Hetki rannalla

Parit viime päivät säät ovat olleet uskomattoman ihanat! Näillä säillä kehtaa lomailla Suomessakin. Niinpä me tänään aloitimme talviturkkien riisumisen ja arvatkaapa vaan ketkä kaksi meidän perheestä heittivät talviturkit menemään ensimmäisenä! Kellekään ei liene yllätys, että toinen näistä sankareista on Nala, joka onnea puhkuen pulikoi järvessä ja ui lenkkiä ihan ilman, että Nalalle tarvitsi heittää edes keppiä. Nala nautti vedessä läträämisestä joka solullaan ja välillä oikein vapisi liitoksissaan, kun odotti seuraavaa kädestä järveen sinkoavaa kepakkoa jalat stepaten tahtia rantakivikkoon. Nala ui vielä silloinkin, kun me muut jo olimme kuivailleet ja keränneet kimpsut ja kampsut kasaan ja teimme lähtöä kotia päin, eikä olisi millään halunnut nousta järvestä.

Toinen talviturkin heittäjä onkin sitten yllättäjä. Talviturkki lähti nimittäin Alisalta! Tosin ei mitenkään tarkoituksen mukaisesti. Alisa kahlasi rantavedessä alle polven korkuisessa vedessä, kun hän yhtäkkiä kompastui joko omiin jalkoihinsa tai omaan mahdottomuuteensa. Alisa kaatui vatsalleen veteen niin, että koko lapsi mulpsahti viileään järviveteen lakkia myöten ja siinä rytäkässä aurinkolasitkin lennähtivät vinoon poskille. Alkujärkytyksestä virisi pieni itkukin, mutta niin paljoa tuo lapsi ei säikähtänyt, että olisi vedestä pois halunnut, vaan rantaleikit jatkuivat siitä mihin olivat jääneetkin. Talviturkin heittämistä hauskempaa puuhaa sen sijaan oli, kun heiluttelin Alisaa kainaloista pidellen veden pintaa pitkin niin, että varpaat viistivät vettä loiskuttaen sitä reilusti ilmaan.

Minä vilukissa en vielä uskaltaisi talviturkkia heittää. Saapahan nähdä pitääkö ihan odotella sinne saakka, että pääsen Kroatian linnunmaitoiseen meriveteen heittämään talviturkkini vai tohdinko jo Suomessa pulahtaa järvessä, vaikka vesi täällä onkin kymmenen astetta liian kylmää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: