Itsetehdyt kananugetit

Nugetit ovat älyttömän hyviä ja toimivat monessa tarkoituksessa. Nugetit sopivat vaikka arkiselle päivälliselle tai nopeaksi iltapalaksi salaatin kera. Nugetit sopivat myös dippailuun muiden dippailtavien kaveriksi vaikkapa illanviettoon tai yhtä hyvin ne sopivat buffetpöytään, kuten perinteiset lihapullatkin. Lisäksi nugetit maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin ja jos perheestä löytyy vauva, niin nugetit ovat helposti muokattavissa vauvan sormiruokailuunkin sopivaksi. Mikä oiva ruoka siispä.

 

En kuitenkaan juurikaan kannata valmisruokia, joista ei voi varmuudella tietää mitä kaikkea tuote sisältää, vaikka pakkausselostetta kuinka tavaisi valmisruokahyllyn luona ruokakaupassa. Meilläkin valmisruuat ovat ainoastaan äärimmäisten kiireisten päivien pelastus, kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Pääsääntöisesti pyrimme siis välttämään valmisruokia ja minä välttelen etenkin prosessoitua lihaa lähes kokonaan. Tosin Larille kyllä esimerkiksi grillimakkarat maistuvat oikein hyvin. Prosessoitu ravinto sisältää monesti kuitenkin muun muassa huomattavia määriä suolaa, sokeria ja terveydelle haitallisia kovia, tyydyttyneitä rasvoja. Lihakaan ei läheskään aina ole ihan sitä, mitä luulisi sen olevan, vaan sen joukossa voi olla paljon muutakin, mikä tuoteselosteessa ilmaistaan muun muassa lihaan verrattavina ainesosina. Prosessoidun ravinnon on tutkittu vaikuttavan suoliston toimintaan, mikä puolestaan lisää riskiä sairastua esimerkiksi diabetekseen, keliakiaan, nivelreumaan tai Crohnin tautiin. Kovat rasvat nostavat myös veren kolesterolipitoisuutta, mikä puolestaan lisää sydäntautiriskiä. Ruuat ehdottomasti kannattaa siis tehdä mieluummin itse tuoreista raaka-aineista, jolloin ne suurella todennäköisyydellä ovat terveellisempiä kuin valmisruokahyllystä löytyvät serkkunsa.

 

Jotta siispä ruokapöytään saadaan ihania maistuvia nugetteja ja vältetään ostamasta valmisruokia, voi nugetit helposti tehdä itse. Silloin tietää, mitä nugetit sisältävät eli eivät mitään ylimääräistä, mitä ei itse halua ruokansa sisältävän. Nugetit voi valmistaa monella tavalla. Nugetit voi paistaa pannulla tilkassa öljyä tai sitten oikein terveelliset versiot paistuvat uunissa. Meillä nugetit paistuivat tilkassa auringonkukkaöljyä.

 dsc_01831

Kananugetit

 

  • Broilerin leikkeitä
  • 6kpl tummia hapankorppuja
  • ½ dl neljän viljan hiutaleita
  • ripaus aromisuolaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus currya
  • ripaus mustapippuria
  • kananmuna
  • sitruunaa

 

Varaa broilerin leikkeitä yksi jokaista ruokailijaa kohden. Leikkaa leikkeet sopivan kokoisiksi paloiksi nugetteja varten. Valmista seos leivitystä varten. Murskaa korkeassa astiassa sauvasekoittimella hapankorput aivan hienoksi muruksi. Suojaa astia talouspaperilla tai pyyhkeellä, etteivät murut lentele pitkin keittiötä. Kaada hapankorppumuru syvälle lautaselle ja sekoita sekaan neljän viljan hiutaleet sekä mausteet. Toiselle syvälle lautaselle riko kananmuna ja sekoita haarukalla kananmunan rakenne rikki. Pyöräytä kanapalat ensin kananmunassa ja sitten hapankorppu-hiutaleseoksessa. Paista nugetit keskilämmöllä paistinpannulla tilkassa öljyä kauniin väriseksi ja kypsäksi. Lopuksi purista nugettien päälle vielä hieman sitruunan mehua. Nopeat nugetit ovat valmiit ja maistuvat taatusti ruokavieraillekin sekä omalle perheelle tietysti myös.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: