Ihanat joululahjat

IMG_2230

Ennen kuin jätetään joulu taakse täällä blogissa ja siirrytään muihin aiheisiin, katsastetaan vielä meidän lahjapusseihin. Muutoinhan meillä joulukoristeet säilyvät esillä vielä loppiaiseen asti, mutta ihan sinne saakka en joulusta jauha blogin tarinoissa. Jouluruuatkin alkaa olla tältä erää syöty ja loput jouluruuat on jatkojalostettu muun muassa kasvissosekeitoksi ja teeleipäsiksi. Pikku hiljaa alkaa olla aika kääntää katseita jo uuteen vuoteen, mutta ensin ne lahjat…

 

 

Kaikki saamamme lahjat olivat ihania ja jokaisesta tulimme iloisiksi ja kiitollisiksi. En itse asiassa ymmärrä lainkaan sitä, että jotkut valittavat lahjoistaan. Ymmärrän toki sen jos lahjaksi saatu vaate on vaikka täysin väärää kokoa ja jää siksi käyttämättä, mutta sellaista hakemalla haettua mielensä pahoittamista en ymmärrä lainkaan. Olen kuullut monesti, että on suorastaan loukkaannuttu vaikkapa suihkusaippuapakkauksesta ja lahja halutaan tietoisesti tulkita henkilökohtaiseksi loukkaukseksi ihan kuin lahjan antaja olisi tarkoittanut, että lahjan saaja haisee pahalle. En todella käsitä tuollaista logiikkaa lainkaan, sillä se joka meistä ei minkäänlaisia pesuaineita mukamas tarvitse, valehtelee, ja oikeasti, kuka meistä lahjan haluaisi antaa tarkoituksenaan loukata hänelle tärkeää ihmistä. Tänä jouluna me ostimme veljellemme lahjaksi sähköhammasharjan, eikä pienessä mielessänikään käynyt, että veljeni hengitys haisisi pahalle tai hän tarvitsee hammasharjan huonon suuhygienian vuoksi. Ei suinkaan! Ostin lahjan, koska tiesin, että veljelläni olisi tarvetta tällaiselle käyttötavaralle eikä hänellä sähköhammasharjaa ollut entuudestaan. Hän myös hankaa hampaitaan tavallisella hammasharjalla niin fanaattisesti, että hammasharja näyttää siltä, kuin joku olisi laittanut harjasten sekaan minikokoisen dynamiitin, joten uudelle hammasharjalle, jolla ei tarvitse hangata kuin järkensä menettänyt, oli todellakin tarvetta. Veljeni ei siis todellakaan pahastunut lahjastaan, vaan oikeasti piti siitä.

IMG_2234

Mutta niihin meidän lahjoihin. Saimme myös paljon käyttötavaraa, joka tulee olemaan päivittäisessä kulutuksessa ahkerasti, kuten lastensänkyyn lakanasettejä ja Alisalle vaatteita sekä lisäksi ruokalapun ja lasten essun. Lapsen käyttötavaraahan meillä kierrätetään käytössä, pesukoneessa ja pyykkinarulla alvariinsa, joten ne ovat niitä lahjoista kulutetuimpia. Alisa sai myös joitakin uusia leluja sekä useamman kirjan, joita hän rakastaa. Toihan pukki Alisalle myös pari uutta kissapehmoa, joista yksi tuli heti niin rakkaaksi, että Alisa vaihtoi sen yölelukseenkin saman tien. Uuden kissan kanssa siis vietetään aikaa 24/7 kirjaimellisesti. Joulupukki toi myös Alisalle ikioman kerhorepun, jossa on mikäpä muukaan kuin ihana pöllöhahmo. Reppu on juuri sopivan kokoinen Alisan selkään, joten kyllä tämän repun kanssa kehtaa lompsia päiväkotiin. Alisan kanssa saimme myös hieman shoppailurahaa, mutta Alisan lahjoista se kaikkein mieluisin Alisan omasta näkökulmasta tänä jouluna taisi olla kummilta saatu uutukainen, vaaleanpunainen pulkka, jota Alisa oli hartaasti toivonut. Niinpä meillä joulu kului pulkkamäissä ja sama meno jatkuu edelleen. Alisa hihkuu pulkan perään jo autossa matkalla päiväkodista kotiin.

DSC_2398-PANO[2]

Minä sain toivomani merinovillaiset ihanan pehmoiset ja lämpimät sukat ja yllätyksekseni toivettani oli täydennetty myös merinovillaisella aluspaidalla. Kyllä kelpaa nimittäin ulkoilla merinovillaisten aluskerrastovaatteiden kanssa kipakammillakin pakkasilla eikä merinovilla kutita ihoa! Merinovillaa saimme lahjaksi muutenkin, sillä blogiyhteistyökumppanini lähetti meille yllätyksekseni myös joululahjan kera ihanien jouluterveisten, joten Alisa sai omat merinovillasukat ja me Larin kanssa saimme aivan ihanat lampaanvillapohjalliset kenkiin. Talveen en voisi parempia pohjallisia kuvitella ja omat pohjalliset sujahtivat paikoilleen samantien. Yhdet treffitkin saimme lahjaksi, sillä eräästä lahjakuoresta paljastui pari kappaletta elokuvalippuja, joten lapsenvahdille olisi taas lähiaikoina tarvetta.

IMG_2242

IMG_2247

Larille puolestaan tänä jouluna paljastui parikin yllätystä paketista. Hartaasti toivottu löylykiulusetti Ässä-logolla varustettuna paljastui anopin ja appiukon lahjapaketista ja muiden lahjaksi saatujen ihanien saunatuotteiden kera uusi kiulu muutti välittömästi saunan lauteille. Onhan sauna edelleenkin kotimme ainoa soppi, jota Lari saa vapaasti sisustaa, joten fanituotteet siellä salittakoon.

IMG_2249

IMG_2250

Minulta saatu paketti sen sijaan olikin Larille täysi mysteeri. Tilasin Black Fridayna Larille netin kautta viimeisen päälle priiman bluetooth-kaiuttimen ja verkkokauppa jostain ihmeen syystä lähetti pienehkön kaiuttimen vähintäänkin ulkohuussin kokoisessa pahvilaatikossa (jos ihan pikkuisen liioitellaan ja pistetään tarinalisää pahvilaatikon kokoon). Kun hain paketin postista joulukuun alussa, olin varma, että nyt minulle on kyllä lähetetty jotain aivan muuta kuin mitä olen tilannut. Tuohon postireissuun liittyy muuten eräs hyvälle mielelle saava tarinakin, sillä samalla kun hain tämän kyseisen paketin postista, hain myös kolme muutakin postipakettia, jotka olivat kaikki isohkoissa pahvilaatikoissa lähetetty. Kasasin pahvilaatikkopinoni valmiiksi postin tiskillä ja lähdin taiteilemaan huojuvan pahvilaatikkotornin kanssa autolle. Autolla sain jotenkin vaivoin kaivettua taskusta auton avaimet ja naksautin auton ovet auki samalla kun taiteilin laatikkopinoa joten kuten pystyssä pidellen sylissäni yhdellä kädellä ja polvella. Aloin kurkottelemaan auton peräluukkua kohti avatakseni luukun juuri kun pahvilaatikkopino kaatui sylistäni enkä saanut pinoa enää hallintaani. Samalla sekunnin sadasosalla joku tuntematon mies oli parkkeerannut auton viereiseen ruutuun ja syöksyi autosta minua kohti. Hän kerkesi juuri oikeaan aikaan nappaamaan kiinni kaatuvan pahvilaatikkopinoni ja pelasti ne sotkeutumasta nilkkoihin asti ulottuvaan loskaan. Miehen avustuksella saimme pakattua laatikot autoni peräkonttiin ja matka pääsi jatkumaan. Olin niin iloinen siitä, että tällaisia ihmisiä on olemassa; kilttejä, avuliaita ja hyväntahtoisia. Kiitos, sillä sinä tuntematon mies pelastit kyllä sen iltapäivän!

 

Kotona tarkistin pahvilaatikon sisällön ja yllätyksekseni huomasin, että kyllä siellä ison laatikon sisällä oli reilusti pienemmässä pahvilaatikossa tilaamani tuote. Päätin kuitenkin pistää koko helahoidon jättimäisine pahvilaatikoineen pakettiin ja olihan siinä Larilla pohdittavaa koko joulukuun ajalle, että mitä ihmettä tuo laatikko piti sisällään. Kun sitten aattoiltana tuli vihdoin aika avata paketti, oli yllätys Larille melkoinen, kun paketista paljastui juuri se kaiutin, mitä hän oli pitkään toivonut ja viimeksi hieman ennen joulua mainitsi ääneenkin, että voi kuinka hyvä sellainen kaiutin olisikaan. Ja onhan se nyt aivan pirun hyvä, kun sillä on tässä muutamat päivät musiikkia kuunneltu, joten anteeksi naapurit, jos meiltä hieman kuuluu meteliä. Syytän paukkuarkaa koiraamme, joka meillä vain valmistautuu uudenvuoden juhlintaan pitämällä bileitä basson jytkeessä ja herkuttelemalla omilla joululahjaherkuillaan. Uutenavuotena musiikki soi sitten vielä kahta kauheammin, jottei koiraa pelottavien ilotulitteiden pauke kuuluisi sisälle.

IMG_2236

Alisa puolestaan antoi isille lahjaksi leikkipäivän tyttären ja isin kesken Leo’s Leikkimaassa, joten heille on varsin vauhdikkaissa merkeissä luvassa leikkiä, kiipeilyä ja vaikka mitä hauskaa kokonaisen leikkipäivän verran!

IMG_2252

Kiitos Joulupukille ja kaikille hänen salaisille apureilleen lahjoistamme; ne olivat ihania!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: