Rohkeudelle.

Hyväntekeväisyysteemalla jatketaan, sillä lokakuu on perinteinen Roosa nauha-kuukausi. Syöpäsäätiö kerää varoja vuotuisella Roosa nauha-keräyksellä rintasyöpätutkimukseen sekä syöpään sairastuneiden että heidän läheistensä tukemiseksi. Vaikka miten kaunis, pieni, siro ja hempeän vaaleanpunainen nauha onkin kyseessä, jonka ostamalla voit lahjoittaa, niin nyt ei kuitenkaan olla hattaraisten pilvilinnojen äärellä, sillä Roosa nauha taistelee sellaista sairautta vastaan, joka muuttaa monien elämää täällä Suomessakin joka vuosi ja osalta rintasyöpä jopa tylysti vie mahdollisuuden elämän jatkumiseen tai se voi viedä tyttären, siskon tai äidin mukanaan lupaa keneltäkään kysymättä. Syöpätutkimuksen myötä hoitomuodot ja käytettävissä olevat lääkkeet kehittyvät koko ajan, mutta tekemistä vielä on. Maailmassa saa pelätä monia asioita läpi elämänsä, mutta yhden niistä ei todellakaan pitäisi olla rintasyöpä.

Tänä vuonna Roosa nauhan on suunnitellut Duudsonien hurja kopla, jotka tunnetaan nimenomaan rohkeutta vaativista stunteistaan ja pähkähulluista päähänpistoistaan. Roosa nauhan mukana tulleessa pienessä kortissa Duudsonit kuitenkin toteavat: ”Mikään mitä me olemme tehneet ei vedä vertoja sille rohkeudelle, mitä taistelu rintasyöpää vastaan vaatii”. Minä uskon tuosta joka sanan ja suurinta rohkeutta varmasti vaatii kohdata jokin näin vaarallinen ja vakava sairaus, vaikka ei sitä kukaan vapaaehtoisesti tielleen valitse. Tänä vuonna Roosa nauha onkin omistettu nimenomaan naisten rohkeudelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: