Unohduksia

Huhtikuu on juossut ohitse vauhdilla. Kuukausi on ollut unohdusten aikaa, uuden opettelun aikaa ja myös väsymyksen ja kiireiden täyteistä aikaa. On tämän kuun aikana kuitenkin ennätetty juhlimaan 1-vuotissyntymäpäivää sekä pääsiäistä, virvottu ja varvottu tuoreeks terveeks, käyty polskuttelemassa vauvauinnissa monet kerrat, nähty ystäviä (joista yhdeltä ihanaiselta sain postauksen ihanan värikkäät tulppaanit ❤ ) sekä käyty syömässä pitkän kaavan mukaan ravintolassa sukulaisten kanssa. Ihan siis retuperälle ei päässyt huhtikuukaan repsahtamaan, vaikka blogin puolella kiireiden vuoksi onkin pitänyt viime viikkoina hiljaisempaa aikaa.

Olen vuosittain juhlinut tupakoimattomuuteni vuosipäivää, joka oli taas 22.4. Tänä vuonna tuli täyteen kolme vuotta savutonta elämää. En mitään pirskeitä tämän kunniaksi ole koskaan järjestänyt tietenkään, mutta kuitenkin olen onnitellut itseäni, sillä onhan kyseessä terveyden ja elämänlaadun kannalta yksi elämäni parhaista päätöksistä. Tänä vuonna unohdin vuosipäivän kuitenkin täysin. Nyt siis voinkin jälkeen päin todeta, että hyvä minä, edelleen savuttomana ja näin on tarkoitus jatkaakin. Ehkäpä olen tainnut jo sujahtaa uuteen savuttomaan elämääni niin saumattomasti, etten enää muista ajatellakaan tällaisia vuosipäiviä.

Olen unohtanut myös blogini syntymäpäivän, joka oli jo maaliskuun puolella 21.3. Blogini täytti jo huimat kaksi vuotta ja tätäkään rajapyykkiä en muistanut hehkuttaa lainkaan. Syntymäpäiväkin tuli siispä ohitettua kalenterissa laput silmillä. Onnea blogilleni siispä jälkikäteen, vaikka tällä kertaa jäikin nämä juhlat juhlimatta. Ensi vuonna sitten paremmalla menestyksellä, sillä blogin parissa on tarkoitus porskuttaa samaan tapaan kuin tähänkin asti.

Huhtikuussa olen myös opetellut olemaan päivät erossa esikoisestani ja totutellut jälleen pitkän tauon jälkeen työarkeen. Eniten kuitenkin ehkä yllätti arjen mukanaan tuoma väsymys, kun nyt kolmen ja puolen viikon työaherruksen jälkeen asiaa pohtii. Kroppani on tottunut vuoden aikana vauvan vuorokausirytmiin eli siihen, että puolen päivän aikaan päivästä pyhitetään tunti tai pari päiväunille. Rytmi seuraa edelleen mukanani työpäiviin ja puolilta päivin kesken työpäivän keho huutaa lepohetkeä. Kun päiväunet jäävät puuttumaan, huomaan olevani jo alkuillasta kotona aivan sippi. Tuntuu, että joka päivä on antanut itsestään kaikkensa, ensin töissä kahdeksan tuntia ja sitten loppupäivän kotona lapsen kanssa touhutessa. Kun lapsi nukahtaa yöunille, tuntuu että omatkin silmät ovat jo vääntyneet väsymyksestä ristiin. No, tätä arkea on jäljellä vielä kaksi ja puoli viikkoa, jonka jälkeen pääsen vielä jatkamaan hoitovapaatani syksyyn saakka ja pääsen taas kaivatuille päiväunilleni. Ehkä sitten ajatuskin toimii taas hieman kirkkaammin.

Härdellin keskellä perusarkisista jutuista huolimatta olemme me onnistuneetkin joissain asioissa. Vaikka ulkona sää väläyttelee muistoja keskitalvesta, niin keittiössä suureen kattilaan on laitettu vappusimat tulemaan. Simaohjeen ja muut vapun herkkureseptit löydät blogistani täältä. Aiemmin julkaisemani ohje on myös taattua laatua, mutta tänä vuonna testissa on sima, johon on laitettu tuplamäärä appelsiinia ja sitruunaa hieman täyteläisemmän maun tavoittelemiseksi. Saa nähdä tuleeko uudesta ohjeesta siispä edeltäjäänsäkin timanttisempi ja jos näin käy niin yritän muistaa päivittää blogiinkin uuden simaohjeen tulevia simankeittelyitä varten. Vappuna herkuttelemme myös varmastikin perinteisillä sokerimunkeilla, mutta nähtäväksi jää haetaanko nämä vappuherkut suoraan kaupan leipomohyllystä vai laitetaanko itse kotona rasvapannut porisemaan. Oli niin tai näin, niin tuleva pitkä, vapaa viikonloppu ja vapun juhlinta on kyllä taas tervetullut säväys työarjen keskelle.

One Reply to “Unohduksia”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: