Mitä lahjaksi miehelle? 13 joululahjaideaa!

Vuosittain minulla on ollut tapana listata blogiini joululahjaideoita joulun lähestyessä. Aiempien vuosien postauksia tästä aiheesta voit käydä lukemassa täältä, täältä ja täältä ja löytää lahjaidean myös vanhojen postauksieni joukosta. Nyt päätin kuitenkin keskittyä vain lahjaideoihin miehelle, sillä joka vuosi ja tänäkin vuonna jo moneen kertaan olen törmännyt ikuisuuskysymykseen, mitä lahjaksi miehelle? Samaa aihetta tulee monesti itsekin pohdittua, sillä miehille lahjan keksiminen tuntuu olevan vuodesta toiseen aina aivan yhtä vaikeaa. Joko miehellä on jo kaikkea, miehen lahjatoiveet ovat käsittämättömän kalliita tai vaihtoehtoisesti lahjatoiveita ei ole lainkaan. Olankohautus ja ”emmä tiiä” – vastaukset tai niin kallis lahjatoive, ettei siihen kuukauden palkka riitä, eivät juurikaan inspiroi, kun haluaa löytää rakkaalle sen täydellisen lahjan täksikin vuodeksi. Niinpä kasasin listan ideoita erityisesti miehille ja etenkin sille omalle puolisolle sopivista lahjoista, mutta moni näistä lahjaideoista sopii kyllä sellaisenaan tai hieman muokattuna myös naiselle. Minulle tyypilliseen tapaan yritin myös miettiä ideoita laidasta laitaan ilmaisista lahjoista vähän tyyriimpiin vaihtoehtoihin ja kaikkea siltä väliltä eli eiköhän aleta käymään listaa läpi. Postauksen lopussa on myös pari alevinkkiä!

 

12 kirjekuorta täyttä hemmottelua

 

Tämän joululahjan sain itse tuolta omalta aviomieheltäni viime vuonna ja vuoden jokaiselle kuukaudelle on riittänyt ihana yllätys. Vielä saan tänä vuonna yhden viime vuoden joululahjan avata, sillä joulukuun kuori on vielä jäljellä. Kahteentoista kirjekuoreen on tarkoitus askarrella kartongista lahjakortit, missä itse lupautuu tekemään jonkin palveluksen tai hemmotteluhoidon puolisolleen. Jokaiselle tulevan vuoden kuukaudelle on oma kuorensa. Lahjakorttien palvelukset voisivat olla vaikka kolmen ruokalajin illallinen kotikeittiössä, omaa lapsivapaata aikaa, kasvohoito, selkähieronta, niska-hartiahieronta, päähieronta, kodin siivous, vapaavalintainen palvelus, yllätystreffit, saunahetki tuoksuvalla löylyvedellä, vastalla ja saunaoluin varustettuna, leffailta kotona miehen valikoimin herkuin (saa mies päättää elokuvankin) ja jalka- sekä käsihoito.

IMG_1747
Tällainen lahja omasta puolisolta saamastani paketista viime jouluna paljastui! Miehelle kuoret ja lahjakortit kannattaisi stailata ehkä hieman miehekkäämpään kuosiin kuitenkin ja unohtaa kokopinkki värimaailma 😀

12 treffit

 

Edellisen tapainen lahja, jossa puoliso saa kaksitoista treffikorttia; yksi tulevan vuoden jokaiselle kuukaudelle. Järjestä vuodenaikana kahdettoista erilaiset treffit sinulle ja puolisollesi. Vaihtoehtoisesti, jos kahdettoista treffit tuntuvat liian työläältä, voisi antaa lahjaksi vuodenaikatreffit eli yhdet talvelle, keväälle, kesälle ja syksylle ja vuodenaikojen teeman mukaisesti järjestäisi kolmen kuukauden välein puolisolle hauskat treffit. Yhdessä puolison kanssa voisi mennä vaikka pulkkamäkeen, kalastamaan, rantasaunaan ja nauttia kaksistaan rapujuhlista tai mitä nyt ikinä keksiikään.

 

Bluetooth-kuulokkeet

 

Musiikintoisto tuntuu olevan nyt tärkeää ja muodissa. Hanki puolisolle kunnolliset, langattomat *Bluetooth-kuulokkeet, joissa äänentoisto on viimeisen päälle kunnossa. Urheilevalle puolisolle voisi hankkia laadukkaat nappikuulokkeet, jotka pysyvät mukana tiukassakin hikitreenissä, mutta joissa äänenlaadusta ei ole tingitty.

 

Bluetooth-kaiutin

 

Kuulokkeiden sijaan mieluinen lahja voisi olla myös langaton *Bluetooth-kaiutin, johon pystyy siirtämään kotona tai reissussa näppärästi ja nopeasti musiikin puhelimesta, tabletista tai tietokoneelta ja äänenlaatu on laadukas, mikä tekee musiikinkuuntelusta nautinnon.

 

Merinovillakerrasto sekä merinovillasukat

 

Merinovillainen aluskerrasto huokuu laatua ja luksusta, mutta ennen kaikkea käytännöllisyyttä ja mukavuutta. Merinovilla ei kutita iholla ja lämmittää, mutta ei hiosta. Lisäksi se on ihanan ohutta ja pehmeää eikä lainkaan perinteiselle villalle tyypillisen pistelevää, karheaa ja paksua. Merinovilla on loistava materiaali ulkoiluun toppavaatteiden alla ihoa vasten, pitää lämpimänä kovemmillakin pakkasilla ja toisaalta taas ihana materiaali myös kotiasussa, missä on mukava ja lämmin oleilla kotosalla. Viimeistele setti ihanilla merinovillasukilla.

 

Liput tapahtumaan

 

Liput miehen mieltymysten mukaan johonkin häntä kiinnostavaan tapahtumaan, kuten jääkiekkopeliin tai muuhun urheilutapahtumaan, lempiartistin konserttiin, lempimessuille tai johonkin muuhun tapahtumaan, missä on esillä miehen mielenkiinnon kohteet esimerkiksi harrastusten mukaan.

 

Hemmottelukori

 

Miehen hemmottelupakkauksessa voisi olla esimerkiksi itsetehdyt villasukat ja lapaset (tai ostetut jos ei ole itse käsityöihminen), lempiherkkuja tai urheilijalle vaikka proteiinipatukoita, pari erikoisolutta, lihaa rakastavalle miehelle pussillinen kuivalihaa tai erikoissalamia, paketillinen hyvää kahvia, itsetehty lahjakortti kotisohvalla urheilutapahtuman, vaikka sen jääkiekkopelin, katsomiseen rauhassa yksin tai kaverin kanssa (vaimo vie lapset siksi aikaa vaikka leikkipuistoon tai mummolavierailulle ja pysyy myös itse pois tieltä häiriköimästä) ja vielä lopuksi miehekäs shampoo tervan tuoksulla sekä saunojalle tervan tuoksuinen löylytuoksu.

 

Laadukas tyyny ja peitto

 

Hanki miehelle luonnonmateriaaleista valmistettu uusi, laadukas tyyny ja peitto. Tämä sopii erityisesti palelevalle tai hikoilevalle nukkujalle. Luonnonmateriaalit tarjoavat paremmat unet monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta ja ne lämmittävät olematta kuitenkaan hiostavat. Jos tyyny ja peitto vaatisi jo vaihtoa, satsaa luonnonmateriaaleihin, joista niistäkin löytyy valinnanvaraa mistä valita. Tästä aiheesta blogiini on tulossa mielenkiintoinen postaus lähiaikoina.

 

Suomalaisia tuotteita lahjaksi

 

Ota lahjan teemaksi suomalaisuus ja samalla tuet suomalaisten tuotteiden valmistusta. Anna lahjakortti vaikkapa suomalaiselle kenkävalmistajalle, ruuanlaittoa rakastavalle anna suomalainen laadukas pata tai pannu, koruista pitävälle hanki suomalainen designkoru.

 

Parisuhdeaikaa yhdessä

 

Tämä lahjaidea on omiaan etenkin niille pareille, joiden vapaa-aikaa rytmittävät vanhemmuus sekä ruuhkavuodet tai vaihtoehtoisesti parisuhteen yhteinen vapaa-aika on vähissä hektisen työn, reissutyön tai hankalien työvuorojen vuoksi tai pariskunnan pitkän välimatkan vuoksi. Tällainen lahja voisi olla vaikkapa kahden aikuisen kylpylähotelliviikonloppu, mökkiviikonloppu tai mitä tahansa muuta, missä kuitenkin pääosassa on pariskunnan yhteinen aika ilman häiriötekijöitä, työtä, lapsia tai välimatkaa. Pienellä budjetilla tämä voisi olla jopa kotona järjestetty yhteinen hetki, kunhan lapset on viety vaikkapa mummolaan hoitoon.

 

Kuvalahjana taidetta seinälle

 

Jos kuva-arkistoista löytyy jokin tilanteeseen sopiva kuva, niin *teetä siitä taulu. Taulu voi olla pieni tai suuri. Valitse kuva, jossa mies on onnellinen, rento ja aidosti hyvinvoiva. Oliko se ihana hetki perheen kanssa etelänmatkalla, kun kuvassa koko perhe hymyilee leveintä mahdollista auringon hivelemää hymyään, vai oliko se sittenkin onnistumisen elämykset harrastusten parissa, josta onkin napsaistu juuri se täydellinen kuva, kun silmissä loistaa onni ja vapautuneisuus, tai kenties ensihetki, kun mies sai esikoisensa käsivarsille ja silmiin on syttynyt isän pohjaton rakkaus. Mikä ikinä se hetki onkaan, niin valikoi kuva ajatuksella ja teetä se tauluksi.

 

Persoonallinen t-paita

 

Painata miehelle t-paita osuvalla tekstillä. Onko miehellä joku hokema tai nouseeko arjesta tai jostain hauskasta sattumuksesta tai kommelluksesta elämän varrelta mieleen jokin lausahdus, mikä sopisi t-paitaan painatettavaksi?

 

Tue lahjalla tavoitteissa

 

Onko miehelläsi jokin oma, henkilökohtainen tavoite, jonka hän haluaa saavuttaa? Tähtääkö hän triathlonistiksi, pudottaako painoa kuntosaliharjoittelun avulla tai haluaako hän kenties oppia ammattimaiseksi valokuvaajaksi? Osoita lahjalla, että puolison tavoitteet ovat sinullekin tärkeitä ja tue häntä tavoitteen saavuttamisessa sopivalla lahjalla. Hanki vaikkapa lahjakortti uimahalliin, kuntosalille tai pyörän vuosihuoltoon. Anna lahjakortti valokuvaustarvikkeisiin tai opas täydellisten valokuvien ottamiseen. Tai sitten jotain ihan muuta, sen mukaan mikä miehen päämäärä ja tavoite  työssä, harrastuksissa tai elämässä ylipäätään on. Minä sain itse asiassa tämän tyyppisen lahjan Larilta tänä jouluna, sillä lahjani sain jo ennakkoon tässä syksyllä, kun Lari hankki minulle järjestelmäkameran, sillä tavoitteeni blogiharrastukseni myötä on ollut jatkuvasti kehittyä kuvaajana. Eli ainakin tämä lahjaidea sopii todella hyvin sekä naiselle että miehelle.

DSC_1386[1]
Tämän lahjan sain jo ennakkona tänä vuonna Larilta. Onko sinun puolisollasi tavoite, päämäärä tai intohimoinen harrastus, jota voisit tukea hankkimalla aihepiiriin osuvan lahjan?

Toivottavasti näistä ideoista oli apua lahjapohdintoihin, jos lahja miehelle on vielä mietinnässä. Muista hyödyntää joululahjaostoksissasi myös käsillä olevat Black Friday ja Black Week -tarjoukset (tämän postauksen mainoslinkkeihin liittyvät alevinkit näet alla). Lahjaidealistaan ideoita haettiin yhdessä Larin kanssa, joten näkemys hyvästä lahjasta ei ole vain naisen pään sisältä lähtöisin oleva aivoitus, vaan nämä ideat ovat saaneet siunauksensa Larilta ja itseasiassa osa ideoista onkin suoraan hänen. Sitä sen sijaan en tietenkään vielä paljasta, mitä pukin kontista Larille paljastuu. Sen lahjapaketin sisältö jääköön arvoitukseksi, mikä selviää sitten lahjavalvojaisissa joulun jälkeen…

 

*sisältää mainoslinkin

Dustin on Pohjoismaiden johtava IT-tuotteiden ja kodinelektroniikan jälleenmyyjä verkossa. *Dustinhome.fi:llä Black Week -tarjoukset ovat voimassa 24.-26.11.2017

*FinnishArtShop on kotimaisen sisustustaiteen verkkokauppa, josta saa nyt koodilla Tarjous5 5% alennusta kaikista tuotteista sekä ilmaisen postituksen. Alennuskoodi on voimassa toistaiseksi, näillä näkymin vuoden 2018 loppuun asti.

One Reply to “Mitä lahjaksi miehelle? 13 joululahjaideaa!”

  1. Päivitysilmoitus: Blogin vuosi 2017 – Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: