Pikkujoulutonttuko toi kalenterin?

IMG_1767IMG_1768

Pikkujoulutonttuihin liittyvä perinne pomppasi silmieni eteen ensimmäistä kertaa vasta tänä jouluna. Onko tuo perinne sinulle tuttu entuudestaan? Moisesta perinteestä en siis itse ollut aiemmin kuullutkaan, mutta sosiaalisen median jouluryhmistä kävi selväksi, että monen perheessä Pikkujoulutonttuperinne elää vahvasti ja joka vuosi se vierailee monessa suomalaisessa torpassa. Huomasin monen kommentista, että kyseessä todellakin on aito, vanha perinne vuosikymmenten takaa. Monet palasivat sosiaalisen median keskusteluiden lomassa muistoissaan aina lapsuuteensa saakka ja siihen, miten saunan jälkeen odoteltiin tonttuja kotituvan rappusilla iltapimeän jo saavuttua ja toivottiin, että tonttu toisi yön aikana kuistin rappusille pienen yllätyspaketin. Ilmeisesti perinne on ollut ja on edelleen kuitenkin hyvin vaihteleva ja jokaisessa kodissa, jossa perinne on yhä voimissaan, se ilmenee hieman eri muodoissaan. Yleisimmin kuitenkin näytti olevan perinteenä, että Pikkujoulutonttu vierailee ensimmäisenä adventtina ja käy virittämässä vaikkapa joulukalenterin valmiiksi yön aikana tai tosiaan tuo sen pienen yllätyspaketin. Itse ihastuin tähän perinteeseen aivan täysin. Tontut ovat niin sympaattisia, että haluan toivottaa ehdottomasti jokaisen niistä tervetulleeksi meillekin ja siksihän meille rakennettiin tänä jouluna ihan ihka oikea tonttuovikin, josta tontut pääsevät suoraan Korvatunturilta pujahtamaan tänne meille vieraisille. Eikä sitä ilmeisesti ihan turhaan rakennettukaan…

IMG_1769

Me emme Pikkujoulutontun vierailua malttaneet kuitenkaan odottaa ensimmäiseen adventtiin asti, sillä alkaahan joulukuukin jo ennen ensimmäistä adventtisunnuntaita tänä vuonna ja suklaakalenterille on iso tarve jo heti joulukuun ensimmäisestä päivästä lähtien. Niinpä Pikkujoulutonttu taisi kuulla erikoistoiveemme aiemmasta vierailusta, sillä meidän eteiskäytävän seinälle on ilmestynyt jouluinen suklaakalenteri koristeineen päivineen ja pussukat pullistelevat jouluisia suklaayllätyksiä (oletanhan siis vain, että pussukat sisältävät suklaata, sillä mistäs minä muuten pussukoiden sisältöä tietäisin) ja odottavat avaajiaan jo yhtä malttamattomina kuin me odotamme, että pääsemme ensimmäisen luukun avaamaan parin päivän päästä. Onkos siellä ruudun toisella puolella jo suklaakalenterit tai muut joulukalenterit viritelty valmiiksi?

IMG_1771

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: