Tunnelmat Alisan 1-vuotissynttäreiltä

Eilinen päivä alkoi onnentoivotuksilla, kun hieman kukonlaulun jälkeen heräsimme Alisan syntymäpäivään. Sängyssä silmät sippurassa ja rähmät vielä silmäkulmissa pusuteltiin päivänsankaria 1-vuotissyntymäpäivän johdosta. Ajatella… Minun iso pieni tyttöni. Ensimmäiset kyyneleet karkasivat poskille aamupalapöydässä ja vetistelijä ei ollut lapsi vaan äiti. Päivän päätteeksi nukutin Alisan yöunille myös silmät kyynelissä ja päivän aikana muutenkin silmät kostuivat monta kertaa. Tunsin vain niin pakahduttavaa onnellisuutta ja kiitollisuutta, toisaalta myös haikeutta, ettei tunnereaktioilta voinut välttyä, vaikka minä en helposti tavallisesti herkistykään. Onneksi olin sutinut ripsiini edeltä käsin viisaana vedenkestävää ripsiväriä!

Ennen juhlien alkua valmistauduimme kaikki juhliin tietysti huolellisesti. Päälle valittiin hieman parempaa Seppälää, hiukset aseteltiin kauniisti ja minä puuteroin nenäni. Alisan kanssa vietimme mukavan hetken juuri ennen ensimmäisten vieraiden saapumista, kun äitinä sain etuoikeuden pukea Alisalle ylle vanhan juhlamekkoni. Isäni on tuonut mekon aikanaan Curacaolta tuliaisiksi minulle ollessani yhden vanha. Mekko ei kuitenkaan minun päälle tuolloin eikä toki koskaan myöhemminkään mahtunut. Mekko toimi vuosia minun nallejen ja nukkejen pukimena, mutta jossain vaiheessa heräsi ajatus, että säästän mekon sitä hetkeä varten, että jos joskus saan tyttären, niin voin yllättää vanhempani pukemalla tuon ihanan hempeän mekon heidän lapsenlapsensa päälle. Niinpä lähes kolmekymmentä vuotta myöhemmin tuo Curacaolta isäni matkalaukussa Suomeen matkannut pitsiunelma on nyt toiminut Alisan juhlamekkona sekä ristiäisissä että 1-vuotissyntymäpäivänä.

Kyynelistä huolimatta päivä oli täynnä onnea, hymyä, naurua ja iloa. Kotonamme oli tiivis tunnelma, kun vieraita oli niin paljon, että välillä mietin onko kaikille edes postimerkin kokoista länttiä, jossa olla. Väenpaljous sai koleasta, harmaasta ja sateisesta ilmasta huolimatta kotimme lämpötilan kohoamaan hellelukemiin ja posket punehtumaan. Vieraat tekivät hyväntuulisuudellaan ja puheliaisuudellaan juhlaankin ihanan välittömän, rennon ja viihtyisän tunnelman. Lari yritti pitää pientä puheen tapaista, mutta koska tyttärestään hurjan ylpeä isä herkistyi jo kahden ensimmäisen sanan jälkeen, niin tyytyi hän vain toteamaan, että kulunut vuosi on ollut uskomattoman hienoa aikaa ja että me vanhemmat olemme vain niin onnellisia, että saimme Alisan ja sitten siirryttiinkin pikapuoliin onnittelulauluun. Alisalle laulettiin perinteinen Paljon onnea vaan -onnittelulaulu ja äidin avustuksella Alisa puhalsi yhden kauniisti lepattavan kynttilän kakustaan. Samalla Alisa työnsi synttärisankarin oikeudella pienet vikkelät sormet kakun kermakuorrutteeseen. Siinä kohtaa olikin hyvä kehottaa vieraita käymään kahvipöydän antimien kimppuun, kun kakkukin on nyt synttärisankarin toimesta korkattu. Alisa sai hurjan määrän myös ihania lahjoja; kauniita vaatteita, uimavermeitä ensi kesän matkaa varten, satuja ja leluja. Muun muassa uusi nukke ja hirnuva keinuhevonen pääsivät heti testiin. Suut saatiin makeaksi kakuilla ja Alisakin pääsi maistelemaan kakkuja suu muikeassa hymyssä. Kaiken kaikkiaan päivä oli mitä onnistunein.

Suurkiitokset kaikille vieraille, jotka olitte mukana tekemässä Alisan 1-vuotissyntymäpäivästä unohtumattoman, kiitos ihanista lahjoista, kiitos Alisan kummille avusta juhlajärjestelyiden kanssa ja kiitos kaikille onnittelijoille, jotka olette onnitelleet niin juhlakalua kuin meitä vanhempiakin tekstiviestein, puhelinsoitoin, kasvotusten, kortein ja sosiaalisen median kautta. Kiitos aivan kaikille ja kerran vielä onnea rakas Alisa!

3 Replies to “Tunnelmat Alisan 1-vuotissynttäreiltä”

  1. Päivitysilmoitus: Unohduksia – Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: