Ihanaa laskiaista!

dsc_01651

 

Eipä olisi voinut tulla kauniimpi sää laskiaissunnuntaille, joten toki tämä perhe suuntasi jäälle ulkoilemaan aurinkoisen kelin kunniaksi. Muutaman viime päivän aikana kevyttä pakkaslunta on tuprutellut meillä päin tasaiseen tahtiin ja jäällekin oli satanut nilkkoihin saakka ylettävä kerros höttöisen kevyttä puuterilunta. Lunta potkaistessa kengän kärjellä lumi pöllähti höyhenen kevyenä ilmaan ja leijaili taas huomaamattomiksi kiteiksi tasaisesti jään pinnalle muun puuterilumen joukkoon. Aurinko lämmitti jo sellaisella kevään voimalla, että puolivälissä retkeämme minun piti survoa villapipo reppuun ja vetää takin vetoketjua hieman auki, jotta iholle kertyvä kuumuus pääsi ulos takin sisältä. Talvitamineet päällä kuumimpana hetkenä silmälasien linssitkin meinasivat huurtua.

 

dsc_01521 dsc_01581 dsc_01612

 

Kävimme myös nuotiolla istumassa, hörppäämässä termarista kuumat mustaherukkamehut ja Lari paistoi nuotiomakkarat. Myös Nala sai oman pienen grillatun makkarapalansa. Nuotiolla oli neljän miehen porukka grillaamassa lihavartaita ja makkaroita ja tuolla poppoolla oli melkoisen hyvä ”After ski”-meininki päällä. En tiedä oletko koskaan ollut mukana kunnon rinnekekkereissä, kun aurinko lämmittää niin, että laskettelutakin voi lumisesta maisemasta huolimatta huoletta heittää rinnekuppilan terassilla tuolin selkänojalle ja lisälämmikettä saa terästetystä kaakaosta, joka höyryää kuumana mukissa. Rinnekuppilan kaiuttimista pauhaa tutut fiilistä nostattavat biisit ja kun vatsat on täytetty kuumalla keitolla tai makkaraperunoilla, niin riehakkaimmat juhlijat pistävät jalalla koreasti jykevillä tukkipöydillä ja –penkeillä tanssien. Meteli ja jyske on korvia huumaavaa ja koko rinneravintolan lattian tuntee tärähtelevän allaan. Vaikka me emme tänään laskettelurinteen rinneravintolassa olleetkaan, vaan lähisaaren nuotiolla, niin tuo miesporukka sai kyllä melkoisen hyvää fiilistä aikaan soittamalla basson jytkeellä kyllästettyä musiikkia laadukkaista kaiuttimista, jotka he olivat tuoneet mukanaan. Mielessäni ihan saatoin siirtyä hetkiseksi muistoihin.

 

dsc_01741 dsc_01771 dsc_01791 dsc_01781

 

Eräs näistä nuotiolla istuskelevista miehistä sattui kysymään Larilta Alisasta, että onkos siinä seuraava rintamasotilas, johon vastaus kuului, että taitaa olla enemmänkin Lotta-ainesta. Alisa se vain reteesti nautti auringon säteistä poskillaan, kun aurinkolasit, joista hän sai kehujakin, nököttivät nenällä suojaten kirkkaalta paisteelta. Kevät on todellakin tulossa jo aivan nurkan takana ja eihän tässä talvikuukausiakaan ole jäljellä enää kuin parin hassun päivän verran. Sitten päästäänkin jo starttailemaan maaliskuu ja talvi on tältä erää taas selätetty, vaikka kyllähän tässä vielä jonkun aikaa talvisista säistä saadaankin nauttia, tosin kevätauringolla höystettynä. Ihanaa laskiaista ja vielä ihanampaa kevättä!

 

dsc_01682

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: