Ensiaskeleita

Vauva-aika tuntuu päättyvän monen virstanpylvään kautta. Vauva-aika tietyllä tapaa tulee tiensä päähän, kun imetys loppuu, kun lapsi siirtyy rinta- tai korvikemaidosta kokonaan kiinteään pikkulapsen ruokavalioon, kun soseiden tilalle tulee samaa ruokaa, mitä muukin perhe syö, kun lapsi siirtyy omaan huoneeseen nukkumaan, kun aloitetaan pottaharjoittelu, kun lapsi täyttää vuoden, kun lapsi lausuu ensimmäiset sanansa tai kun lapsi oppii kävelemään. Me olemme näistä virstanpylväistä saavuttaneet jo lähes kaikki. Nyt viimeisimpänä kävelemisen. Enää ensimmäiset ääneen lausutut sanat puuttuvat.

Pääsiäisviikon agendassa tärkeimpänä oli ensiaskeleiden harjoittelu. Niitä Alisa harjoitteli monta päivää ahkerasti ennen kuin eteen päin vauhdilla kaadutut askeleet muuttuivat hallituiksi ensiaskeleiksi, joiden aikana tasapaino säilyi ja lapsi pääsi kokemaan ääretöntä riemua onnistumisestaan ja pitkän harjoittelun tuottamasta tuloksesta. Pääsiäisen aikaan Alisa alkoi lopulta ottamaan ensimmäisiä hallittuja askeliaan yksi kerrallaan. Ensin yksi hapuileva askel, sitten kaksi, yhtäkkiä kolme jo hieman varmempaa askelta ja lopulta jo niin monta, ettei laskuissa pysynyt enää mukana.

Samalla kun iloitsen Alisan onnistumisista ja innoissani olen mukana tukemassa Alisaa uuden opettelun äärellä, tunnen myös haikeutta. Vastahan me jännitimme milloin lapsi oppisi kääntymään, sitten ryömimään, konttaamaan ja nyt hän jo kävelee. Aika vain tuntuu kiristävän tahtiaan enkä minä pysy sen vauhdissa enää mukana. Tuntuu, että äitinä tarvitsen enemmän aikaa totutella ja sopeutua. Vastahan kerkesin älytä, että lapsi konttaa, niin jo se nousi pystyyn ja otti haparoivat ensiaskeleensa, noin vain.

2 Replies to “Ensiaskeleita”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: