Uikkari testissä

DSC_0544[1] 

Kahden kuukauden ajan täällä ovat uikkarit kiertäneet kehää tiuhaan. Ensin ne on puettu päälle jacuzziin tai merenrannalle, kun olemme lähteneet viettämään rantapäivää. Uikkarit päällä on läträtty vedessä ja rannalla leikkien tunti pari tai jopa kauemminkin. Sitten ne on huuhdottu puhtaalla vedellä ja kehä päättyy narulle, johon uikkarit on ripustettu kuivumaan ja odottamaan seuraavaa pulikointia. Sillä välin vesipisarat ovat tipahdelleet pihalaatoitukselle tasaiseen tahtiin kankaan reunoista kunnes uikkarit on napattu taas mukaan uudelle kierrokselle. Alisalla on ollut kolme uikkarisettiä käytössä täällä lomalla, *Reiman pitkähihainen ja –lahkeinen Maracuya uv-uikkari, uv-paita ja uv-shortsit hieman lyhyemmillä hihoilla ja lahkeilla varustettuna sekä perinteisen mallinen uv-uikkari, jonka Alisa sai *Reimalta keväällä, kun tuli valituksi Reiman Test Patroliin uimapukutestaajaksi.

 DSC_0542[1]DSC_0553[2]

Nyt ainakin voin sanoa, että uikkareita on testattu, käytetty ja kulutettu ihan urakalla, joten uimapukutestaajan titteli meni kyllä ihan oikeaan osoitteeseen tämän pikku tytön myötä tänä kesänä. Olemme tykänneet kaikista käytössämme olleista komboista. Lyömättömän näistä tekee uv-kangas, joka suojaa tehokkaasti lapsen ihoa auringon uv-säteiltä. Katselin netistä uv-indeksilukemia tuossa kesän kuluessa ja siinä missä Suomen indexiluvut pyörivät heinä-elokuussa neljän tietämillä (asteikko on yhteentoista asti), niin täällä uv-indeksi oli 8-9. Siitä voisi siis päätellä ainakin sen, että kun siirrytään leveysasteilla etelämmäs, niin uv-säteily on hyvin paljon voimakkaampaa ja siltä suojautuminen korostuu entisestään. Alisalla on ollut aurinkorasvat käytössä täällä myös, mutta uv-vaatteet ovat antaneet iholle hengähdystaukoa aurinkorasvoista ja ainakaan niille osin kehoa aurinkorasvaa ei ole tarvinnut levittää, mikä on ollut uv-kankaalla suojattu. Emmekä me joutuneet tekemään lomallamme kompromissia, sillä saimme molemmat; aurinkoiset, helteiset rantapäivät sekä terveen, auringon haittavaikutuksilta säästyneen taaperon ihon. Alisan iho ei nimittäin kertaakaan ole reissun aikana ottanut itseensä auringosta, vaikka aika ajoin täällä paahtoivat jopa 40 asteen helteet.

DSC_0549[1]

Saamamme *Reiman Corfu uimapuku ihanassa aniliininpunaisessa värissään on ollut aivan huippu reissukaveri. Se istuu lapsen päälle hyvin, vaikka saadessamme sen se olikin vielä hieman liian iso Alisalle. Silti se on ollut koko kesän käyttökelpoinen, sillä hyvä istuvuus korjasi tilannetta. Juurikin tuo koon mukautuvuus hieman erikokoisille lapsille antaa itselleni toivoa siitä, että nämä Alisalle täksi kesäksi hankitut uv-uikkarit ja muut uv-vaatteet mahtuvat Alisalle vielä talvilomareissullamme, joka sekin näillä näkymin tulee suuntautumaan etelän lämpöön. No sen näkee sitten aikanaan, mutta tällä hetkellä ainakin uskon, että koko mukautuu lapsen ylle aika pitkään. Hyvän istuvuuden ja mukautuvan koon lisäksi uimapuku on supersöpö lantioröyhelöineen ja kukkakuvioineen. Kukkakuviosta itselleni tulee itse asiassa mieleen etelän rantojen kauniit, eksoottiset señoritat hulmuhelmoineen ja heidän korvansa taaksehan on aina huolettomasti aseteltu näyttävä, punaisen sävyinen ja leveäterälehtinen kukkanen.

DSC_0561[2]

Nyt näyttäisi muuten Reiman sivulla olevan *uikkareita ja *uv-suojavaatteita hyvässä alennuksessa kesän päätteeksi, joten talven reissuille löytyy kesävermeet nettikaupasta nyt edullisemmin ja toki myös kesän aikana auringossa pituutta venähtäneiden lasten pieneksi jääneet uikkarit saa vaihdettua uusiin tarjoushinnoin, jotta syksyn ja talven uimahalliuinnitkin sujuvat kotosuomessa mukavissa merkeissä.

 

*Sisältää mainoslinkin

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: