Olohuoneen muodonmuutos

Aiemmin esitellessäni 50-lukulaista lipastoamme, joka on saanut uuden ilmeen, mainitsinkin jo, että olohuoneemme alkaa olla aivan viimeisiä silauksia vaille valmis. Onkin siis aika laittaa tästä muodonmuutoksesta kuvia jakoon blogiinkin. Olohuoneestamme tuli mielestäni todella ihana. Aiemmin suuri, tummanharmaa divaanisohva hallitsi koko olohuoneemme ilmettä. Istumaominaisuuksiltaan sohva alkoi olla jo parhaat päivänsä nähnyt ja napakka istumatuntuma oli hävinnyt. Lisäksi sohva oli valtavan iso olohuoneeseemme ja divaani vei myös paljon tilaa, vaikka se ei oikeastaan tuonutkaan lisää istumatilaa, sillä kuka nyt divaanilla peräkanaa istuisi. Myöskään tyyliltään sohva ei sopinut lainkaan siihen yleisilmeeseen, millaiseksi olohuoneemme kuvittelin. Vanha sohva lahjoitettiin siispä ilmaiseksi Facebookin roskalavan kautta ja ilmoitus ei kerennyt olemaan kuin puoli minuuttia, niin sohvan noudosta oli jo sovittu ja aivan pienessä hetkessä sain lähemmäs kaksikymmentä kyselyä sohvasta. Se meni siis kuin kuumille kiville.

 

Olohuoneemme ennen

dsc_17371 dsc_17352 dsc_17341

 

Kun vanha sohva lähti muille maille vierahille, niin ensimmäisenä avautui näkymä asuntomme portaisiin, mikä aiemmin oli peittynyt suuren sohvan taakse. Tämä teki heti olohuoneestamme jotenkin tilavamman ja tuota avaruutta en missään nimessä halunnut peittää uudella sohvalla. Olohuoneen huonekalut pyöräytettiinkin aivan uusille paikoille, jotta uusi sohva ei tulisi peittämään portaisiin avautuvaa näkymää. Vanhan sohvan tilalle piti siispä hankkia uusi tai uudet sohvat. Käytettynä löysimmekin nettikirppiksiä ahkerasti nuohoten ja koluten edullisesti lähes uudenveroiset sohvat. Ikkunan eteen tuli kolmen hengen sohva, jonka runkoa verhoaa tumma, laivastonsininen kangas ja istuinosaa sekä selkänojaa koristaa valko-sininen raitakangas. Tämän sohvan kaveriksi hankimme Riviera Maisonin aivan ihanan Loveseat-tuolin, jonka esittelin teille jo aiemmin.

 

Olohuoneemme nyt

dsc_01001 dsc_00982 dsc_01082 dsc_01091

 

Lisäksi olohuoneeseen hankittiin uusi jalkalamppu sekä pieni lipasto. Olohuoneestamme jäi tässä vaiheessa vielä puuttumaan pieni rahi, jollaiselle olisi kyllä tilausta. Rahin sisällä voisi olla säilytystilaa, johon voisin piilottaa vaikkapa ompeluvälineeni sekä lankakerät. Lipastoon on lisäksi vielä jossakin vaiheessa tulossa pari puulaatikkoa, johon voi säilöä pikkusälää.

 

dsc_01011 dsc_01031 dsc_01041

 

Nyt olohuoneen sisustus alkaa juuri ihanasti näyttämään siltä sillisalaatilta, jollaiseksi sen halusinkin. Värimaailmaltaan se on hillitty ja neutraali. Valkoista, puun sävyjä sekä sinistä eri sävyissä. Tyyliltään olohuoneessa yhdistyykin hieman maalaisromantiikkaa, 50-lukua sekä rantahenkistä sisustusta. Jollekin sisustusgurulle tämä on varmasti aivan liikaa ja ammattilaiset saavat päänsäryn kaikesta siitä, mitä sisustuksessamme on yhdistelty, mutta minä en olekaan koskaan oikein seurannut mitään tiettyä trendiä tai kokenut, että minun pitäisi pysyä vain jossain tietyssä tyylissä. Mielestäni voin omassa kodissani yhdistää juuri ne elementit, mistä pidän ja tehdä juuri meille parhaiten sopivan sillisalaatin. Semmoisen, mitä meidän perhe kutsuu kodiksi ja missä meidän perhe viihtyy ja tuntee olonsa hyväksi. Tämä on juuri sitä.

 

dsc_01052 dsc_01061 dsc_01102

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: