Isänpäivälahjaksi actionkamera (postauksessa uusi video)!

Isänpäivästä on jo ehtinyt kulua tovi jos toinenkin, mutta nyt viimein saan teille esittelyyn Larin isänpäivälahjan! Lahjaksihan paketista paljastui actionkamera, pinkkinä tietysti, sillä Lari oli itse päättänyt kameransa värin. Actionkameralle meillä ei oikeastaan ole tarvetta, mutta se on silti ollut haaveissa, sillä olisihan sillä nyt kiva kuvailla joskus hassun hauskoja kotivideoita ja muistoja talteen. Aidot actionkamerat maksavat hurjan paljon, jopa satoja euroja, mutta meidän kameramme tilattiin Kiinasta parilla kympillä. Halvan kameran kehtasi hankkia, vaikka sille ei todellisuudessa tarvetta olekaan ja tuolloin kameran saisi mukaan myös sellaisiin paikkoihin, joihin kallista kännykkäkameraa ei voi tai viitsi viedä. Actionkameralla voimme kuvailla lumisia leikkejä talvella, läträysleikkejä rantavesissä kesällä, ehkä myös vauhdikkaita videoita Nalan perspektiivistä ja ottaa kameran mukaan snorklausreissuille. Jos kameralle sattuisi käymään kehnosti kovassa menossa, ei menetys olisi suuri ja harmitus jäisi pieneksi.

 

Kun ehdotin Larille, että voisimme tilata hänelle Kiinasta halpaversion actionkamerasta isänpäivälahjaksi, Lari innostui ideasta heti. Aikaa isänpäivään oli enää kaksi viikkoa ja kameran toimitusaika oli viisi viikkoa, joten tiesimme, ettei kamera mitenkään ehtisi isänpäiväksi, mutta onneksi se ei haitannut. Pääasia oli, että paketti oli matkalla. Vertailimme eri vaihtoehtoja netistä ja kameroita Aasian markkinoilta löytyi aina 15 eurosta ylöspäin. Tutustuimme elektroniikan maahantuontiin liittyviin säädöksiin netissä ja totesimme, että jotta välttyisimme arvonlisäverolta sekä maahantuontimaksuilta, niin laite saisi maksaa maksimissaan 22 euroa (EU:n ulkopuolelta tilattaessa tuotteen arvo saa olla maksimissaan 22 euroa ennen kuin siitä kannetaan arvonlisäveroa ja lähetyksestä kannetaan tullia, mikäli lähetyksen arvo on yli 150 euroa tilattaessa EU:n ulkopuolelta), jolloin se ei jäisi rajalle. Niinpä valitsimme juuri maksimirajan alle jäävän kameran, joka laitettiin tilaukseen. Siitä alkoikin jännitys, että saapuisiko meille viiden viikon päästä ylipäänsäkään pakettia ja jos sellainen saapuisi, niin olisiko se täynnä vain pikkukiviä vai saisimmeko me ihan todella toimivan actionkameran parin kympin hintaan.

 

Pari päivää ennen luvattua toimitusaikaa emme olleet kuulleet paketista yhtikäs mitään lähes viiteen viikkoon. Ei lähetystunnusta, ei mitään. Mietimme jo, että sinne taisi hävitä kuin pieru Saharaan meidän euroja parin kympin edestä. Sitten yhtäkkiä saapui ilmoitus, että Suomen posti on ottanut vastaan kuljetettavaksi Kiinasta saapuneen paketin ja jo seuraavana päivänä paketti olikin lähipostissa noudettavissa. Paketista ei onneksemme paljastunut pikkukiviä, vaan siististi paketoitu halpaversio actionkamerasta. Ulkoa päin kamera näytti juuri siltä kuin kameran kuului näyttääkin. Ainoa puute oli se, että pakkausluettelossa oli luvattu mukaan myös lisäakku, mutta pakkauksessa oli vain yksi akku. Tämä oli kuitenkin niin pieni puute ja koska kuitenkin yksi akku mukana oli emmekä olleet saaneet mitään roskaa parin kympin edestä, niin annoimme tuon puutteen olla.

 

dsc_19351

 

Seuraavaksi hankintalistalla oli muistikortti, sillä kamerassa itsessään ei ole sisäistä muistia. Tässä kohtaa sain sivustaseuraajana hyvän oppitunnin muistikorteista. Olin ihan todella aina luullut, ettei muistikorteissa ole muuta eroa, kuin muistin koko, mutta sainkin tietää, että kameran kuvanlaatuun ja videon lopulliseen laatuun vaikutti itse asiassa hyvinkin paljon muistikortin laatu. Muistikorttien kirjoitusnopeus vaihtelee suuresti ja se vaikuttaa paljolti siihen, kuinka tasaista kuvanlaatua videolle tallentuu vai pätkiikö kuva jatkuvasti. Meillä oli alkuun vanha muistikortti, jonka kirjoitusnopeus oli vain onnettomat 4 megatavua sekunnissa. Video pätki ja videot olivat lähes käyttökelvottomia ellei sitten kameraa onnistunut pitämään todella vakaana kuvatessaan. Kun saimme joululahjaksi uuden muistikortin, jonka kirjoitusnopeus oli kunnolliset 80 megatavua sekunnissa, niin johan alkoi lyyti kirjoittamaan eli kamera kuvaamaan tasalaatuisempaa kuvaa, josta saa selvää ja videot rullaa eteenpäin tasaisen pehmeästi ilman katkomista. Laadukas muistikortti, jossa on korkea kirjoitusnopeus ja paljon muistia videoita varten, ei ole mikään hurjan kallis investointi. Sellaisen kortin saa muutamalla kympillä. Tässä kohtaa kannattaa kuitenkin tarkistaa, mikä on oman kameran kapasiteettia ajatellen muistikortin maksimikoko, jota oma laite tukee.

 

dsc_19751

 

Tammikuun alkupuolella pääsimme ulos valoisalla säällä pulkkailemaan ja saimme kuvattua videota pulkkailuhetkestämme. Huomasimme testatessamme kameraamme, että parinkympin kameraksi kuvanlaatu oli ihan tyydyttävä, kunhan kuvasi päivänvalossa, mutta heti jo hieman päivän hämärtyessä videokuvan laatukin muuttuu utuiseksi. Kuvauspäivämme oli todella ankean harmaa. Maisema ja sää ei olisi voinut olla enää harmaampi ja harmaus näkyy videopätkissäkin. Se ei kuitenkaan vienyt hauskuutta pulkkailusta, mutta harmaus sekä hiljalleen vähenevä päivänvalo näkyvät videokuvan laadussa. Pulkan ympärillä innoissaan touhottava Nala antaa videolla tahattomasti Alisalle lumipesun, josta Alisa ei kumma kyllä ole juuri moksiskaan ja hurjasti tärisevästä kuvasta huolimatta videolla näkyvät Alisan monet hymyt, kun mäenlasku on pienestä ihmisenalusta niin hupaisaa puuhaa. Mitään jalustaa meillä ei kameralle ollut, joten se on kiinnitettynä pulkan etulaitaan. Videokuva tosiaan hieman kärsii siitä, että vauhdikas meno tärisyttää kameraa, mutta ei anneta senkään pikku seikan haitata.

 

 

Olemme todella iloisia kamerastamme (tai siis Larin kamerasta 😉 ) ja aivan varmasti kamera lähtee mukaamme kesän reissuille. Saa nähdä millaisia kivoja videoklippejä kuvaammekaan matkoiltamme ja kesän vietostamme tänne bloginkin puolelle.

 

dsc_19762

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: