Uudenvuoden rapujuhlat

DSC_0034[1]

Tämä uusivuosi meinasi jo mennä minulta aivan ohi. Loppuviikosta flunssan oireet alkoivat hiipimään mukaan kuvioihin ja työviikko taisteltiin loppuun flunssalääkkeiden voimin. Sama meno jatkui läpi viikonlopun. Lepoa, höyryäviä kuppeja kuumaa juotavaa ja flunssalääkkeitä helpottamaan oloa. Tällä kertaa kaveriksi tuli eriskummallinen flunssa, sillä vilustuminen jäi vähän puolitiehen ja varsinainen kuumeflunssa jäi tulematta. Nenä meni kuitenkin niin tukkoon, että jos lukisin tämänkin tekstin ääneen, niin kaikki n-kirjaimet tulisivat suustani pihalle tahtomattani d-kirjaimina. Viikonlopun kaverini onkin ollut sarvikuono eli nenäonteloiden huuhtomiseen tarkoitettu kannu, jonka avulla olen saanut edes minuutin siellä ja toisen täällä hengitettyä. Sitkeästi kuitenkin taistelin uudenvuoden juhliin asti suurin piirtein tolpillani, vaikka ulkoilut siltä päivältä ja koko viikonlopulta jäivätkin minun osaltani väliin.

IMG_2263

DSC_0011[1]

Lari ja Alisa ulkoilivat sitten minunkin edestäni ja yhdessä naapuriemme kanssa rakensivat hienot lumilyhtylinnakkeet pihallemme lumenkasauspaikalle kasattujen lumivuorten huipuille ja jättimäisissä lumilyhdyissä paloivat ulkotulet läpi uudenvuoden aattoillan.

IMG_2266

Uudenvuoden aattoa juhlimme yhdessä naapuriperheen kanssa ja pöytään katettiin rapujuhlat kera muiden herkullisten särpimien. Rapujen lisäksi herkuteltiin mädillä, smetanalla sekä sipulilla itsetehdyn vuokaleivän kaverina, valkosipulikatkaravuilla, lihapullilla sekä kinkku-fetapiirakalla. Palan painikkeeksi Kroatiasta tuotua punaviiniä, sillä mikä olisikaan parempi hetki korkata pieneltä kroatialaiselta viinitilalta Suomeen matkannut kyytiläinen kuin uudenvuoden juhlat mitä parhaimmassa seurassa sekä punaviinin ohessa tietysti hieman kuplivaa kuohujuomaa juhlan kunniaksi myös. Kyllä näillä herkuilla nälkä lähti ja pöydässä taisi vierähtää aika pitkä tovi itse kullakin, sillä pitihän sitä aina suupala toisensa jälkeen santsata vielä yksi lihapulla, mätileipä tai rapu. Alisa veti ruuat napaan kahdessa kierroksessa ja kyllä meitä muitakin ruokapöydän ympärille uudestaan kerääntyi vielä iltamyöhän pikkutunneilla haalimaan rippeistä pientä naposteltavaa ennen nukkumaanmenoa.

DSC_0013[1]

IMG_2269IMG_2268

DSC_0014[1]

DSC_0015[1]

Uutenavuotena lapset olivat tietysti innoissaan raketeista ja Nala sitten edusti sitä puolta juhlaporukastamme, joka oli ehkä vähemmän innoissaan paukkuvista väri-ilmiöistä taivaalla. Nalakin kuitenkin selvisi half-wrapin avulla tästäkin uudesta vuodesta pidellen majaa jaloissamme ruokapöydän alla ja pahimmilla hetkillä turvaa kylpyhuoneen puolelta hakien.

DSC_0018[1]

Kilistelimme uudelle vuodelle vuoden vaihtuessa ja naapurusto oli tänäkin vuonna pitänyt huolen upeasta ilotulituksesta, joten me saimme vain nauttia parvekkeelta katsellen valmiista esityksestä. Ei tarvinnut itse uudenvuoden raketteja ostaa, sillä meidän asuinalueella muutamat innokkaat naapurit pitävät kyllä huolen rakettishowsta.

DSC_0045[1]

Kun ravut ja kinkkupiirakat oli syöty viimeistä suupalaa myöten, illan tummetessa herkuteltu vielä banaanipannarilla, laseista kuplivat kumottu kurkkuun, ilotulitukset katsottu ja tinoista tulevaa vuotta ennustettu, oli aika siirtyä omaa kotiovea kohti ja painua pehkuihin maaten. Alisa oli simahtanut naapuriemme makuuhuoneeseen matkasänkyyn unille jo reilusti aiemmin ja sieltä nukkuva peittoon kiedottu käärö varoen kannettiin omaan sänkyyn jatkamaan unia. Pauke ulkona oli lakannut ja Nalakin malttoi käydä unille. Tämä oli tukkoisesta nokastani huolimatta ihana uusivuosi ja tuokoon se mukanaan hyvän vuoden. Tämä juhla oli jälleen osoitus siitä, että vaikka oma olo hieman kurja syystä tai toisesta olisikin, saavat oikea seura ja ystävät käännettyä kelkan aina parempaan suuntaan. Ihanaa vuotta 2018 jokaiselle!

IMG_2274

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: