Nalan vinkki rauhoittumiseen

Uudestavuodesta on kerennyt jo muutama viikko vierähtämään, mutta ajattelin palata vielä Nalan uudenvuoden kokemuksiin. Nalan uusivuosi meni stressaavissa tunnelmissa kuten arvata saattaa, mutta kuitenkin mukavammin kuin aiempina vuosina ja juuri siksi tämä aihe onkin oman postauksensa arvoinen. Kiitos half-wrapin, joka minulle tuli sosiaalisen median kautta vastaan vasta nyt uudenvuodenaattoiltana, vaikka pelkäävän koiran kanssa on tullut vietettyä jo kuudet uudenvuoden kemut.

 

dsc_2296

 

Aattoiltana Nala taas tavalliseen tapaansa istui ja huohotti stressaantuneena, ei osannut asettua aloilleen ja seurasi minua kuin hai laivaa. Aloin siinä sitten netistä selailemaan, että olisiko jotakin kotikonstia, millä Nalan oloa voitaisiin helpottaa ja mikä ei olisi jo testissä meillä ollut ja hyödyttömäksi todettu. Tuolloin vastaan tuli kuvallinen ohjeistus half-wrapista, jonka voi kotona sitoa koiran ympärille mistä tahansa kangassuikaleesta, vaikka pitkästä huivista. Meillä tämä half-wrap Nalalle sidottiin parista vanhasta hevosen pintelistä.

 

dsc_2298

 

Half-wrap on siis eräänlainen painesidos. Napakka sidos antaa painetta koiran keskivartalon alueelle, kuten voimakkaat, turvalliset, ympärille kiedotut kädet, laskien sykettä ja rauhoittaen koiraa. Olin skeptinen, mutta kokeiluun meni ja pakko todeta, että skeptisyyden sai heittää kymmenessä minuutissa romukoppaan. Napakka painesidos nimittäin toi selkeää apua Nalalle ja kymmenessä minuutissa Nala rauhoittui silminnähden, kävi makuulle lattialle sohvan kylkeä vasten ja nukkui siinä kaikessa rauhassa lähes puoleen yöhön asti. Nala reagoi raketteihin kunnolla vasta, kun puolilta öin pahin rytke alkoi ja meidän nurkilla todella rytisi. Minä ja Lari kävimme katsomassa parvekkeelta naapureiden upeat ilotulitukset vuoden vaihtuessa parin minuutin ajan ja tuona aikana Nala selvästi ahdistui jäädessään sisälle yksin ja raollaan olevasta parvekkeen ovesta rakettien jyske sisälle kuului vieläpä tavallista kovempaa. Tultuamme sisälle ja kun parvekkeen ovi vedettiin taas tiiviisti kiinni, Nala rauhoittui taas muutamien minuuttien jälkeen.

 

dsc_22991

 

Voin siis tosiaankin suositella testaamaan tätä painesidosta pelkäävän koiran kanssa. Vaikka se ei pelkoa poistakaan, niin Nalalle olo oli ainakin selkeästi helpompi sidoksen kanssa kuin ilman. Painesidoksesta voi olla apua koiralle missä tahansa stressaavassa tilanteessa eli ilotulitusten lisäksi myös vaikkapa ukkosella. Voisin kuvitella, että rauhoittavasta vaikutuksesta ei olisi haittaa myöskään yksinjäämisestä stressaantuvan koiran rauhoittelussa. Lemmikkitarvikeliikkeistä saa valmiita painesidoksia mitä hienoimmilla kuoseilla sekä koiran kehoon painetta tuovia erilaisia takkeja, mutta tämä kotikonstein viritelty painesidos toimi kyllä erinomaisesti sekin. Suosittelen testaamaan, ei siitä haittaakaan varmasti ole.

 

dsc_2294_2
Aloita vetämällä käyttämäsi kangassuikaleen keskikohta koiran rintakehän edestä. Vie kangassuikaleet ristiin koiran sään kohdalta. Vie kangassuikaleiden päät seuraavaksi ristiin koiran alta etujalkojen takaa. Solmi kangassuikaleet koiran selän päällä, mutta älä jätä solmua selkärangan kohdalle vaan mieluummin hieman sivuun. Sidos saa olla napakka, mutta ei tietenkään niin tiukka, että se haittaisi esimerkiksi koiran hengitystä.

One Reply to “Nalan vinkki rauhoittumiseen”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: