100-vuotisjuhlaviikko

IMG_1783

Juhlaviikko meillä potkaistiin käyntiin vähemmän reippaissa merkeissä, kun lapsi parkaisi itkuhälyttimeen yöllä kello 02:32. Alisa päätti ilmeisesti puolestamme, että juhlaviikko tuntuu pidemmältä ja päivistä saa irti enemmän, kun aloitetaan hyvissä ajoin. Meille vanhemmille uni olisi kyllä maittanut hieman pidempään, vaikka Suomen historian kannalta tärkeästä viikosta onkin kyse, ja tänään tämän postauksen kirjoittaminenkin on tuntunut hieman tahmaiselta, kun pää on tuntunut olevan täynnä pihkaa ja neulasia.

IMG_1781

Meillä, kuten varmasti monella muullakin, Suomi100-teeman mukainen juhlinta kulminoituu kyllä hyvin voimakkaasti tuohon keskiviikkona juhlittavaan itsenäisyyspäivään, jota jo malttamattomana täällä odotellaan, mutta pienen pieni Suomen lippu, joka toki on yksi tärkeimmistä itsenäisyytemme symboleista vaakunan ja kansallislaulun ohella, liehuu ulko-ovemme vieressä kyllä koko juhlaviikon ajan sen merkiksi, että nyt juhlitaan 100-vuotiasta Suomea ja tässä torpassa ollaan juhlatuulella. Ovenpieli on koristeltu myös itsenäisyyspäivän kranssilla.

IMG_1773

Itsenäisyyspäivän valmistelut meillä on jo kovassa vauhdissa. Viikonloppuna siivosimme kotia juhlia varten ja kävimme kaupassa ostamassa juhlabrunssiamme varten ruokatarvikkeita sekä juhlarekvisiittaa, kuten sinivalkoisia pöytä- sekä antiikkikynttilöitä. Tänään olemme käyneet vielä hakemassa kaupasta juhlakuohuvat sekä elävät leikkokukkakimput sinivalkoisissa väreissä ja täydentäneet ruokaostoksemme siltä osin kuin eilen unohdimme kauppalistasta.

IMG_1786

Perheemme juhlaviikkoon kuuluu myös Alisan ihka omat itsenäisyyspäivän juhlallisuudet. Alisa viettää nimittäin päiväkodissaan itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia huomenna ja päiväkodista tulikin pyyntö, että halutessaan lapsen voisi pukea juhlavaatteisiin huomiseksi päiväkotipäiväksi, sillä päiväkodissa nautitaan itsenäisyyspäivän juhlalounas. Sydämeni pakahtuu ylisöpöysvyöryn alle, kun ajattelenkin pikku-Alisaa vaaleanpunaisessa juhlamekossaan osallistumassa juhlalounaalle! Minusta on ihanaa, että Suomen juhlavuosi otetaan näin hienosti päiväkodissa huomioon ja lapset pääsevät myös osallisiksi itsenäisyyspäivänjuhlaan, eikä heidän kokemustensa tärkeyttä vähätellä.

 

Perheessäni ja minun sukuni puolella Alisa itse asiassa onkin ainut, jolla on edes teoriassa mahdollisuus päästä juhlimaan Suomen täyttä satasta kahteen kertaan, sillä kun seuraava täysi satanen tulee täyteen, olisi Alisa tuolloin 101-vuotias. Tosin on myös hyvin todennäköistä, että Alisa ei myöskään tulisi muistamaan mitään kummastakaan juhlapäivästä, mutta yhtä kaikki Alisalla on tässä asiassa mahdollisuus kuitenkin nähdä ja kokea historiallisesti tärkeä juhla kahteen kertaan.

 

Mitä tulee tähän ensimmäiseen sataseen ja sen juhlimiseen, menee alkuviikko meillä siis juhlallisuuksien valmisteluissa, keskellä viikkoa juhlitaan herkutellen ja loppuviikosta nautimme sitten juhlabrunssin rippeistä. Tällä viikolla varmasti mielessä pyörii myös paljon ajatuksia kiitollisuudesta sotiemme veteraaneille, jotka ovat nämä upeat juhlallisuudet meille mahdollistaneet. Elleivät he olisi taistelleet sodissamme niin sinnikkäästi ja pelottomasti emme varmistikaan tällä viikolla juhlisi sitä, että saamme elää itsenäisinä ja vapaina omassa maassamme saati miettisi, että pääsevätkö lapsemme näkemään vielä toisetkin satajuhlat.

 

Mitä teidän juhlaviikkoonne puolestaan kuuluu? Näkyykö itsenäisyytemme ja vapautemme juhlinta juhlaviikon aikana muutenkin kuin vain itsenäisyyspäivänä, jolloin tietysti kaikki juhlallisuudet sekä valtiollisella tasolla kuten myös monessa kotitorpassakin ovat huipussaan?

 

Joka tapauksessa haluan toivottaa blogini lukijoille ihanaa Suomen 100-vuotisen itsenäisen taipaleen juhlaviikkoa ja erityisesti ikimuistoista itsenäisyyspäivää sitten 6.12.2017, kun varsinainen juhlapäivä koittaa! Kilistellään tänä vuonna vapaudelle!

wp_20160319_12_02_24_pro_edited

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: