Jotain spesiaalia 100-vuotiaan Suomen kunniaksi?

IMG_1764

Jouluisista tunnelmista hieman poiketen hyppään hetkeksi toiseen aiheeseen eli minua kiinnostaisikin seuraavaksi kysellä, että olettekos ajatelleet juhlistaa itsenäisyyspäivänä satavuotiasta Suomea jotenkin? Noudatatko omia, jokavuotisia itsenäisyyspäivän perinteitäsi tänäkin vuonna vai onko tälle vuodelle juhlavuoden kunniaksi tiedossa jotain erityistä ja hieman spesiaalimpaa? Onko joku ajatellut järjestää ihan juhlat tai onko tämän juhlavuoden kunniaksi muuten vain jotain muuta normaalista poikkeavaa suunnitelmissa?

IMG_1760

Meillä tavallisesti on katsottu perinteinen Tuntematon sotilas –elokuva telkkarista, laitettu hieman parempaa ruokaa päivälliseksi, saunottu, poltettu sinivalkoisia kynttilöitä ja illalla katsottu itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa telkkarista. Ihan tavallista ja mukavaa itsenäisyyspäivän viettoa on siis kuulunut meidän perinteisiimme. Juuri sitä siis, mitä amerikkalaiset esimerkiksi eivät varmastikaan voi ymmärtää eli että miksi Suomessa itsenäisyyspäivänä kansa ei itse juhli, vaan katsomme telkkarista, kun toiset juhlivat? Siinäpä vasta pähkinä, mutta sellaisiahan me suomalaiset usein olemme. Monen itsenäisyyspäivän juhlintaan kuuluu nimenomaan Linnan juhlien katselu ja niin se on meilläkin ehdottomasti perinteisiin kuulunut, kuten myös ihanien juhlapukujen ihastelu telkkarista.

IMG_1752

Täksi vuodeksi kiinnosti kyllä kehitellä vielä jotain hieman tavallisista perinteistämme poikkeavaa ja spesiaalimpaa tuota tärkeää päivää varten, sillä Suomen 100-vuotisjuhlat ovat kuitenkin vain kerran eikä itsenäisyytemme ole kuitenkaan mikään itsestäänselvyys eikä sitä sellaisena saa mielestäni pitääkään. Juhlapäivä on todellakin arvokkuutensa ansainnut. Niinpä kutsuimme lapsuuden perheeni koolle meille, katamme pöydän kauniiksi sinivalkoisin värein ja nautimme porukalla todella myöhäisen itsenäisyyspäivän ”brunssin” päivällisaikaan. Pöytään loihdimme herkut Suomi-teemalla tietysti. Katsotaan mitä valmiissa pöydässä sitten loppujen lopuksi on tarjolla, mutta brunssiherkut syntyvät varmastikin kalasta, porosta ja hirvestä, jälkiruuassa näkyvät sinivalkoiset sävyt ja kuplivaisella kohotetaan malja itsenäiselle Suomelle.

IMG_1761

3 Replies to “Jotain spesiaalia 100-vuotiaan Suomen kunniaksi?”

  1. Aion osallistua Helsingissä Suomi 100 sika säkissä -festivaaliin. WHS Teatteri Unionissa näytetään kuusi kotimaista elokuvaa, jotka ovat kaikki yllätyksiä. Sanon rohkeasti ’ei’ pönötykselle.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: