Vappupäivän brunssi

Vappupäivästä saatiin nauttia varsin erilaisessa säässä kuin vappuaattona. Siinä missä vappuaattona sään puolesta tunnelma oli varsin jouluinen, ei vappupäivänä ollut tietoakaan lumimyrskyistä ja pakkasasteista. Vappupäivä valkeni lämpimänä ja aurinkoisena. Aurinko lämmitti kirkkaan siniseltä taivaalta hohkaen koko päivän ja 8 plusastetta teki ilmanalasta niin lämpöisen tuntuisen, että kodissakin sai ensimmäistä kertaa tänä keväänä avata tuuletusikkunoita ja parvekkeen ovea, jotta sisälle lipui ihanan raikas lämmin kevätilma.

Vappupäivänä meillä nautittiin lapsuudenperheeni kanssa ihana vappubrunssi, mikä alkaakin  olemaan meille jo pikkuhiljaa jokavuotinen perinne. Brunssilla pöytään vappuserpentiinien lomaan katettiin juhla-astiat ja vaikka minkä sorttista herkkuruokaa. Pöytään nostettiin kinkkupiirakkaa, itsetehtyjä lihapiirakoita ja cheddarkastiketta, lihapullia, nakkeja, kreikkalaista salaattia, homejuustoa sekä vastapaistettua valkosipulipatonkia ja lasit täytettiin kotitekoisella simalla, alkoholittomalla Icemary kuohuviinillä sekä Astoria proseccolla. Jälkiruokakahvin kaveriksi puolestaan suolaisten tilalle pöytään nostettiin itsetehdyt sokerimunkit, omatekoisia raakasuklaakonvehteja sekä tuoreita mansikoita.

Vappupäivänä kerkesimme nauttimaan myös mitä ihanimmasta ulkoilmasta. Sillä välin kun Alisa nukkui lenkin aikana rattaissa päiväunet, me ihastelimme heräilevää luontoa. Lähistöllemme pesänrakennuspuuhiin on muuttanut sorsapariskunta, joiden touhuja olemme jo muutamana päivänä saaneet lenkillä ollessamme katsella. Tien pientareille leskenlehtien kaveriksi ovat heräilleet ensimmäiset krookukset sekä kevättähdet.

Näissä tunnelmissa siispä ihanaa vappua vielä kertaalleen ja aurinkoista toukokuuta kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: