Lohikiusaus

Lohikiusaus syntyy kädenkäänteessä yksinkertaisista raaka-aineista ja on superhelppo valmistaa. Yksinkertaisuudestaan huolimatta tämä ruoka on niin hyvää, että syömistä on vaikea lopettaa, sillä vaikka täpötäysi vatsa huutaa jo armoa ääriään myöten pullistellen, niin silti vielä tekisi mieli yhtä haarukallista… ja vielä yhtä…

 

dsc_0149

 

Lohikiusaus

  • 400g lohta
  • 1kg perunasipulisekoitusta pakasteena
  • 5dl juustokermaa
  • tilkka öljyä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • valkosipulijauhetta
  • sitruunapippuria
  • kuivattua tilliä
Käsittele lohi nahattomaksi fileeksi ja poista ruodot. Paloittele lohi pieneksi suikaleeksi tai kuutioksi. Voitele uunivuoka tilkalla öljyä. Laita uunivuokaan puolet perunasipulisekoituksesta. Vauva-arjen keskellä minä oikaisin käyttämällä pakasteesta valmista sekoitusta, mutta aivan yhtä hyvää tulisi jos kuorisi ja pilkkoisi perunat ja sipulit tuoreista raaka-aineista. Matti Nykäsen sanoin it’s up yours, miten tahdot tehdä :D. Mausta perunasipulisekoitus, joka on voidellussa vuoassa. Mausteiden määrää en mittaillut, mutta ripottelin ohjeen kaikkia mausteita tasaisesti perunoiden päälle. Levitä päälle lohipalat ja loput perunasipulisekoituksesta. Lisää mausteita toistamiseen. Hyppysellinen kaikkia mausteita tasaisesti vuokaan. Upota kädet kiusaukseen ja pyörittele ainekset sekaisin niin, että mausteitakin on joka puolella. Kaada päälle pari purkkia juustokermaa ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 70 minuuttia. Anna valmiin kiusauksen vielä vetäytyä paistamisen jälkeen hetki. Nauti ja kerää ruokavieraiden kehut täydellisestä lohikiusauksesta!
dsc_0148

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: