Äitienpäivänä ruokailottelua ja tivolihumua

Tämä äitienpäivä on ollut aivan ihana. Toivoin äitienpäivältä yhdessäoloa ja hyvää ruokaa ja äitienpäivä osoittautui toiveiden täyttymykseksi. Itse asiassa koko viikonloppu on ollut aivan täydellinen. Enpä olisi osannut kuvitella perjantaina töistä lähtiessäni, miten ihana ja tapahtumarikas viikonloppu olisi tiedossa ja miten kiitolliseksi saisinkaan sunnuntai-iltana itseni tuntea. Kevään kylmyyskin sai väistyä ja viimeinkin saatiin hieman lämpimämpiä lukemia mittariin ja auringonpaistetta.

 

Lauantaina herätys meillä oli tavalliseen tapaan hieman kuuden jälkeen, koska vuorossa oli kevään toiseksi viimeinen vauvauinti. Vauvauinnin, aamupalan ja ensimmäisten päiväunien jälkeen oli aika muistaa omaa äitiäni. Olimme sopineet menevämme äitienpäiväkaffeelle vanhempieni luokse lauantaina, sillä sunnuntaiksi meillä oli omia äitienpäiväsuunnitelmia sen verran, että tällä järjestelyllä saatiin suunnitelmat mahtumaan paremmin kalenteriin. Omalle äidilleni veimme äitienpäivälahjaksi pirteän keltaisen orvokin paperikääreessä sekä kortin, jonka itseoikeutettuna taiteilijana Alisa oli toiminut. Lisäksi palautin lainassa olleen piirakkavuoan, mutta en suinkaan tyhjänä, vaan leivoin vuokaan viemisiksi omena-valkosuklaapiirakan. Ohje löytyy marjaversiona blogistani täältä, mutta toimii omenoillakin täytettynä varsin passelisti. Se, mitä tapahtui äitienpäiväkahvittelun jälkeen, onkin jo aivan oma tarinansa. Minua höynäytettiin aivan 6-0 ja meikäläinen lähetettiin kuumailmapallon kyydissä taivaalle. Tuosta kokemuksestani löytyy postaus täältä. Palattuani lennolta kotiin jalat edelleen adrenaliinihyökkäyksen jäljiltä vetelinä, silmät lautasantennin kokoisina hämmästyksestä ja päästäni pyörällä aloin Larin kanssa valmistamaan vielä äitienpäiväpäivälliselle ravioleja. Sänkyyn kaaduin rättiväsyneenä ja onnesta huumaantuneena vasta yön pikkutunneilla.

Sunnuntai valkeni lämpimänä ja aurinkoisena. Onnittelujen saattelemana pääsin aamiaispöytään, johon oli katettu bagelit, äitienpäiväkortti sekä kimaltelevaan lahjapaperiin paketoitu lahja. Lahjasta paljastui kirja, johon olen kirjaston varausjonossa ehkä sijalla 40 ja ynnä muut. En ole siis kirjastosta tuota havittelemaani kirjaa hetkeen saamassa, mutta nytpä tuo kutkuttelevan mielenkiintoinen tarina paljastui lahjapaketista. Tosin ajattelin säästää opuksen Kroatian matkalle pieneen matkakirjastooni, sillä kirjaston kirjoja en tietenkään voi kahdeksi kuukaudeksi lomalle pakata mukaan.

Äitienpäivänä kävimme myös tivolissa. Jyväskylässä kun ei ole pysyvää huvipuistoa, niin aina keväisin vapun tienoilla vieraileva Suomen tivoli on se juttu, mikä pitää päästä kokemaan. Tarkoitus oli mennä tivoliin jo viikko sitten, mutta flunssan selätettyä minut petin omaksi jäi tivolisuunnitelmat toteuttamatta.

Tivolin jälkeen vuorossa olikin sitten äitienpäivän päivällinen. Lari valmisti meille toivomani menun ja ei varmasti yllätä, että toivemenuni näytti aikalailla italialaisen suunnittelemalta. Alkuun olin toivonut pekoniin käärittyä parsaa itsetehdyllä hollandaisekastikkeella, pääruoaksi itsetehtyä raviolia ja jälkiruuaksi tiramisua. Kaikki toiveeni toteutettiin ja päivällisen jälkeen olin aivan ähkyssä. Ruoka oli aivan tajuttoman hyvää enkä voinut olla syömättä kaikkea liikaa. Taaskaan. Alisa on kyllä selkeästi minun tyttäreni, nimittäin sekä äiti että tytär lappoivat raviolia suuhun melkoisella antaumuksella makunystyrät onnesta nyrjähdellen ja tiramisu viimeistään sai homman luisumaan totaalisesti käsistä, kun päivällinen muuttui nauruhepuliksi, sillä niin hyvää meidän jälkkäri oli.

Päivän ainoa spesiaali teema ei kuitenkaan ollut äitienpäivän juhlistaminen, sillä tasan vuosi sitten 14.5.2016 tyttäremme sai nimen ja juhlimme perheen, suvun ja kummien kanssa ristiäisiä. Silloin täydellisestä, ihanasta tyttärestämme tuli Alisa Ilo Katriina. Ja tänään sain juhlia sitä, että juuri Alisa on ihana tyttäreni ja minulle on suotu etuoikeus saada olla hänen äitinsä. Tästä päivästä niin rakkaan ja elämänmakuisen teki tyttäreni kanssa yhdessä vietetty aika.

Kiitos ihana perheeni tästä ihanasta päivästä ja erityiskiitos tietysti Larille tajunnanräjäyttävän hyvästä ruuasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: