Vihdoin Ruotsissa ja reissumuija käräytti niskansa auringossa!

Tällä viikolla perhe Tammilehto suuntasi viimein nokkansa kohti Ruotsia, kun tämän vuoden ensimmäinen ulkomaan matkamme ja paljon odottamamme Kolmårdenin reissu viimein koitti. Ruotsin matka oli samalla myös ensimmäinen ulkomaan matka Alisan kanssa ja Alisalle käynti oli ensimmäinen laatuaan tietysti Kolmårdeniin, mutta myös minkään sortin eläinpuistoon. Lari on Kolmårdenissa käynyt aivan vaahtosammuttimen kokoisena natiaisena, kuten Alisa nyt, jättämässä tutit kissanpennuille, mikä oli tuohon aikaan ollut tapana, mutta ilmeisesti perinne ei ole säilynyt tähän päivään saakka, sillä meille ei tuollaista mahdollisuutta osunut silmään. Tosin eipä Alisalla tutit ole enää pariin kuukauteen olleet käytössäkään, joten ei meillä olisi enää ollut mitään jätettävää, mistä luopua. Minä puolestani olen käynyt kummieni kanssa Kolmårdenissa hivenen vanhempana lapsena niin, että jopa muistan visiittimme. Siksipä me Kolmårdeniin matkan varasimmekin, sillä halusin päästä itse tähän hienoon eläinpuistoon uudelleen verestämään muistoja ja näyttämään upeita paikkoja myös Larille ja Alisalle.

Tiedossa oli paljon kaikkea kivaa ja odotukset ovat kyllä täyttyneet ja myös ylittyneet. Olemme lähes tulkoon tunteneet petolintujen siiveniskut päälaellamme, hämmästelleet kirahvien taianomaista juoksua, joka on kuin hidastetusta filmistä, kastelleet kenkämme delfiinin tervehdyksestä ja tuijottaneet tiikeriä silmästä silmään puolen metrin etäisyydeltä. Myös paljon muitakin ikimuistoisia, nauruntäyteisiä elämyksiä on mahtunut reissuumme. Kirjoittelen kuitenkin tarkemmin reissufiiliksiä ja latailen blogiin kuvia kotiuduttuamme, kun itsekin pääsen rauhassa istumaan alas ja selaamaan napsimamme sadat kuvat läpi samalla muistellen ja jäsennellen mielensopukoihini kokemuksiamme, että mitäs kaikkea me oikein matkallamme näimmekään.

Loma meidän perheessä ei ole loma lainkaan jos en minä onnistu polttamaan itseäni auringossa. Olen syntynyt etelään, kahdellakin tapaa. Ensinnäkin mieleni kaipaa aurinkoon, valoon ja lämpöön. Suomi on siinä mielessä aivan väärä asuinpaikka minulle. Mieleni kuuluu paljon eteläisemmille leveysasteille, missä vilukissaa hellitään hellelukemin ympäri vuoden. En tukahdu kuumuudesta, vaan pikemminkin kaipaan lämpöön ja se on myös yksi syy, miksi halajan aina reissuun. Mieleni laittaa tämän reissumuijan jalkoihin vipinää, pistää aurinkolomat etelän rannoille varaukseen ja patistaa pakkaamaan simmarit ja varvassandaalit aurinkolasien kera matkalaukkuun. Tämä etelämieli vaan sattui syntymään aivan väärään kehoon. Sillä se toinen tapa, miten synnyin etelään, on kroppani näkökulma. Ihoni kuuluu ihmiselle, jonka kuuluisi elää napapiirin pohjoispuolella siellä, missä kaamos kestää kuukausia ja jääkarhut nauttivat jääkylvyistä. Tosiaan kehoni syntyi aivan liian etelään, sillä ihoni kuuluu kylmään ja pimeään, missä aurinko ei sitä tavoita, jonnekin pohjoisnavan tuntumaan. Tälläkin reissulla olemme saaneet nauttia ihanista, aurinkoisista kesäpäivistä, mutta lämpöasteet ovat pyörineet parin kympin miellyttävässä tuntumassa. Hellerajoja ei ole edes rikottu. Olen käyttänyt aurinkorasvaa enkä ole turhaan patsastellut auringossa, vaan Alisankin hyvinvointia ajatellen olemme jopa normaalia enemmän valinneet varjoisia paikkoja aurinkovarjojen alta ja puiden katveista oleskeluumme. Silti tämä etelän chicken leg, joka omistaa varmasti Suomen valkoisimmat kintut, jotka muistuttavat lähinnä pakastebroilerin koipireittä, onnistui polttamaan niskansa, josta ilmiselvästi on jäänyt aurinkorasva puuttumaan epähuomiossa. Ei siispä lomaa ilman, että minä käräytän ihoni ja tämä lomakin on siltä osin nyt sinetöity. Loma on ollut siispä onnistunut kaikilla mittareilla mitattuna, myös ihonkäräytys-mittari näyttää tässä tapauksessa punaista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: