Rokotukset kunnossa!

Kevään ja kesän reissuille valmistautuminen etenee hiljalleen arjen keskellä ja loputtomilta tuntuvien tehtävälistojen tyhjiin ruutuihin alkaa ilmaantumaan rukseja sen merkiksi, että jälleen yksi asia on hoidettu kuntoon ja pois tekemättömien tehtävien joukosta. Tämä siitäkin huolimatta, että perjantaista saakka olen maannut flunssan kourissa täkin alla. Matkavakuutukset ovat jälleen voimassa ja vakuutustemme ehtoja ja raja-arvoja on vakuutusmyyjämme kanssa säädetty meidän matkoihimme ja tarpeisiimme sopivaksi. Nyt pääsee tarvittaessa maailmalta kotiin vaikka ambulanssilennolla sekä saa kokeilla ja harrastaa huolettomasti vähän hurjempiakin lajeja lomailun lomassa.

 

Koiraa lukuun ottamatta alkavat olla kaikkien matkalaisten rokotuksetkin ajan tasalla. Alisakin on kevään aikana saanut aivan hirvittävän satsin eri rokotteita, kun yksivuotisrokotteiden lisäksi Alisalle laitettiin A- ja B-hepatiittirokotteet voimaan myös. Minulle ja Larille hepatiittirokotteet on laitettu muutamia vuosia sitten. Alisa on siis kirjaimellisesti tuntenut nahoissaan hiljalleen kohoavan reissufiiliksen. Rokotteiden suhteen olen myönteinen ja kaikilla perheenjäsenilläni onkin yleisimmät rokotteet voimassa, mitkä kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat sekä matkailua ajatellen myös ne kriittisimmät rokotteet on lisätty sitten omakustanteisena. Minä en lähtisi omalla tai perheenjäsenteni terveydellä leikkimään luottaen laumasuojaan, sillä ne rokotteet, joita on vuosikymmenet pistetty miljoonille ihmisille ovat kyllä varmasti turvallisempi vaihtoehto kuin ottaa se riski, että saa tartunnan jopa kuolettavista tartuntataudeista. Uusien ”trendirokotteiden” suhteen olen hieman skeptinen enkä tosiaankaan säntää hysteerisenä ottamaan jokaista uutta rokotetta aivan sokeana, mutta rokotteet, jotka on turvalliseksi todettu vuosien käytössä, otan kyllä mukisematta vastaan. Riskien puntaroimistahan tämä on ja itse koen valitsevani pienemmän riskin suojautumalla rokotteilla vaarallisimpia ja tarttuvimpia tauteja vastaan. Nalakin saanee ihan tässä kuukauden sisään omat rokotteensa sekä EU-passin ja auto sai alleen tuliterät kesäkumit, joilla kelpaa lähteä taittamaan kesän tuhannet ajokilometrit. Sittenhän sitä alkaisikin koko jengi olemaan valmis reissun päälle.

Alisa pääsi puistoon keinumaan sillä välin, kun äiti istui lääkärin vastaanotolla tänä aamuna.

Minä olen tulevien reissujen tähden jo aivan täpinöissäni ja lähtökuopissa valmiina ampaisemaan matkaan (kunhan ensin tämän hirveän kevätflunssani selätän). Onneksi ensimmäiseen reissuumme eli minilomaan Ruotsissa ei ole kuin enää muutama viikko aikaa. Ruotsin matkasta saa jo hieman helpotusta matkakuumeeseen, jos vaikka sen voimalla jaksaisi vielä sitten odotella varsinaista kesän matkaamme heinäkuulle asti. Reissuja odotellessa ja sängyn pohjalla maatessani onnistun kyllä vielä köyhdyttämään meidät perikatoon, kun kulutan aikaani nettikaupoissa ihastuen kesän supersuloisiin tyttöjen kesähepeniin, mitä haluan Alisalle hankkia, itselleni kerkesin jo tilaamaan yhdet kesäkengät ja aurinkorasvat ovat päässeet vertailevan suurennuslasini alle myös.

One Reply to “Rokotukset kunnossa!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: