Ideoita joulukortteihin

IMG_1513

Jouluaskartelut saavat jatkoa seuraavaksi joulukorttien muodossa ja edelleen on pysytty sormivärien parissa. Meillä isänpäivänä papoille lähetettiin Suomi100-teeman innoittamat onnittelukortit, jotka askarreltiin tietenkin yhdessä lapsen kanssa. Tämä askartelu sopii niin aikuisille kuin aivan pienille lapsillekin, joilla vain vanulappu kädessä pysyy. Vaikka kortit toimittivatkin nyt isänpäiväkortin virkaa, sopivat nämä kortit hyvin myös jouluntoivotuksiin, erityisesti Suomen 100-vuotisjuhlavuonna. Korttiin sommittelimme siispä suomalaisen yötaivaan; sen saman, jonka alla veteraanimme aikanaan taistelivat vapaan, sinivalkoisen maamme puolesta.

IMG_1504

Kortti teipattiin ensin pöytäpintaan kiinni maalarinteipillä, jolla suojattiin myös kartongin reunoilta kehykset maalattavalle taivaalle. Tummansiniselle kartongille töpöteltiin valkoiseen sormiväriin kastetulla vanulapulla kevyt pilvipeite. Maalarinteipit irrotettiin varovasti ja kortin annettiin sen jälkeen kuivahtaa hetki. Rakoilevan pilviharson aukkoihin, joista sininen yötaivas pilkotti, liimattiin askarteluun tarkoitettuja strassihelmiä. Lopuksi vielä hopeaisella glitterliimalla taiteilin isoimpien timanttien ympärille tähdille ominaista säihkettä. Nämä kortit valmistuvat vähillä tarvikkeilla todella nopeasti ja lopputuloskin on tunnelmaltaan herkkä ja kaunis.

IMG_1506IMG_1503

Joulutaivaan alla

paukkuu pakkanen ja halla

Ikkunalla kynttilän hento liekki lepattaa

jääkiteet ikkunan se lämmöllään sulattaa

Joulun lapsi punaposkinen

ikkunaruutuun puhaltaa valkean huurtehen

Kaartuu ylle yötaivas tuhansine tähtineen

joulumieli on saapunut sydämeen

IMG_1511

Samalla nostan esille vielä viime vuoden joulukortti-idean, jonka löydät täältä. Viime vuonna valmistimme tuolloin kahdeksankuiselle vauvallemme itse sormivärit, jotka olisivat turvalliset hänenkin käyttää, vaikka maalia hieman siinä askarrellessa suuhunkin päätyisi. Itsetehtyjen sormivärien ohjeen löydät täältä. Viime vuonna joulukortteihin kiinnitimme maalarinteipillä tekstin JOULU ja annoimme lapsen maalailla kortin sen jälkeen sormiväreillä mielensä mukaan. Kun maalaus oli valmis, irrotimme maalarinteipit varoen, jolloin korttiin jäi teksti lapsen tekemän maalauksen keskelle. Teksti koristeltiin vielä erivärisin glitterliimoin, jotta korttiin saatiin myös hieman säihkettä. Maalarinteippiä paremmin tässä korttiaskartelussa toimisi sellainen askarteluteippi, joka on suunniteltu irtoamaan uudelleen kartongin tai paperin pinnasta, mutta sen puutteessa maalarinteipilläkin pärjää. Maalarinteippiä käyttäessä tosin saa teippiä irrottaa todella varoen, ettei mukana lähden kartongin pinnasta siivu.

One Reply to “Ideoita joulukortteihin”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: