Jouluviikko!

DSC_1505[1]

Sehän todentotta on jouluviikko ja jo sunnuntaina vietetään sitten jouluaattoa. Mihin tämä joulukuu ja oikeastaan koko syksy on kadonnut? Aika on tuntunut juoksevan ohitse kuin pillastunut hevonen. Viime viikolla havahduin ajatukseen, että ensi viikolla on jo joulu ja samalla tajusin, että joulukortit on postittamatta ja niidenkin deadline oli jo käsillä enkä sen lisäksi ollut muutenkaan vielä valmistautunut jouluun yhtään. Toki joulukortit oli teetetty ja jouluksi oli askarreltukin kaikenlaista eli sitä kivaa ja rentoa joulupuuhaa oli tehty pitkin syksyä, mutta sitten se todellinen tehtävälista oli aivan retuperällä tai itse asiassa tehtävälistan tekoakaan ei oltu vielä aloitettu.

 

Niinpä äkkiä piti ottaa muistio eteen ja listata joulun things to do –lista valmiiksi: joulusiivouksen kaikki eri osa-alueet pölyjen pyyhkimisestä lattioiden puunauksen kautta vessojen, uunin ja saunan pesuun, joulukorttien postitus, lahjojen jako oikeisiin osoitteisiinsa, ruokakauppakierrokset ja jouluruokien valmistus sekä joulukoristelut. Lisäksi valmisteluihin käytettävä aika meillä jää tyngäksi tänä vuonna, koska jouluaattoa edeltävät päivät olemme vielä sukuloimassa Kuopiossa. Kun yhdistää siihen vielä molempien meidän aikuisten täydet työpäivät aivan viime metreille saakka, sillä joululomasta tässä torpassa ei ole tietoakaan, lapsen päiväkotiarjen ja sen tavallisen arjen pyörittämisen työpäivien päätteeksi täällä kotona, niin siinähän iskee jo aikamoinen suorittamisen maku. Tätäkö tämä joulu on lapsiperheellisille? Aivan kreisiä valmistelua kiireestä kantapäähän? Toisaalta rakastamansa juhlan vuoksi on myös kiva touhuta, sillä tietää, että palkinto jouluna on suuri, kun kaikesta siitä tehdystä työstä ja panostuksesta pääsee vihdoin nauttimaan.

IMG-20171217-WA0004[1]

Nopeasti saimme kuitenkin asioihin vauhtia. Ensimmäinen ruokakauppareissu tehtiin lauantaina ja viikonloppuna valmistuivat pakkaseen valmiiksi joululaatikot sekä tämän joulun uusi tulokas joulumenussamme eli punajuuri-aurajuustopaistos, joka itse asiassa korvaa nyt myös perinteisen rosollin joulupöydässämme. Lisäksi purkkeihin purkitettiin Larin tarkoin vaaliman sinappiohjeen mukaisesti valmistettu joulusinappi ja purkit koristeltiin jouluun ja lahjoiksikin sopiviksi. Viime viikolla loppuviikosta sekä eilen täällä on myös rättiä, imuria ja luuttua heiluteltu ahkerasti ja pääsimmekin toteamaan, että hetkinen, se joulusiivouskin tuli tehtyä. Joulukortitkin ehtivät postiin. Edessä toki on vielä paljon hommaa, mutta ne ikävimmät hommat on jo onneksi tehty ja nyt saamme keskittyä lopun jouluviikon ajan niihin iloisiin, ihaniin jouluvalmisteluihin, kuten kinkun ja kuusen hakuun, kodin ja kuusen koristeluun ja lahjojen jakoon perheenjäsenille sekä muutamille ystäville. Lisäksi loppuviikosta pyörähdämme vielä minivisiitillä tosiaan Kuopiossa ja sieltä suuntaamme lauantaina takaisin kotiin laittamaan vielä kattilat liedelle porisemaan ja valmistamme viimeiset jouluruuat valmiiksi ennen rauhoittumista joulun viettoon.

IMG_1914

Tämän härdellin jälkeen hengästyttää varmasti kuitenkin sen verran, että jouluna en ajatellut tehdä mitään tähdellistä. Jospa hiljentyisin täällä blogissakin jouluna pariksi päiväksi, söisin napani pulleaksi, nukkuisin hyvin ja torkkuisin myös päiväunet lapsi kainalossa, ulkoilisimme paljon posket punaisina ja pyrkisin pitämään kalenterin mahdollisimman tyhjänä. Joululta toivon siis vain rauhaa ja aikaa olla perheen kanssa, se olkoon perheellemme kaivattu hetki hengähtää ja olla yhdessä, jolloin voi kerätä uudet energiat talteen tulevalle vuodelle.

 

Ihanaa jouluviikkoa ja joulun odotusta kaikille oli se viikko sitten täynnä kiireitä, haasteita ja touhua tai vaihtoehtoisesti pelkkää rauhaa, tasapainoa ja harmoniaa tai jotain siltä väliltä. Niin ja ne joululaatikoiden reseptit löytyvät toki myös blogistani; porkkana- ja lanttulaatikoiden ohjeet täältä ja imelletty perunalaatikko täältä. Joulusinappinsa reseptiä Lari varjelee kuin kultakimpaletta, mutta yhdenlainen ja varsin hyvä sinappiohje blogistani kuitenkin myös löytyy; omenaisen sinapin ohjeen löydät täältä.

DSC_1501[1]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: