Piristävä nuotioretki

Talven ehkä parhainta antia ovat ihanat, ajassaan pysähtyneet eväsretket talven raikkaudesta nauttien. Aiempina talvina olemme tehneet eväsretkiä paljonkin emmekä ajatelleet perinteestä luopua lapsenkaan syntymän jälkeen. Järven jäällä olemme käyneet tänä talvena ulkoilemassa ja pulkkailemaan on ennätetty jo paljon, mutta tänään lähdimme ensimmäiselle eväsretkelle koko perheen voimin. Poskiin sipaistiin ulkoiluvoidetta, pulkka vuorattiin upottavan pehmoisella lampaantaljalla, syvälle päähän vedettiin paksut pipot, kaikille puettiin lämmittävät talvipalttoot niskaan ja reppuun pakattiin mainoslehtiä sytykepaperiksi, sytkäri, paketillinen makkaraa, teleskooppivarrella varustettu makkaratikku ja termospulloon höyryävän kuumaa kaakaota.

 

dsc_01232

 

Suunnaksi otettiin lähinuotio, jolle järven jäitä tallustellen kertyy noin kilometri matkaa suuntaansa. Vaikka pakkasta oli vain muutama pakkasaste ja kotiovesta ulos astellessa ilma tuntui melkein jopa lämpimältä, jäällä ilman tuntu oli aivan toinen. Napakka tuuli vihmoi poskia ja sai veden vuotamaan silmäkulmista tehden parista pakkasasteesta paljon kirpeämmän tuntuiset. Nuotiopaikalla laavu toi hieman tuulensuojaa samalla, kun nuotioon sytytettiin tuli. Muovimukeihin kaadettiin termospullosta lämmittävää kaakaota. Kaakaon pintaan muodostui nopeasti ohut kuori, joka tarttui huuliin, kun mukista otti ensimmäisen varovaisen hörpyn. Tulen loimussa paistettiin pari makkaraa, jotka Lari kuorrutti paksulla sinappivanalla ja ahmaisi suuhunsa hyvällä ruokahalulla. Tuttu savun tuoksu teki olosta kotoisan ja raukean. Nala nuuskutti nuotion ympärillä tuhkan värjäämää lumista maata niin antaumuksella, että valkeat kuonokarvat värjäytyivät paksuiksi mustiksi nokirastoiksi. Tällaista sen elämän kuuluukin olla; hidasta luonnosta nauttimista ja hetkeen pysähtymistä, tulen loimun hypnoottista tuijottamista sekä tuulen vinkunan kuuntelemista. Sielulle tekee hyvää välillä riisua elämä ärsykkeistä, kiireestä sekä kaikesta hulinasta ja keskittyä ihan vain siihen alkukantaisimpaan olemiseen.

 

dsc_01261 dsc_01301 dsc_01341

 

Savu otti tiukan otteen takin kuiduista sekä villapipon nukasta ja seurasi mukanamme takaisin kotia saakka niin, että kaikki ulkovaatteet pääsivät parvekkeelle henkareihin tuulettumaan, jotta voimakas savun tuoksu tuulettuisi vaatteiden kankaista. Mikä onni onkaan, että tänään ruuaksi on chilillä terästettyä kasvissosekeittoa, mikä lämmittää joka solun kehon ytimeen saakka, sillä juuri sellainen kulhollinen maistuu rapsakan raikkaan ulkoilun päätteeksi.

 

dsc_01311

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: