Mahalasku alkuvuodelle

IMG_2356

Yleensä ihmisillä on käsittääkseni tapana aloittaa uusi vuosi lennokkaasti toteuttaen uuden vuoden kunniaksi tehtyjä lupauksia, jotka ovat joko realistisia tavoitteita ja toteutettavia unelmia tai sitten ehkä liiankin kunnianhimoisia, varsinkin jos lupaukset on annettu hetken mielijohteessa uudenvuoden juhlien tuoksinassa samalla, kun kuplivaiset kuohujuomat nousevat päähän pienen hiprakan muodossa. Tavallisesti ainakin tammikuun ajan lupaukset ja uusi draivi pysyy hyvin päällä ja uusi vuosi tuntuu aina lupaukselta jostain paremmasta, jostain uudesta. Vuoden vaihtuminen luo tunteen, että nyt on hyvä kääntää elämän kirjasta taas uusi, puhdas sivu ja alkaa piirtämään tämän vuoden kuvia uusin, hieman kirkkaammin värein kuin mitä viime vuonna tuli maalailtua. Voidaan kiittää viime vuoden huippukohdista ja ottaa opiksi virheistä, joihin kompastuttiin ja hieman viisaampina rakentaa uusi, uljaampi ja menestyksekkäämpi vuosi tästä tulevasta. Ja toivon mukaan mahdollisimman moni niissä lupauksissaankin lopulta pääsee tavoitteeseensa, mikäs sen hienompaa olisikaan!

IMG_2345_edited

Vaikka varsinaisia uuden vuoden lupauksia itse en tehnytkään, en ihan odottanut tällaista vuoden aloitusta kuitenkaan; täydellistä mahalaskua. Mieli on ollut aikalailla juurikin yhtä harmaa kuin ylläolevassa valokuvassa, jossa on näkymä olohuoneemme ikkunasta talviselle järvelle. Flunssa hiipi vieraisille jo pari päivää ennen uudenvuoden aattoa ja siitä asti täällä ollaan sairastettu jos jonkinlaiset sairaudet läpi. Lari on toistaiseksi pysynyt terveenä, sillä häneenhän ei nyt tartu postimerkkikään! Voi jos itselläkin olisi tuollainen vastustuskyky pöpöjä vastaan! Minä sen sijaan olen ottanut vastaan täyslaidallisen pöpöjen hyökkäyksiä ja osansa siinä sivussa on saanut Alisakin. Homma alkoi minut tylysti sängyn pohjalle viskanneella flunssalla, joka tietysti tuli kylään ikuisuusversiona, sillä nokka vuotaa vieläkin parin viikon sairastamisen jälkeen. Siinä samassa hetkeksi katosi äänikin ja suusta tuli ulos vain säälittävää, korisevaa pihinää. Kun ääni taas alkoi kulkemaan, niin naapurimme kuvailemin varsin osuvin sanoin ääni seilasi siinä sopivasti Nylon Beatin ja Paula Koivuniemen välimaastossa. Viikon jälkeen flunssa kehittyi poskiontelontulehdukseksi ja jotta homma ei liian helpoksi menisi, niin kaiken kukkuraksi seuraavaksi puhkesi silmätulehdus, joka sai minut lähes tulkoon kaivamaan silmän päästä irti lusikalla, sillä kutina oli ajoittain sietämätön eikä tuolla silmällä rähmimiseltä mitään nähnytkään. Siinä minun sairastellessani pikku hiljaa sairastui Alisakin perinteiseen kuumeflunssaan, joka pisti yötkin valvottamaan, kun pieni nenä oli aivan tukossa. Kun vihdoin flunssat alkoivat olla loppusuoralla sekä minulla että Alisalla pientä nenän vuotamista lukuun ottamatta, iski minuun vielä raju vatsatauti ja vessassa vietetty yö löi kyllä täysin kanveesiin. Jos eivät olleet jo edeltävät pöpöt kaikkia mehuja tästä naisesta vieneet, niin vatsatauti teki sen viimeistään täydellisesti.

IMG_2351

Kerroin teille aiemmin täällä blogissa loppusyksystämme ja siitä miten kiireiset kuukaudet ne jokaisella mahdollisella elämän osa-alueella olivat. Stressi, uuden opettelu, uusiin uomiin sopeutuminen, työ, päiväkoti, blogiyrittäjyys ja kaikki mahdolliset kiireet taisivat kuormittaa tämän naisen hieman äärirajoille jaksamisen suhteen. Jotenkin näin jälkikäteen tuntuukin siltä, että taisin kuluttaa kroppani voimavarat aika finaaliin ja siitä seurauksena sain maksaa sitten kovemman hinnan sairastelun merkeissä. Näen asian niin, että sain totaalihyökkäyksen pöpöiltä ja kiireen sekä stressin lannistama kehoni ei kai sitten jaksanut puolustautua tätä hyökkäystä vastaan, vaan seurauksena oli tämmöinen täyslaidallinen sairastelua, mikä kattoi perinpohjaisen sairauksien kirjon. Joku niin sanottu yleinen tulehdus- tai hälytystila koko kropassa, jota nyt on vuoteen omana tasoiteltu. Niinpä ehkä tämän vuoden teema voisi olla myös itsestään huolehtiminen eikä kynttilän polttaminen molemmista päistä yhtäaikaisesti, sillä eihän meitä ihmisiä ikiliikkujiksi ole tehty.

IMG_2329

Tässä siispä syy myös siihen, miksi bloginikin uusien, mielenkiintoisten juttujen sijaan vuoden alusta on pysynyt aika hiljaisena muutamia yksittäisiä juttuja lukuun ottamatta. Niinä hyvinä hetkinä, parempina päivinä ja silloin kun oloni olen tuntenut jo terveemmäksi, olen innostunut myös kirjoittamisesta, mutta pääsääntöisesti nämä kaksi viikkoa ovat menneet naulittuna sohvan tai sängyn pohjalle ja kaiken liikenevän energian olen antanut huomiona Alisalle. Sairaslomalla paistoimme omaksi iloksemme Alisan kanssa muun muassa pannukakun ja pakkasesta sulatimme viime kesän mansikoita ja itsetehtyä omenahilloa pannukakun kaveriksi. Kun veto ja puhti ovat olleet niin kadoksissa kuin vain voi, niin jutunaiheet bloginkin suhteen ovat olleet vähissä ja välillä en olisi edes jaksanut olla niin paljoa pystyasennossa, että olisin saanut minkäänmoista postausta aikaiseksikaan. Monta postausideaa mielessä on kuitenkin sairastelunkin ohessa muhinut ja kypsynyt eli eiköhän tästä saada taas blogissakin tarinat rullaamaan, kun pöpöt kannoilta on karistettu.

IMG_2333

Monta kertaa tässä sairaslomani välillä olen jo ollut lähdössä takaisin töihin, mutta sitten taas uudet pöpöt ovat ottaneet minusta niskalenkin nauraen ivallisesti, että ei todellakaan vielä. Nyt kropassa alkaa tuntua kahden viikon liikkumattomuus, sairastelu ja makoilu ja tuntuu kyllä siltä, että olisi jo aika saada luunsa liikkeelle täältä neljän seinän sisältä, keho ja mieli tarvitsee tuuletusta, happea ja liikuntaa. Huomenna siispä jälleen uusi yritys saada hilattua itseni työpaikalle ja lapsi päiväkotiin. Pitäkää peukkuja! Ja olen kyllä sitä mieltä, että tässä tuli nyt minun osaltani sairastelun vuosikiintiö täytettyä, joten ei tarvitse kaiken maailman kulkutautien tähän osoitteeseen enää loppuvuonna pyrkiä.

 

”Onni! Voi se on yksinkertaista! Se on hyvä terveys ja huono muisti!”

— Ernest Hemingway

IMG_2346

3 Replies to “Mahalasku alkuvuodelle”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: