Mitä kuuluu Nalalle?

Kerroin syksyllä teille surkeita uutisia Nalasta, kun Nala alkoi yllättäen ontumaan toista etujalkaansa. Ensin olimme toiveikkaita, että Nalaa olisi vaivannut vain lihasvenähdys, joka olisi parantunut levolla ja kipulääkkeellä, mutta pian osoittautuikin todeksi, ettei kyseessä ollutkaan niin helposti päiväjärjestyksestä pois hoidettu vaiva. Syksystä asti olemme ravanneet eläinlääkärillä ja kuluttaneet satoja euroja Nalan tutkimuksiin ja jos otetaan huomioon se mitä vakuutusyhtiö on myös maksanut Nalan tutkimuksista, niin päästään jo tuhansiin euroihin. Hurjista summista ja lukuisista tutkimuksista huolimatta Nalan ontumalle syytä ei ole löytynyt. Nyt kuitenkin ajattelin päivittää tänne blogiin teille lukijoille hieman sitä tilannetta, missä Nalan kanssa nyt mennään. Siispä mitä kuuluupi Nalalle?

 

 

Nalan tassuja, olkavarsia, lapoja ja selkää on ulkoisesti tutkittu jo parinkin eläinlääkärin sekä fysioterapeutin toimesta useampaan otteeseen. On konsultoitu tasaiseen tahtiin ortopedia ja ortopedikin on Nalan kintut tutkinut. Nalan jalat on röntgenkuvattu pariin kertaan ja viimeisimpänä tehtiin ct-kuvaus. Hoitoina on kokeiltu hierontaa, laserhoitoa, venyttelyä, lämpöhoitoa, kipulääkkeitä, kevyempää liikuntaa, lepojaksoja, Cartrophen-pistoskuuria ja nyt viimeisimpänä kortisonipistosta. Mikään tutkimus ei ole antanut osviittaa siitä, mikä Nalan ontuman aiheuttaa eikä yksikään hoitomuoto ole tuonut helpotusta ontumaan. Sen sijaan Nalan vakuutusrahat kuluvalta vakuutuskaudelta on nyt käytetty tappiinsa asti loppuun ja lompakko on laihtunut kiitettävästi. Se tässä kohtaa joka tapauksessa tiedetään, että ontuma ei aiheudu luuston tai nivelten ongelmista ja kipu paikantuu olkavarren alueelle. Jossakin vaiheessa pelkäämästämme ja lääkärinkin epäilemästä nivelrikosta ei siispä ole enää pelkoa, sillä tällaisten ongelmien olisi pitänyt paljastua ct-kuvauksissa.

 

 

Seuraavana etappina olisi kirurginen tähystys, jonka avulla voitaisiin löytää esimerkiksi hermopinteessä olevia jänteitä. Tähystys, joka olisi myös pitkälti toista tuhatta euroa maksava toimenpide, ei sekään takaa, että ongelman syy löytyisi. Mikäli tähystyksellä ei ontuman syytä saataisi selvitettyä, olisi sen jälkeen vielä jäljellä avoleikkauksen mahdollisuus, jossa viimeistään syyn pitäisi jo sitten löytyä. Jäljellä olevat vaihtoehdot ovat aivan päätähuimaavan kalliita toimenpiteitä ja niinpä nyt tässä vaiheessa Nalan kanssa tyydytään odottelemaan syksyä, jolloin uusi vakuutuskausi on taas pyörähtänyt käyntiin eikä kaikki toimenpidekustannukset kaadu meidän omaan niskaamme. Jäljellä olevien tutkimusten kustannukset hirvittävät siitä huolimatta, että Nalalla vakuutus onkin. Olin aivan vakuuttunut, että ongelman syy olisi löytynyt ct-kuvista viimeistään ja tuon tutkimuksen hinnaksi tuli 1200 euroa. Sain kerätä leukaani lattialta, kun ortopedi ilmoitti, että mitään ei kuvista löytynyt. Sieluni silmin mielessäni näin mielikuvan, miten 1200 euroa kahisevaa suli käsissäni hallitsemattomaksi nesteeksi ja valui sormieni läpi lattialle valuen määrätietoisesti lattiakaivoon. Samaan hengenvetoon oltiinkin jo vaatimassa rahaa seuraavaan tutkimukseen, jonka varovaiseksi hinta-arvioksi kerrottiin 1500 euroa. Piti jo lähes ottaa tutkimuspöydästä tukea, jotta en olisi pyörtynyt lattialle. En edes uskaltanut kysyä, että mitähän se viimeinen vaihtoehto eli avoleikkaus sitten tulisi maksamaan, jos kerta tähystykseenkin saadaan uppoamaan jo puolitoista tonnia. Aivan käsittämättömiä summia, mitä meiltä eläintenomistajilta vaaditaan, jotta lemmikkiemme vaivoja tutkitaan.

 

 

Mieltä on painanut ja todenteolla harmittanut tieto siitä, että Nala matkaa Kroatiaan kanssamme jalkapuolena. Onneksi helpotusta liikkumiseen Nala saa kipulääkityksestä ja toivottavasti meressä pulikointi ja ilakointi tuo Nalalle lohtua siihen, että liikkumisen ilosta tällä hetkellä Nala joutuu maksamaan kovan hinnan. Tämmöinen on nyt siis Nalan tilanne ja vaikka kuulumiset eivät päällisin puolin niin iloisilta kuulostakaan, niin kaikesta huolimatta Nala on oma pirteä, iloinen itsensä ja mukana menossa ontumasta huolimatta. On tuo meidän karvalapsosemme vain urhea sissi, ei voi muuta sanoa ja jokaisen eläinlääkärin ehdoton suosikki ja lellikki lutuisella olemuksellaan, rakastavalla luonteellaan sekä käsittämättömällä kiltteydellään. Eläinlääkäreille ja eläintenhoitajille tutuksi tullut Nala on saanutkin muun muassa lempinimen Muru käydessään klinikalla ja rapsutusten määrä on ainakin aina taattu, kun hömelö hunsvottimme pyyhältää klinikan ovesta jälleen kerran sisälle. Nyt kuitenkin jatketaan näillä pelikorteilla, mitkä meille on tällä kierroksella jaettu. Pelionni ei suosinut tällä kertaa, mutta toivotaan, että mieleinen jackpot osuu kohdalle sitten seuraavalla kierroksella.

 

One Reply to “Mitä kuuluu Nalalle?”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: