Kokonaisena grillattu yrttinen broileri

Kokonaisena grillattu yrttinen broileri

 

Ainekset

 • Kokonainen broileri
 • ½ – 1dl rypsiöljyä
 • ruukullinen tuoretta timjamia
 • ruukullinen tuoretta korianteria
 • 1rkl soijaa
 • 1 rkl sokeria
 • 5 valkosipulinkynttä
 • 1 tl suolaa
 • mustapippuria hyppysellinen
 • ½ sitruunan mehu
 • ½ sitruuna viipaloituna

 

Jos broileri on pakasteena, ota se sulamaan 2 vuorokautta ennen kuin broileri on tarkoitus tarjota nälkäisille ruokailijoille ja anna broilerin sulaa vuorokausi ennen maustamista. Yhdestä broilerista syö 3-4 ruokailijaa riippuen siitä, kuinka paljon pöydässä on muuta lautasen täytettä ja lisukkeita. Vuorokausi ennen tarjoilua broileri täytetään ja maustetaan ja annetaan marinoitua kaikessa rauhassa. Valmista marinadi lisäämällä kulhoon karkeasti silputtu tuore timjami ja korianteri. Kuori ja pilko valkosipuli sekaan myös. Lisää suola, pippuri, sokeri, sitruunan mehu, soija ja öljy. Sekoita ja rouhi makuja irti hieman yrteistä. Täytä broileri lisäämällä sisälle vuoroin reilusti marinadia ja puolikas sitruuna viipaloituna. Sen jälkeen ujuta broilerin lihan ja nahan väliin reilusti marinadia ja yrttejä ja hiero makua lihaan. Lopuksi hiero marinadia vielä nahan pintaan. Jätä marinadia hieman säilöön myös paistamiseen. Sido jalat kiinni puuvillalangalla toisiinsa, jotta paketti pysyy paremmin kasassa marinoinnin aikana. Lanka on hyvä poistaa ennen kuin broileri laitetaan grilliin. Siirrä broileri puhtaaseen muovipussiin ja sulje se tiiviisti. Jätä broileri marinoitumaan vuorokaudeksi jääkaappiin ja kääntele sitä välillä ja hiero muovipussin läpi broileria, jotta se marinoituu joka puolelta. Kun on grillauksen aika, suosittelen käyttämään pitkäkestoisia brikettejä, joilla saa tasaista lämpöä pitkään paistoon. Sytytä hiilet/briketit ja anna hiilloksen tekeytyä 30-45 minuuttia ennen kuin laitat broilerin grilliin. Brikettejä käytettäessä erityisesti anna hiilloksen ensin tekeytyä todella rauhassa. Kun hiillos on valmis, siirrä hiilet grillin toiselle laidalle ja vastakkaiselle puolelle ritilälle asettele broileri. Anna broilerin paistua suljetun grillinkannen alla, jotta se kypsyy joka puolelta. Käännä broileria välillä paiston aikana ja valele pari kertaa marinadin liemellä. Grillin kuumuudesta riippuen paistoaika voi vaihdella, mutta meillä broileri viihtyi 1 ½ tuntia grillissä. Vinkki! Voit käyttää broilerin maustamiseen melkeinpä mitä vain lempiyrttejäsi, mutta kannattaa valita voimakkaan makuisia yrttejä, jotta broileri saa niistä kunnolla makua.

Alkuperäisen postauksen ”Juhannuksen tulikuuma grilli” voit lukea täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: