Uusi leivänpaahdin ja bageleita <3

Syksyllä meiltä yllättäen hajosi leivänpaahdin. Leivänpaahdin oli ostettu aikoinaan muutamalla hassulla eurolla yli vuosikymmen sitten. Hyvin se palveli kaikki elinvuotensa, vaikka halpisvehje olikin. Nyt sen aika oli kuitenkin tullut päätökseensä ja niin loppui leivän paahtaminen masiinan mentyä oikosulkuun. Aina on harmillista, kun jokin kodinkone hajoaa. Se nimittäin tietää väistämättä rahanmenoa, kun uuden koneen hankinta on edessä. Niinpä itsellekin ensimmäisenä nousi ärtymys siitä, että kaikkien muiden rahareikien lisäksi tämänkin masiinan piti vielä mennä hajoamaan. Hetken purin hampaita yhteen.

 

Sitten tuli kuitenkin mieleeni, että nytpä onkin mahdollisuus hankkia juuri sellainen leivänpaahdin, mistä olen pitkään unelmoinut. Joku voisi kysyä, miksi en sitten ole jo aiemmin ostanut himoitsemaani leivänpaahdinta, mutta elämänfilosofiaani ei oikein sovi semmoinen mentaliteetti, että aina ostetaan uutta, uutta ja uutta heti, kun jotakin vain alkaa tekemään mieli, vaikka vanha peli moitteettomasti vielä pelittäisikin. Sama pätee myös muihinkin kulutustavaroihin, ei pelkästään kodinkoneisiin. Maailmassa kulutetaan luonnonvaroja ja tuotetaan roskaa muutenkin aivan tarpeeksi ilman, että sitä vielä varta vasten tuottaisi lisää kierrättämällä tavaroita vain äkkinäisten mielitekojen vallassa ja trendien vietävänä. Niinpä omatuntoni antaa monesti minulle luvan ostaa uutta vasta, kun vanha tavara on kulutettu oikeasti loppuun. Nyt siis tuli leivänpaahtimen kanssa tällainen tilanne vastaan ja aloinkin tutkiskelemaan netistä vaihtoehtoja uudesta paahtimesta.

 

dsc_01891

 

Olin pitkään haaveillut 50-lukua henkivästä vintage-henkisestä leivänpaahtimesta, joka olisi ehdottomasti väriltään pastellin sininen. Toiveissa oli, että leivänpaahtimessa olisi myös muutamia lisäominaisuuksia, kuten sämpyläteline sekä sulatus- ja bageltoiminnot. Netistä löytyikin unelmieni leivänpaahdin, mutta ainoat miinukset olivat, että tämä leivänpaahdin ei suostuisi muuttamaan meille sillä muutamalla hassulla eurolla kuten edeltäjänsä, vaan paahdin osoittautui itse asiassa aika kalliiksi hankinnaksi ja tarkemman tutkimuksen jälkeen tuli selväksi myös, että Suomesta ei juuri sitä mallia saa, mihin olin sydänjuuriani myöten kerennyt rakastumaan. Paahdin oli kuitenkin jo vallannut sydämeni ja raivannut mielessäni oman tilansa keittiöstäkin, joten päädyimme tilaamaan paahtimen Virosta ja maksamaan huiman 25 euron toimituskulunkin vielä paahtimen jo muutenkin tyyriin hinnan päälle. Mutta olen sitä mieltä, että panostus kannatti, sillä ensinnäkin uudelle leivänpaahtimelle oli ihan oikeasti tarvetta edellisen lähdettyä leivänpaahtimien taivaaseen, uusi paahdin oli prikulleen sellainen, josta olin pitkään haaveillut ja jos tämä paahdin palvelee seuraavat kymmenen vuotta, niin ei siinä mainittavaa hintaa kuitenkaan jää paahtokerroille.

 

dsc_02061

dsc_02091 dsc_02101

 

Todelliseen testiin paahdin pääsi Runebergin päivän aamuna, kun aamupalapöytään katettiin herkulliset ainekset bageleita varten. Bagelit paahdettiin paahtimella juuri täydelliseksi siten, että toinen puoli on rapea ja toinen lämmin, mutta ihanan pehmeä. Bageleihin täytteeksi laitettiin tuorejuustoa, paahtopaistia, cheddaria, salaattia, tomaattia, paprikaa, kurkkua sekä suolakurkkua. Bageleita nautiskeltiin valkosuklaateen kera ja jälkkäriksi tietysti Runebergin tortut juhlapäivän mukaan. Näillä herkuilla oli ihana aloittaa tämä sunnuntai. Olen niin onnellinen uudesta leivänpaahtimestamme sekä ihanista bageleista ja Runebergin tortuista. Tästä ei voi tulla kuin hyvä päivä!

 

dsc_02111 dsc_02121

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: