Larin synttäriyllätys!

Eilen ja tänään on alkanut jo valmistautuminen kotimatkaan, sillä eilen nostettiin jo suksiboksi auton katolle silmällä pitäen sitä, että kun tänään Lari lunasti synttärilahjansa, niin nyt ei sitten olisikaan ihan niin helppoa lähteä kantamaan suksiboksia kellarista autolle ja sen jälkeen ährätä sitä auton katolle. Lisäksi tänään pyykkikone on pyörinyt lähes pysähtymättä ja pyykkikori on tyhjennetty likapyykistä ja ripustettu puhtaana narulle kuivumaan, jotta saadaan pakata kotimatkalle ennemminkin vaatteet ja pyyhkeet puhtaina kuin likaisina. Mutta pyykit eivät nyt olleet tämän postauksen asiani, vaan se Larin synttärilahja! Lari sai nimittäin minulta ja Alisalta yllärilahjana tatuoinnin eikä nyt ollut mistään tarratatuoinneista tai leimasimista kyse, vaan ihka oikeasta elinikuisesta muistosta iholla.

DSC_0628[1]
Jännittääkö?
Lari on suunnitellut jo Alisan syntymästä saakka tatuointia tyttärensä kunniaksi, mutta tatuoinnit eivät ole ihan halpoja varsinkaan Suomessa, joten vielä tähän päivään mennessäkään ei oltu saatu aikaiseksi pistää säästöön rahaa tatuointia varten ja itse asiassa kaikki säästöt ovat tähän saakka kohdistuneet tätä Kroatian matkaamme varten, joten senkin vuoksi tuo unelma tatuoinnista on jäänyt vähän taka-alalle. Veljeni vieraillessa täällä muutama viikko sitten puhetta tatuoinnista tuli taas, sillä veljeni on miettinyt itselleen hieman samantyylistä tatuointia, sillä onhan Alisa hänen kummityttönsä, mutta Lari oli sitä mieltä, että veljeni saa ottaa tatuoinnin vasta, kun hän on isän oikeudella saanut omansa ensin. Tuolloin minulla välähti ajatus, että pistetäänpä sitten rattaisiin vauhtia ja aloin salassa selailemaan netistä läpi tämän alueen tatuointistudioita ja niistä kirjoitettuja arvosteluja. Selvitin hieman hintoja ja lopulta päädyin kahden hyvät arvostelut saaneen tatuointistudion pakeille kyselemään tarjouksia. Ensimmäisessä paikassa vierailin ihan kasvotusten, tapasin henkilökunnan ja näin, että vanhaan kerrostalokaksioon rakennettu tatuointistudio oli hyvin siisti ja hygieniapuoli tuossa paikassa oli ainakin kunnossa. Sain hyvin selkeän tarjouksen täsmällisine hintoineen keskusteltuamme suunnitteilla olevasta tatuoinnista ja sain myös huomata, että tuossa paikassa oli superihana henkilökunta ja ystävällinen palvelu. Toisesta paikasta pyysin tarjousta sähköpostitse, sillä paikka oli tuolloin suljettu, kun kiersin kaupungilla kysymässä tarjouksia. Sain tästä jälkimmäisestä paikasta todella tökeröä palvelua, välitöntä kilpailijoiden mollausta, riistohintaisen epätarkan tarjouksen, jossa hintahaitari oli jopa parituhatta kunaa (Suomessakin olisin saanut tatuoinnin selvästi halvemmalla) ja kun satuin mainitsemaan tuolle ylimieliselle tatuoijalle vielä asiasta, että hänen hintansa ovat törkeät (joskin nettiarvostelut olivat myös aivan huippuluokkaa eli kalliille hinnoille sen puolesta oli perusteetkin), niin hän vielä äkäistyksissään toivotti minullekin tervemenoa, jos kriteerini on ainoastaan hinta. Voitte siis arvata kummanko tatuointistudion asiakkaaksi päädyimme? Minulle toki hinta on yksi ratkaiseva tekijä, mutta ei suinkaan ainoa. En nimittäin etsinyt mahdollisimman halpaa tatuoijaa, niitä täällä Rijekan seudulla riittää, mutta jälkikin on sitten sen näköistä, että jälkeen päin tatuointinsa kaikista mieluiten peittää ihoteipin alle piiloon katseilta. Tässä ensimmäisessäkään paikassa, josta saimme äärimmäisen ystävällistä palvelua, hinta ei siis suinkaan ollut puoli-ilmainen ja tatuointi oli vain hieman edullisempi kuin mitä tatuointi mahdollisesti olisi Suomessa hyvällä tatuoijalla maksanut, mutta hinta oli kuitenkin järkeenkäypä. Kriteerini tatuointipaikkaa valitessa ovat siis hinnan lisäksi hygienia, muiden asiakkaiden arvostelut ja nettiin ladatut kuvat tatuoinneista, jotka liikkeessä asiakkaiden ihoon on nakuteltu, tatuointiliikkeen omien nettisivujen kuvat asiakkaiden tatuoinneista ja myös yhteisymmärrys tatuoijan kanssa, sillä jos samalle aaltopituudelle ei päästä, niin ei lopputuloskaan välttämättä ole aivan omaan makuun sopiva.

DSC_0631[1]
Luonnostelu tehty ja oikea tatuoinnin paikka kädestä löydetty.
Päädyimme siispä tatuointistudio Točkan asiakkaiksi ja viikko sitten lauantaina, kun olin sopinut vielä sähköpostitse lukkoon hinnan, tatuoinnin koon ja sisällön, käytettävät värit sekä meille varatun ajan, sillä onneksemme tatuoija hieman suostui joustamaan aukioloajoissaan, jotta saimme tatuointiin ajan viikon varoitusajalla, oli aika paljastaa yllätys Larille. Voitte vain kuvitella oliko Lari yllättynyt, kun kerroin, että hänen unelmoimansa tatuointi tikattaisiin hänen käsivarteensa vain viikon päästä täällä Kroatiassa. Siitä alkoikin vielä tarkempi tatuoinnin armoton suunnittelu, sillä aikaa lopullisille päätöksille oli vain viikko. Selasimme satoja ellei jopa tuhat fonttia läpi ja pähkäilimme millä fontilla tyttären nimi käteen ikuistettaisiin, heittelimme tatuoijan kanssa puolin ja toisin sähköpostia ideoista ja lähetimme kuvia, jotta ajatus valmiista tatuoinnista alkoi muotoutumaan ja suunnitelmat mahtuivat sovittuun budjettiin. Tatuoinnin suunnittelu oli siinä mielessä helppoa, että tatuointistudiolla henkilökunta puhuu ja kirjoittaa todella hyvää ja selkeää englantia.

DSC_0632[1]DSC_0635[1]

DSC_0636[1]
Pikkuisen on jännittynyt mies tatuoitavana. Vai mitä olette mieltä, kun tätä ilmettä analysoi?
Tänä aamuna heräsimme tavallista aiemmin herätyskellon pirinään ja pikaisen aamupalan jälkeen suuntasimme Rijekaan. Matkalla on yksi tavanomainen ruuhkan paikka ja Lari kirosi ja manasi koko alkumatkan, että eihän siellä vain ole ruuhkaa, jotta kerkeämme ajoissa perille. Taisi hieman jännittää synttärisankaria tuo tatuointiaika… Ruuhkaa ei kuitenkaan ollut, löysimme ensi yrittämällä helposti parkkipaikan ja olimme hyvissä ajoin perillä Rijekan keskustassa sijaitsevassa tatuointistudiossa. Meidät otettiin vastaan iloisesti, Alisa sai heti ystäviä ja sai jälleen henkilökunnan ihastumaan itseensä, Larin tatuointiin tehtiin loppusilaukset suunnitelmaan ja sommitelmaan ja sitten ei muuta kuin hommiin! Tatuointi mallattiin oikealle kohdalle käsivarteen, tatuointialue valmisteltiin steriiliksi, käytettävät värit annosteltiin esille valmiiksi ja tatuointikone valmisteltiin työskentelyä varten. Lari kesti kivun hienosti ja nopeasti iho taisi turtuakin pieneen kipuun, vaikka Lari kyllä istui penkissä välillä jännityksestä haudan vakavana ja välillä naama oli kuin hangonkeksi, kun adrenaliini virtasi ilmeisesti pikkuisen reippaasti tuon miekkosen suonissa. Enkä yhtään ihmettele, että saattoi vähän jännittääkin, sillä Larin ensimmäinen tatuointi vuosien takaa on nimenomaan otettu Suomessa sieltä, mistä halvimmalla saa muista kriteereistä välittämättä ja lopputulos oli äärettömän kivuliaasti ihoon hakattu tatuointi, jota myöhemmin on jouduttu korjailemaan toisella tatuoijalla. Joka tapauksessa tänään kasvojen vaihtelevista ilmeistä huolimatta tunnin päästä käteen oli ikuistettu mitä ihanin tatuointi; tyttäremme nimi, syntymäpäivä sekä punainen timantti kimalluksineen, sillä onhan rakas tyttäremme isänsä arvokkain aarre ja se sanoma varmasti kuvastakin välittyy. Kiitos tatuointistudio Točka tästä meitä niin kovin miellyttävästä tatuoinnista ja kiitos rakas Alisa, että olet elämässämme, sillä ilman esikoistytärtämme ei olisi ollut unelmaa tästä tatuoinnistakaan ja Alisahan nimenomaan puhaltaa eläväisen sielun tälle tatuoinnillekin omalla hurmaavalla persoonallaan.

DSC_0985
Valmis ja nyt se sitten hiljalleen paraneekin seuraavat kuusi viikkoa.

 

2 Replies to “Larin synttäriyllätys!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: