Jälleen ostetaan työtä Suomeen!

IMG_1775

Jälleen nostan esille tärkeää asiaa blogissani, nimittäin suomalaisen työn merkitystä ja sitä miten voisimme tukea suomalaisten työllistymistä. Taloustieteilijä en ole, mutta maalaisjärkeni sanoo, että näillä viimeaikaisilla valtiojohdon päähänpistoilla esimerkiksi kansallisesta ilmaisen orjatyön teettämisestä suomalaisilla ei tätä maata minkäänmoisesta suosta nosteta. Pakko todeta, että kyllä ottaa päähän tehdä ilmaisia työtunteja, joista roposet kilisevät jonkun toisen palkkapussiin. Uusia työpaikkoja tämä päätön toimintatapa ei minun näkemykseni mukaan juurikaan synnytä, eikä ilmaiseksi tehdyt työtunnit ainakaan omaa ostovoimaani ole kasvattanut. Harvoin blogissani otan kantaa millään muotoa politiikkaan, mutta nyt näemmä tämä tunteita herättävä aihe pisti sanomaan sanan tai pari. Niin kuin sanoin; en ole todellakaan alan asiantuntija, mutta edes maalaisjärkeäni haastamalla en pysty näkemään, mihin näillä toimilla oikein pyritään. Jos isojen herrojen päätökset ontuvat näin pahasti, niin mitäs jos me suomalaiset tavalliset kaduntallaajat ottaisimmekin tässä asiassa neuvosta vaarin ja pyrkisimme vaikuttamaan lopputulokseen omilla valinnoillamme? Ostaisimme itse työtä Suomeen ja tukisimme näin oman maamme taloutta sekä omaa, sukulaisten, ystävien, naapureiden ja kaikkien muidenkin kanssakulkijoidemme työllistymistä ja työn säilymistä täällä Suomessa?

 

Tänään 01.12.2017 on jälleen perinteiseksi muodostunut Osta työtä Suomeen –päivä. Päivän tarkoituksena on tuoda esille ja näkyväksi tätä tärkeää aihetta eli että suomalaiset työllistyvät, kun me itse tuemme suomalaisia tuotteita ja palveluita ostamalla niitä. Suomalaisten tuotteiden ostamisesta voi tulla meille kaikille myös tapa, mikä tietysti olisi varsin suotavaakin. Muutamakin roponen kuussa enemmän suomalaisiin tuotteisiin per asukas tekee jo ison vaikutuksen vuositasolla, kun katsotaan millainen voima koko Suomen kansasta tämän asian tiimoilta löytyy. Itse olen tuonut aihetta jo parina vuonna esille blogissani ja aiemmat kirjoitukseni voit käydä lukemassa täältä ja täältä. Tänä vuonna suomalaisten tuotteiden ja valintojen parissa ollaan menty blogini tarinoissa myös ja loppuvuonnakin sama teema jatkuu edelleen. Mielessä ja työn alla onkin monta postausta, missä nimenomaan esille pääsevät suomalaiset yrittäjät, jotka omalla toiminnallaan työllistävät itsensä ja monta muutakin suomalaista arvokkaan yrittämisensä seurauksena. Tästä aiheesta pääset myös lukemaan tämän linkin kautta, kun nostin aihetta esille pari viikkoa sitten suomalaisen huonekaluteollisuuden näkökulmasta.

 

Monesti asiasta keskustellaan vain siitä näkökulmasta, että miten hyödymme siitä, jos suomalaisia tuotteita ja palveluita ostetaan. Mietitäänkö kuitenkin hetki, millainen maa Suomi olisi olla ja elää, jos suomalaisia tuotteita ei olisi lainkaan tai olisi vain kourallinen? Millainen olisi ruokapöytämme ilman suomalaista perunaa ja muita kasviksia? Ilman suomalaisia maitotuotteita? Ilman suomalaista lihaa? Millainen olisi kotimme sisustus, jos suomalainen design ei olisi vuosikymmenten aikana kehittynyt suomalaisten talonpoikaistorppien pirtinpöytien ja emännänkaappien innoittamana? Missä kävisimme töissä, jos suomalaisille tuotteille ei olisi kysyntää? Mistä saisimme rahaa ja millä maksaisimme ruokamme, vaatteemme, asumiskulumme ja ostaisimme lapsille uudet harrastusvälineet ja koulutarvikkeet? Kävisivätkö lapsemme edes koulua ja olisiko maassamme ilmaista koulujärjestelmää, jos maatamme vaivaisi omien tuotteiden puuttuminen kokonaiskuvasta? Olisimmeko me edes itsenäinen maa, olisimmeko me suomalaisia? Kysymyksiä voisi esittää loputtomiin, mutta niiden avulla on ehkä helpompi hahmottaa, kuinka tärkeästä asiasta oikeastaan onkaan kyse.

 

Blogini lukijat ovatkin varmasti tässä vuosien aikana huomanneet, että tämä aihe on erityisen lähellä sydäntäni ja siksi sitä täällä blogissakin tuon esille. Tänä vuonna aihe meinasi mennä jo täysin ohi, vaikka sähköpostiini sainkin kutsun osallistua kampanjaan yhdeksi äänitorveksi blogini kautta. Loppusyksy on ollut itselleni superkiireistä aikaa, sillä nyt on ollut aika monta rautaa tulessa samanaikaisesti. Silti aivan viime hetkellä päätin kuitenkin muuttaa kelkkani suuntaa ja kirjoittaa aiheesta edes pintaraapaisun niistä ajatuksista, joita aihe juuri nyt itsessäni herättää, tänne teillekin nähtäväksi ja luettavaksi. Toivon hartaasti työtä sekä sinulle että minulle, nyt ja tulevaisuudessa. 100-vuotiaan Suomen juhlavuoden kunniaksi olisikin ihan mahtavaa, että jokainen suomalainen ottaisi tavaksi ihan päivittäisessä elämässä valikoida sieltä kauppojen hyllyiltä ulkomaisten tuotteiden sijaan sen suomalaisen avainlipulla merkityn tuotteen ja tukisi suomalaisia toimijoita valinnoillaan. Suomalaisten tuotteiden tukemiseen aivan ihana, tunnelmallinen ja värikäs mahdollisuus onkin nyt tulevana viikonloppuna erityisesti täällä Jyväskylässä, sillä Paviljongilla järjestetään vuosittaiset Joulumarkkinat. Markkinakojujen pöydät notkuvat suomalaisten pienyrittäjien käsitöitä, laatutuotteita sekä ihania jouluisia herkkuja. Myyntipöytien tarjontaa hiplailemaan siispä vain!

 

Sinäkin voit osallistua Osta työtä Suomeen –päivään ja omalla panoksellasi tuoda päivää ja tärkeää viestiä näkyväksi. Osallistua voit näin: ota kuva suomalaisesta tuotteesta tai palvelusta ja lisää se tapahtuman Facebook-seinälle. Lisäksi voit osallistua arvontaan! Tägää joko tapahtumassa, Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa julkaisemaasi kuvaan hashtag  #ostatyötäsuomeen ja #haaste, niin osallistut Hukka Designin tyylikkään viinijäähdyttimen ja ihanan vuolukivilyhdyn arvontaan!  Mukavaa Osta työtä Suomeen –päivää sekä ihanaa joulukuista viikonloppua kaikille!

OTS_banneri_1200x400_preview

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: