Ovesta tonttu kurkistaa…

IMG_1386

Joulu on vuoden ihanin juhla minun mielestäni ja nyt uskallan alkaa hömpöttämään joulusta jo täällä blogissakin ihan urakalla. Kuulun siihen porukkaan joka aloittaa joulun miettimisen ja joulusuunnitelmien tekemisen viimeistään juhannuksena ja joulukinkun varausta aletaan pohtimaan jo elokuussa. Blogissa yritän kuitenkin hieman hillitä itseäni ja tänäkään syksynä en ole joulua vielä montaa kertaa täällä maininnutkaan. Nyt en kuitenkaan enää pysty pitämään kielenkantojani kurissa vaan se on menoa nyt, joulumenoa nimittäin.

IMG_1329IMG_1332

Luvassa näin alkuun on ainakin useampikin jouluaskarteluihin ja koristeluun liittyvä postaus, joista tämä olkoon ensimmäinen. Viikonloppuna olimme neljän seinän sisällä jumissa flunssan vankeina ja koska kahvivierailut tai ulkoileminen olivat poissa laskuista, oli oiva tilaisuus kaivaa esille askartelulaatikot ja levitellä pitkin keittiön ruokapöytää kartongit, teipit, liimat, sormivärit, pahvit, sakset, helmet, nauhat, glitterit ja muutkin tarpeelliset tykötarpeet, napsauttaa joululaulut taustalle soimaan ja aloittaa jouluaskartelut. Askartelimme vaikka mitä yökkärien hihat heiluen ja hiukset takussa ja suttuisina, kuten sairastupalaisilla kuuluukin olla, ja saimme hurjasti aikaiseksi.

IMG_1333

Ensimmäisenä eetteriin pääsevät joulun tontut eli ne tärkeimmät, jotka meitä vahtaavat ja muistiin kirjaavat, että kuka söi kiltisti, kuka nukkui makeasti pommiin, kuka muisti siivota sotkunsa, kuka auttoi kaveria ja keneltä lipsahti ärräpäiden litania. Askartelimme siispä tämän joulun hittikoristeen, tonttuoven, ja toivotimme siten tontut tervetulleiksi meidänkin tupaan. Pieni ovi valmistui pahvista ja liimasta ja se maalattiin sormivärein. Siinä ovi kaikessa yksinkertaisuudessaan. Toki sitä voi sitten koristella oman makunsa mukaan ja somistaa tontulle viihtyisämmäksi.

IMG_1389

IMG_1397Tonttuovi syntyy kahdesta samankokoisesta pahvin palasta. Toisesta leikataan suorakaiteen muotoinen halutun kokoinen pala ja toisesta samankokoisesta palasta leikataan ulkokarmit ja oven muodot sen mukaan, millaiselta oven halutaan näyttävän. Pahvin leikkaaminen siististi olisi ehkä kaikkein helpointa esimerkiksi mattopuukolla, mutta meidän työkalulaatikosta ei moisia löytynyt, joten meillä ovi leikeltiin saksia ja terävää hedelmäveistä hyödyntäen. Tämän jälkeen osat maalataan. Meillä ulkokarmit saivat valkean sävyn ja itse ovesta tuli punainen. Tikapuut, joita pitkin tonttu pääsee kiipeämään ovelleen, tehtiin myös pahvista ja maalattiin valkoiseksi. Maalina meillä oli ihan rehdit sormivärit. Kun maali oli kuivunut, liimattiin osat paikalleen. Tähän käy mikä tahansa pahville sopiva askarteluliima. Meillä Erikeepperit ja vastaavat unohtuivat askartelukauppaan, joten liimasimme osat yhteen melkoisen tuhdilla remonttiliimalla, mutta pysyypähän ainakin ovi kasassa vähän rajummallakin säällä.

IMG_1388

IMG_1390

IMG_1384Oveen askarreltiin myös oksanpätkästä joulukranssi, joka kieputettiin pyöreäksi kranssiksi ohuen metallilangan avulla ja koristeltiin punaisella, kimaltelevalla piippurassilla, juuttinarulla sekä pienellä pätkällä kultaista sydännauhaa, jota askartelulaatikon pohjalta sattui löytymään. Ovikranssin lisäksi oven kahvaan liimattiin kiinni paksusta ruskeasta paperista taiteltu ja kasaan nidottu paperikassi, jonne paketoitiin pienen pieni lahja ja sujautettiin tontulle uutukainen, punainen ja lämmin huopalakkikin, jota somistaa juuttinarurusetti.

IMG_1399

IMG_1392

IMG_1391Tonttuovi sijoitettiin keittiöömme aivan ruokapöydän läheisyyteen ja tulipa itse asiassa mieleeni hauska mielikuva siitä, kuinka tervetulleeksi tonttu itsenä meillä tuntee, kun oveen mätkähtää milloin tomaattiviipale ja milloin puuroroiskeet. Ovi tosiaan on vaaravyöhykkeellä, mitä taaperomme ruokailuharjoituksiin tulee. Toivotaan kuitenkin, että tonttu saa meilläkin arvoisensa kohtelun emmekä heittelisi ruuantähteitä hänen oveensa ainakaan kovin usein. Anteeksi tonttu, jos niin kuitenkin käy!

IMG_1400IMG_1402

3 Replies to “Ovesta tonttu kurkistaa…”

  1. Päivitysilmoitus: Tonttuyllätys – Vesta box
  2. Päivitysilmoitus: Blogin vuosi 2017 – Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: