Kirje isältä tyttärelle

IMG_1480Hei,

On toinen isänpäivä, kun olet olemassa ja olen isäsi. Nämä reilut puolitoista vuotta isänäsi ovat olleet melkoista vuoristorataa. Kun vasta potkit äitisi vatsassa ja lähes kaksi vuotta sitten tunsin äitisi vatsan läpi ensipotkusi muksahduksen kämmentäni vasten ja sain sitä kautta ensikosketuksen sinuun, tyttäreeni, en kyllä osannut aavistaakaan, mitä tuleman pitää. En uskonut, että aamuista tulee varhaiset, samoin illoista, kun puhti minusta ja äidistäsi onkin aikalailla loppu heti, kun sinä olet nukahtanut yöunillesi. En arvannut, että päivälliseni ajankohta tulisi muuttumaan illan myöhäisille tunneille ja että jatkossa tulisin syömään silloin, kun minulla olisi aikaa enkä suinkaan aina silloin, kun vatsassani kurnii nälkä. Sen sijaan sinä söisit aina kellon mukaan ajallaan ja se olisi tärkeintä. En arvannut myöskään, miten oma aikani vähenisi minimiin ja harrastukset karsiutuisivat olemattomiin. Sählyn sentään sain pitää ja sinne kerkeän kerran viikossa, tosin en aina, sillä joskus sinun ollessa kipeänä luovun harrastuksistani, jotta voin hoitaa sinua kotona. En osannut kuvitella, millaisia haasteita kokisin oman henkisen kasvuni kanssa. Jouduin oppimaan, ettei maailma enää pyörikään vain minun ympärilläni tai äitisi tai parisuhteemme ympärillä. Jouduin huomaamaan, että monessa asiassa nykyisin sinä, lapseni, sanelet ehdot elämälleni ja aikatauluilleni. En osannut tietenkään varautua siihenkään, että myötäsi vessaamme muuttaa niin pahanhajuinen vaipparoskis, että toisinaan meinaan oksentaa siihen pussia vaihtaessani.

 

Tänä toisena isänpäivänä saan juhlia sitä, että olen isäsi. Saan olla onnellinen isyydestä ja siitä, että minulla on tytär, jota ihanampaa en voisi kuvitella. Kaikkien noiden mieltäni heiluttaneiden koettelemusten myötä olen nimittäin oppinut ja saanut paljon muutakin. Olen oppinut olemaan isä ja kantamaan vastuuta toisesta ihmisestä, sinusta, rakkaimmastani. Kiittelin kyllä mielessäni, että meille syntyi tyttö, sillä koska sinulla on minun geenini, niin toisen kaltaiseni hulivilin kanssa äitisi olisi kyllä varmasti ollut helisemässä, mutta tyttönä olet ehkä edes aavistuksen rauhallisempi kuin minä lapsena. Ainakin toivon niin, sinun parhaaksesi nimittäin. Isyyteni aikana on ollut huikean upea kokemus nähdä kasvusi ja kehityksesi; miten olet toukasta kasvanut taaperoksi ja noussut jaloillesi ja miten sinä itsekin nautit saavutuksistasi ja kaikesta oppimastasi. Olen myös innoissani siitä, että saan opettaa sinulle uusia taitoja, kuten kielen naksuttelua, huulilla päristelyä, sotkemista ja varpaiden harottamista. Ehkä joku päivä osaan opettaa sinulle joitain elämässä oikeasti hyödyllisiäkin taitoja, jotta koko vastuu siitä puolesta ei jää äidillesi. Olen onnellinen siitä, että kanssasi voin tehdä asioita, mitä ilman lasta ei tulisi tehtyä. Saan olla kanssasi lapsenmielinen ja heittäytyä hulvattomiin leikkeihisi täysillä mukaan. Voimme olla heppoja, jotka hypähtelevät harjat hulmuten ja äänekkäästi hirnuen. Omaa aikaanikin osaan nykyään arvostaa enemmän, mutta aina olen pakahtua onnesta, kun kivojen ja hikisten sählytreenien jälkeen saan palata luoksesi. Minulla on sinua aina ikävä, kun olen erossa sinusta. Tunnen oloni etuoikeutetuksi, kun saan olla isäsi. Isyys on ihan mahtavaa ja varmasti parasta mitä tielleni on elämäni aikana osunut. Vaikka isyys on välillä koetellutkin, ei sillä ole mitään väliä sen rinnalla, että saan kutsua sinua tyttäreksi ja pakahtua onnesta, kun näen sädehtivän hymysi ja kuulen kujeilevan naurusi.

 

Rakkaudella,

Isi

IMG_1489

IMG_1501
Myös Nala tietysti on täällä meidän isänpäivän vietossa mukana. Ihanaa isänpäivää toivottelen kaikille oli lapsesi sitten karvainen tai karvaton versio! ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: