Hyvää pullapäivää!

Huomenna neljäs lokakuuta vietetään jälleen kansallista korvapuustipäivää tai tarkemmin sanottuna kanelipullan päivää, sillä päivähän on alkujaan Ruotsista ja kantaa alkuperäisnimeä Kanelbullens dag. Niinpä huomista varten meillä jälleen pistettiin jauhot pöllyämään, ostettiin kaupasta hiivat, sokerit, kananmunat ja kanelit kaveriksi ja upotettiin kädet pehmeään taikinaan. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa minulla on kaverina leipomassa pikkuapulainen, joka auttamisen sijaan ehkä enemmänkin maisteli taikinaa heti kun silmä sekunniksikaan vältti. Kivaa meillä silti oli sohia margariinia, sokeria ja kanelia pullataikinasta kaulitun levyn päälle ja kieritellä kanelipullia pellille.

Jo parin vuoden ajan olen suosiolla luovuttanut perinteisen korvapuustin muodon kanssa, sillä minusta ei ole niitä leipomaan. Pellillä kohottamisen jälkeen kanelipullat näyttävät vielä suhteellisen sieviltä, mutta uunista ulos tullessaan jokainen pulla on räjähtänyt johonkin suuntaan. En vaan saa korvapuusteja pysymään kasassa, joten vaihdoin taktiikkaa pari vuotta sitten ja tätä nykyä kanelipullamme ovat kierteisiä nyyttejä ja nämä onnistuvat joka kerta! Kauniita ja ihan yhtä maukkaita kuin perinteisen näköiset korvapuustitkin. Korvapuustien ohje löytyy blogini ruokareseptikirjastosta täältä.

Lisäksi leivoimme omenaisen, pyöreän pullapitkon, joka täytettiin Survon omenatarhalta kerätyistä omenoista pikaisesti keitetyllä ja soseutetulla hillolla. Tästä pullapitkosta saavat niin lapset kuin päiväkodin hoitajatkin suunsa makiaksi huomenna pullapäivän kunniaksi, kun Alisa vie tämän pitkon päiväkotiin uusille ystävilleen tuliaisiksi. Kääretortun tapaan valmistettu pullapitko kiepautettiin rinkulaksi pellille ja paistettiin uunin alatasossa noin 20 minuuttia 200 asteessa. Käytin tuohon pitkoon kolmasosan valmistamastamme puolen litran pullataikinasta. Suosittelen testaamaan pullataikinaa näinkin, nimittäin toimii aikas hyvin!

Ihanaa ja maukasta kanelipullan päivää lukijoilleni ja huomennahan vielä kerkeää päivän kunniaksi leipomaan, mikäli korvapuusteja ei ole jo paistettu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: