Uudet hiukset!

Tässä kohtaa hiukseni ovat ehdottomasti ansainneet oman postauksena. Jaa miksikö? Koska kun on äitiyslomalla ja hoitovapaalla, ei tule ihan liikaa kiinnitettyä huomiota omaan ulkonäköönsä ja aika harvassa on ne tilaisuudet, kun itseään alkaa pynttäämään ja ehostamaan. Lähinnä ne ovat spesiaalitilanteita, kuten juhliin laittautumista. Lapsen syntymästä saakka hiukseni ovat olleet kiinni ponnarilla, niskassa letillä tai pään taakse sutaistulla nutturalla, jotta hiukset ovat vain pois tieltä ja etenkin poissa minun ja vauvan väliltä häiritsemästä. Pieni lapsi on myös äärimmäisen kiinnostunut vapaana liehuvista kutreista ja tarraa niihin pienillä sormillaan kiinni salamana varsin hanakasti ja tämän takertumisen seurauksena lapsen käteen jää tukko hiuksia ja pieniä sormia saa kääntää yksi kerrallaan auki hiustukon ympäriltä, kun ote ei meinaa hellittää millään. Siispä vauva-arkeen kuuluu ehdottomasti kiinni sidotut hiukset.

Olen istunut viimeksi parturin penkkiin lähes kaksi vuotta sitten. Loppukesästä 2015, kun Alisa oli jo vatsassani, mutta vauvauutisista ei oltu vielä hiiskahdettu pihahdustakaan kenellekään. Tuolloin hiukseni leikattiin polkkamittaan ja tässä raskauden ja vauva-vuoden aikana ne olivat aivan huomaamattani kasvaneet pitkälle selkään saakka. Hiusten kasvua en ollut todella pannut lainkaan merkille, sillä ne tosiaankin ovat olleet aina kiinni. Alisan syntymäpäiväjuhlilla huhtikuun alussa laitoin hiukset sellaiselle kampaukselle, että puolet hiuksista jäi auki ja kuvia jälkikäteen katsellessani huomasin, että jestas miten pitkäksi hiukseni ovatkaan venähtäneet.

Oli siis perustellusti korkea aika jo tehdä hiuksilleni jotain. Hieman ennen Ruotsin matkaamme Larin parturikampaajaystävä tulikin meille ja hiukseni leikattiin ja värjättiin taas hieman särmempään kuosiin. Tällä kertaa ei tullut lyhyttä mallia, mutta mittaa lähti silti reilusti ja kahdenkymmenen sentin juurikasvu peittyi uuden punaruskean värin alle. Tykkään uudesta hiusmallistani aivan tajuttoman paljon ja värikin on napakymppi. Tällä luukilla siispä kelpaa siirtyä kesään. Kiitos Laura ihanista hiuksistani!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: