Tonttuyllätys

IMG_1448

Tänään töistä kotiin saapuessani nökötti oven pielessä tonttu. Pienen pieni tonttu oli kiivennyt mustan ison ulkolyhdyn huipulle keikistelemään ulko-ovemme viereen ja pisti silmään punaisessa nutussaan ja lakissaan kuin pienoisaurinko. Tonttu sai nimittäin välittömästi hymyn huulille ja Alisan kanssa jäimmekin toviksi ihmettelemään, että kukas se sinä oikein olet ja mistä tänne eksynyt. Olikohan se sama tonttu, jota varten keittiöömme askarreltiin viikko sitten tonttuovi? Sitäkö se oli etsimässä? Ainakin tuo suloinen tonttutyttö on niin pieni, että se mahtuu hyvin kämmenelle istumaan, joten se mahtuu kyllä sukkelasti pujahtamaan tonttuovestakin sisään ja ulos. Mietimme, mistä tuo tonttu oli tiensä meille löytänyt. Korvatunturiltako? Pohdittuamme hetken tontun alkuperää tulimme siihen tulokseen, että tämä tonttu taitaa olla semmoinen naapurustotonttu, joka on käynyt ensin tekemässä muistiinpanot Joulupukkia varten joulumielisten naapureidemme perhe-elämästä ja merkinnyt muistiin, että ollaanko siellä oltu kilttejä vai tuhmia ja nyt se sitten tuli tarkistamaan vuorostaan meidän toilailujemme tilan. Oli niin tai näin niin toivotimme tontun lämpimästi tervetulleeksi kotiimme ja yhdessä aloitimme viikonlopun vieton glögimukit höyryten ja suupielet suklaassa, sillä pitihän sitä arvovaltaista vierasta hieman hemmotella.

IMG_1450

Mukavaa viikonloppua itse kullekin ja jo tässä vaiheessa ihanaa isänpäivää ihan jokaiselle isälle, papalle ja kaikille niille, jotka näitä elämämme miehiä muistavat tänä viikonloppuna!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: