Taistelu syöpää vastaan jatkuu – #MVkaikkipeliin -hyväntekeväisyysottelun fiiliksiä

Elämähän on tehty elämyksistä, kokemuksista, eletyistä hetkistä ja elämänmakuisista, suurista tunteista. Sen olenkin tuonut blogissanikin esille moneen otteeseen. Tänään saimme Alisan kanssa taas kokea yhden väkevästi elämänmakuisen hetken, kun otimme osaa penkkiurheilijoiden rooleissa #MVkaikkipeliin-hyväntekeväisyysotteluun. Ottelu vilahteli blogissani jo alkuvuodesta ja tuon postauksen voit käydä lukemassa täältä. Tänään koitti sitten tuo hieno päivä, 20.05.2017, kun Synergia Areenalla Jyväskylässä Marko Viinikaisen luotsaama MVkaikkipeliin –salibandyjoukkue kohtasi Happeen All Stars –joukkueen, jonka rivejä tähdittivät muun muassa itseoikeutetusti salibandyn maailmanmestarit ja lajilegendat. Tapahtuman tarkoituksena oli kerätä varoja syöpäsäätiölle syövän vastaiseen työhön. Pottia kartutti jo pelkästään katsomon nuppiluku, sillä monet yhteistyökumppanit lahjoittivat katsojaluvun mukaan rahaa pottiin. Tapahtumassa oli myös vapaaehtoinen pääsymaksu ja mekin käytiin Alisan kanssa lahjoittamassa hyvän asian puolesta lompakon pohjalta löytyvät killingit.

Tapahtuman alkuhärdellit ja joukkueiden sisääntulo meiltä jäi näkemättä, sillä Alisan päiväunien vuoksi ehdimme paikalle vasta ensimmäisen erän puolivälin paikkeilla. Pelistä onneksi näimme suurimman osan. Näytöspelin luonteesta johtuen tässä matsissa oli juuri sitä urheilun tuntua, mitä itse soisin olevan kaikissa urheilutapahtumissa. Molempia joukkueita kannustettiin ja hurrattiin raikuvin aplodein ja suosionosoituksin ja paikalla ollut maagisen hyvä ja positiivisuutta uhkuva rumpuryhmä rummutti kannustushuutoja tasaisesti molemmille joukkueille. Juuri niin sen pitää ollakin! Urheilun kuuluu luoda hyvää yhteishenkeä, iloa ja onnen kyyneliä. Vaikka kyseessä oli pilke silmäkulmassa pelattava näytösmatsi, niin mistään pelailusta ja hengailusta ei ollut kyse, vaan erittäin viihdyttävästä salibandysta, sikäli kuin minä siitä mitään ymmärrän. Peli pelattiin kuitenkin molempien joukkueiden puolelta voittoa havitellen, joskin ei varmastikaan veren maku suussa. Hulluttelusta ja hassuttelusta maalinsuussa puolestaan vastasi erätauolla sympaattinen ja hurmaava Heimo Hirvi, joka hyvin huonolla torjuntaprosentilla yritti napata lasten rankkareita. Meni Heimon torjunnat enemmänkin pepun heilutteluksi ja vetkutteluksi.

Tapahtuman isäntänä toiminut Kaj Kunnas toi tapahtumaan ihanan positiivisen lisän jututtamalla läpi peliminuuttien vaihtopenkeillä huilaavia ja joukkuekavereitaan kannustavia pelaajia. Vaihtopenkeiltä muun muassa heitettiin pientä haastetta kilpakumppanille maalimääristä ja oli tehty joukkueiden sisällä vetojakin päivän maalikuninkaista. Kesken pelin Jens Pedersen joutui tekemään Happeen maaliluukulla tilaa toiselle maalivahdille reväytettyään takareitensä ja Kaj Kunnaksen kysellessä tuoreita fiiliksiä tapahtuneesta sanoi Pedersen ehkä koko päivän pistävimmät, totuudenmukaisimmat, rehellisimmät ja myötätuntoisimmat sanat, jotka kuuluivat kuta kuinkin tähän suuntaan: ”Mulla ei sentään ole syöpää. Asiat täytyy laittaa oikeaan perspektiiviin.” Nämä sanat liikauttivat jotakin ainakin minun sisällä. Voisiko asiaa enää paremmin ja ytimekkäämmin sanoa? Joskus asiat tosiaan pitäisi laittaa oikeaan perspektiiviin ja nähdä, että kärpäsestä ei kannata tehdä härkästä.

Tapahtumassa koettiin myös valtavasti ilon ja onnen hetkiä. Marko Viinikainen ylsi upeaan hattutemppuun ja mikäpä olisikaan sopivampi paikka näyttää kyntensä kuin tällainen peli suuren, hyvän asian puolesta. Markon taistelua voittoon tukee kyllä todella se sisukkuus, millä Make näitäkin maaleja veivasi maailmanmestareita vastaan upea, sisukas joukkue tukenaan. Kyyneleethän siinäkin kohtaa silmäkulmaan kirposivat, kun MVkaikkipeliin käytti joukkueensa aikalisän siihen, että tapahtuman puuhamiehenä toiminut ja Maken joukkuekaverina pelannut Hefo kosi koko katsojajoukon läsnä ollessa puolisoaan ja sai myös myöntävän vastauksen! Happee All Stars antoi upeasta teosta ja eleestä lahjaksi ilmaisen rankkarin ja siitähän Hefo onnen hurmioissaan vielä maalinkin kikkaili! Onnea tulevalle hääparille!

Voiton nipin napin tästä ottelusta vei lopulta Mvkaikkipeliin lukemin 13-12 ja toivottavasti samanlainen nousukiito jatkuu myös Markon taistelussa syöpää vastaan sekä matkalla Ironmaniksi! Loppupuheenvuorosta vastasi Marko Viinikainen, kukas muukaan. Lari seurasi töistä pelin kulkua Youtuben livestreamin kautta ja Markon puheenvuoron jälkeen kilahti puhelimeeni viesti: Ei näitä voi töissä katsoa… Minulla oli vähintäänkin yhtä häkeltynyt olo ja tunsin itseni aivan sanattomaksi. Markon puhe oli rehellinen, suora eikä se kierrellyt yhtään. Hän kertoi lyhyesti sairautensa aallon pohjat ja huiput ja päätti puheensa sanoen, että ainoa syy miksi hän tämän taistelun jaksaa käydä läpi, on hänen perheensä, vaimo ja lapset. Jos ei kovinkin sydän sulanut tuossa kohtaa ja nyrjähtänyt paikoiltaan, niin ei sitten millään. Itselläni oli kova työ räpytellä silmiä kuivaksi ja taputella silmäkulmiani.

Tapahtuma oli upea. Katsojia muistaakseni ilmoitettiin saapuneen paikalle 852. Tästä on varmasti tiedossa upea potti lahjoitettavaksi syöpäsäätiölle ja toivon tämän ikimuistoisen kokemuksen antavan taas seuraavalle etapille Makelle sen kaiken tarvittavan energian, uskon ja taistelutahdon. Kiitos, onnea ja tsemppiä; kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: