Vitriinissä

Saimme viime jouluna joululahjaksi ystäviltämme *Iittalan malliston klassikkoesineen, vitriinin, eli pienen lasirasian. Tämän yhteyteen oli kirjoitettu ohjeet, miten me avioparina toisimme arkeemme lisää iloa tämän pienen yksinkertaisen vitriinin avulla.

 

”AVIOPARIN KEHURASIA

Käyttö:

Pienelle palalle paperia,

muista toista kehua.

Käyttää saa rasiaa,

niin usein kuin haluaa.

Kun kumppania muistaa välillä kiittää,

se paria yhteen tiukemmin liittää.

Arjessa huomaat teon kauniin,

paperille kirjoitat lauseen auliin.”

Onkos rasia sitten ollut meillä käytössä vai sysättiinkö vitriini kaapin tai laatikon perukoille pölyyntymään piiloon auringonvalolta ja katseilta? No ei sysätty mihinkään piiloon tätä sympaattista, yksinkertaisen kaunista rasiaa vaan se aseteltiin paraatipaikalle kotiimme. Vitriini itse asiassa joutui hetken etsimään paikkaansa, sillä ensimmäiset pari sijoituspaikkaa olivat niin matalilla pöydillä, että Alisa pääsi helposti näpelöimään ja tutkimaan tätä lasirasiaa ja voitte kuvitella, että lasiesine ja vuoden ikäinen utelias tutkimusmatkailija eivät ole kovin hyvä yhdistelmä. Sen jälkeen mietin, että sijoitan rasian eteiseen lipaston päälle, kunhan tuo lipasto on ensin löydetty, ostettu ja pintakäsitelty sisustukseen sopivaksi. Nyt lipasto on sentään jo hankittu, mutta odottaa vielä lopullista ulkonäköään. Niinpä vitriinille on pitänyt keksiä väliaikainen sijoituspaikka ja joulusta asti tämän ensimmäisen vuotensa se on palvellut keittiömme rustiikkisen, maalaisromanttisen astiakaapin päällä.

 

Tasaiseen tahtiin vitriiniin aina ilmaantuu postia pikkuisille lappusille rustattuna ja me molemmat olemme saaneet ilahtua toisen kauniista sanoista, rakkaudentunnustuksista, tsemppilauseista ja hyvälle mielelle saavista kehuista. Sellaisia viestejä vitriiniin on siis päätynyt tässä vuoden mittaan ja se on ehdottomasti ansainnut paikkansa kodissamme.

 

Parisuhdetta ei mielestäni voi hoitaa liikaa, vaan päinvastoin se yleensä nimenomaan unohtuu työkiireiden ja lapsen vaatiman huomion alle. Joskus sitä parisuhdetta saa kaivamalla kaivaa esille kiireisen elämän suosta, missä se on kieputettu ahtaaksi paketiksi ruuhkavuosien, deadlinejen, työvuorolistojen, firman pikkujoulujen ja kaiken maailman muiden kissanristiäisten sekä tupaten täyteen ahdetun kalenterin tiukkaan puristukseen. Siinä hetkessä, kun kotiin raahustaa huonosti nukutun viimeyön ja pitkän työpäivän päätteeksi kauppakassit toisessa kädessä ja toisessa käsipuolessa päiväkotipäivästään väsynyt lapsi, se pieni viesti, jossa puoliso kirjoittaa: ”kiitos, kun olet niin hyvä äiti tyttärellemme” tai ”kiitos superherkullisesta lihakeitosta kotimme master chefille”, voi tuntua juuri sen arkisen kaaospäivän pelastukselta. Niinpä parisuhteen hoitoon kannattaa ottaa kaikki keinot käyttöön ja vaalia sitä onnea, minkä joskus on saanut käsiinsä. Koskaan ei ole liian pientä tapaa huomioida omaa puolisoa ja vaalia omaa parisuhdetta. 

Iittalan Vitriinejä monissa ihanissa väreissä pääset ihailemaan *täältä. Tässä siispä myös ensimmäinen lahjavinkki silmällä pitäen lähestyvää joulua. Löytyisikö sinun lahjalistalla olevista tuttavista sellaista paria, joille tämä olisi juuri se passeli joululahja? Ja sopiihan tämä lasirasia moneen muuhunkin tarkoitukseen, kuten vaikkapa päivittäin käytössä olevien korujen säilytykseen tai lapsen hammasrasiaksi.

 

*Sisältää mainoslinkin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: