä ylle. Heitän taivaalle ja universumille toiveen, että ihme tapahtuisi ja Marko kasvaisi syöpäänsä vahvemmaksi ja lopulta Ironmaniksi. Marko, on kunnia saada tuntea sinut!

15896302_1284085581659172_8808092483833289953_o

2 Replies to “#MVkaikkipeliin – taistelu syöpää vastaan”

  1. Päivitysilmoitus: Blogin vuosi 2017 – Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: