Viikon kivat

Jokaiseen viikkoon mahtuu monia kivoja hetkiä, jotka on syytä huomata ja pysähtyä nauttimaan niistä. Hetket eivät välttämättä ole mitään päätähuimaavia wow-elämyksiä eivätkä mitään arkea kummempaa, mutta silti ne ovat niitä ihania, huomionarvoisia hetkiä, joista elämä koostuu. Jos arjen pienet, kivat hetket unohtuu johonkin harmauden keskelle, tulee elämästä äkkiä aika väritöntä. Elämä kun kuitenkin pääsääntöisesti on sitä arkea ja juhlat, matkat ja muut erityistilanteet ovat sitten sitä harvinaisempaa herkkua. Päätinkin listailla tämän viikon kivoja hetkiä kuvina ja muutamina sanoina tähän postaukseen.

 

Amaryllis

 

Joulun amaryllis näytti jo joulun jälkeen parhaat päivänsä nähneeltä. Olin jo heittämässä nuupahtaneen kukan roskiin, kun huomasinkin, että sipulista nouseekin pienen pieni nuppu. Niinpä jätin amarylliksen kasvamaan ja tällä viikolla tuo pienen pieni nuppu oli jo kasvanut isoksi ja siitä aukesi kolme hurmaavan kaunista kukkaa. Ihana ilo silmälle, kun tammikuun nietokset peittävät pihamaan ja ulkona ei kuki kyllä sitten yhtään mikään vielä pitkään aikaan.

dsc_01302

 

Upea auringonnousu

 

Eräänä aamuna laitellessamme aamupalaa pöytään ja tehdessämme muitakin aamutoimia katselimme samalla ikkunasta ulos ihastellen aivan mielettömän kaunista auringonnousua. Noustessaan aurinko maalasi taivaanrannan hehkuvan kauniisiin punaisen ja oranssin sävyihin. Tästä hetkestä oli aivan pakko näpsäistä kuvakin muistoksi.

dsc_01291

 

Alisa oppi istumaan

 

Tällä viikolla Alisa oppi istumaan tuetta. Alisalla on hivenen mielenkiintoinen järjestys oppia uusia asioita, sillä ensimmäisenä hän oppi nousemaan tukea vasten seisomaan, sitten hän alkoi opettelemaan tuettuna askelten ottamista, seuraavana vuorossa oli konttaamaan oppiminen ja nyt sitten taitokavalkaadiin tuli mukaan istuminen. Ai että leikeistä onkin tullut Alisan mielestä mukavampia, kun molemmat kädet saa vapaasti käyttöön leikin lumoissa ja saa istua tukevasti pepullaan.

dsc_01321 img-20170120-wa0000

 

Käynti kirjastossa

 

Tällä viikolla ennätin kirjastoon lainaamaan vähän iltalukemista ja olenkin ollut aivan haltioissani siitä, että aikanaan niin tutuksi käyneet kirjaston hyllyvälit ja kirjavat kirjojen selät palasivat taas elämääni, kun pääsin pläräämään täpötäysiä kirjahyllyjä valiten sen juuri sillä hetkellä itselleni mielenkiintoisimman opuksen lainattavaksi. Iltaisin on myös niin mukavaa ennen unille käymistä hetki lukea kirjaa ja sen jälkeen vaipua tarinoiden täyttämiin uniin. Unikin tulee paljon nopeammin lukuhetken jälkeen.

dsc_0147

 

Päivähoitohakemus laitettu

 

Tällä viikolla vihdoin olemme saaneet käytyä päiväkotivaihtoehdot lävitse, olemme olleet yhteydessä moneen eri päiväkotiin, pohtineet meneekö Alisa kunnalliseen päivähoitoon vai päädymmekö kääntymään yksityisen päiväkodin puoleen. Olemme haastatelleet eri päiväkoteja ja tiedustelleet heidän uskonnollisesta toiminnastaan, musiikillisuudesta, leikkihetkistä, lukuinnosta, päivärytmistä, ulkoilusta, ruokailuista, ryhmäkoosta, arvoista ja tavoitteista. Paljon on siis käyty varhaiskasvatukseen liittyviä keskusteluja ja monen hyvän vaihtoehdon joukosta saimme kuin saimmekin ne meidän perheelle kaikin puolin parhaiten sopivat päiväkotivaihtoehdot seulottua ja merkittyä vihdoin ja viimein toiveemme päiväkotihakemukseen. Ah ihanaa, nyt sekin asia on hetken aikaa poissa mielestä ja toivomme vain, että Alisalle löytyisi hoitopaikka jostakin toivomastamme päiväkodista sitten, kun aikanaan päiväkotiarki alkaa.

 

Kroatian loma-asunto kesäksi varattu

 

Tähän viikkoon on mahtunut myös kymmeniä sähköposteja liittyen ensi kesän Kroatian matkaan, sillä olemme nyt todenteolla etsineet kahdeksi kuukaudeksi perheellemme lomakotia Adrianmeren rannalta hehkuvan auringon alta. Tällä viikolla löysimme mitä ihanimman loma-asunnon perheellemme, teimme varauksen ja maksoimme varausmaksun. Nyt on siis osoite tiedossa, jonne tämä perhe heinäkuussa suuntaa! Tästä aiheesta tulen kirjoittelemaan vielä ihan oman postauksensa erikseen.

 

Vauvauinti

 

Joulutauon jälkeen vauvauinti on jälleen alkanut. Viime viikolla oli kevätkauden ensimmäinen uintikerta ja tänään pulikoitiin toistamiseen. Tämä kausi oli aika paljon rennompaa aloittaa kuin syyskuussa syyskausi, jolloin menimme vauvan kanssa ensimmäisen kerran uimaan. Tuolloin jännitti niin penteleesti, että näin yöllä painajaista siitä, että unohdan lapsen uima-altaan pohjaan! Jessus! Tällä kertaa moiset pelot eivät ole vaivanneet, vaan vauvauintiin ollaan lähdetty intoa ja iloa puhkuen. Myöskään vauvauintia ei paikan päällä ole tarvinnut jännittää ja miettiä, että tykkääköhän vauva uinnista ja entä jos se vain parkuukin koko uinnin ajan tai mitenhän meillä menee saunassa ja suihkussa? Kaikki tämmöiset asiat tuli opittua syksyn aikana jo todella syväluotaavasti, joten nyt vain uimakassi olalla heiluen painelimme uimahallille ja nautimme siitä, kun lapsi nauttii vedessä läträämisestä, uimisesta, sukeltamisesta, liukumäistä, veden läiskimisestä ja roiskuttamisesta, maailmanpyörästä, suihkussa lotraamisesta sekä saunassa lämmittelystä. Vauvauintia on luvassa aina pitkälle toukokuuhun asti. Ihanaa!

 

Ulkoilua järven jäällä

 

Tänään ennätimme myös ulkoilemaan järven jäälle. Tämä olikin tämän talven ensimmäinen kerta, kun lähdimme jäälle kävelemään. Alisa nökötti pulkassaan ja katseli kauniita maisemia. Aurinko laski juuri hiljalleen horisontin taakse ja maisema ei olisi voinut olla kauniimpi. Nala nautiskeli jäällä tepsuttelusta ja piehtaroi sydämensä kyllyydestä koskemattomalla puuterilumella jään pinnalla. Ilma oli raikas ja kirpsakka, vaikka pakkasta ei niin paljoa ollutkaan, että se olisi laittanut palelemaan. Ehkäpä huomenna uudelleen?

dsc_0049 dsc_0061 dsc_00641 dsc_0068 dsc_00742 dsc_0082 dsc_01361 dsc_01371 dsc_01413

 

Lohikiusaus

 

Pitkästä aikaa laitettiin uuniin tekeytymään lohikiusaus. Alisalle tein vauvalle sopivan version ja minulle juustoinen kiusaus vähän enemmillä mausteilla. Mausteeksi kiusaukseen juustokerman lisäksi tuli suolaa, valkopippuria, valkosipulijauhetta, sitruunapippuria sekä kuivattua tilliä. Lohikiusauksen ihana tuoksu saa siis aivan rauhassa vallata kotimme ja minä puolestani voisin syödä tuota herkkua loputtomasti.

dsc_0148

 

Sellaisia olivat tämän viikon kivat. Toivottavasti siellä ruudun toisellakin puolella viikko on ollut täynnä kivoja hetkiä. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: