Treffit 1/12: Parempaa virettä elämään

DSC_0109[1]

Tästä alkaa vuoden mittainen postaussarja täällä blogissa, jonka aiheena postauksenkin otsikon mukaisesti ovat treffit ja parisuhdeaika lapsiperhearjen keskellä. Parisuhde ei pysy kasassa pelkällä hyvällä tahdolla, vaan sen eteen on tehtävä töitä ja parisuhteelle on löydettävä ja tietoisesti raivattavakin aikaa kalenterista. Lapsen syntymän jälkeen sekä minä että Lari olemme molemmat olleet sitä mieltä, että meidän kahden yhteistä aikaa on ollut liian vähän ja perheajan sekä parisuhdeajan välinen balanssi on ollut pahasti hukassa toisinaan. Elämä on keskittynyt tiiviisti perheen ympärille ja parisuhde on runnottu johonkin kaiken muun ”tärkeämmän” taakse. Liiaksi olemme olleet vain äiti ja isä, emmekä vaimo ja aviomies. Toimiva parisuhde on kuitenkin koko perhe-elämän kivijalka ja siinä vaiheessa, kun talon kivijalka alkaa rapistua, huojuu koko talo sen päällä ja jos korjaustoimia siinäkin kohtaa päätetään vielä lykätä tuonnemmaksi, voi seurauksena olla kivimurskeena maahan romahtava talo. Me emme parisuhdettamme sentään aivan totaalisesti ole unohtaneet, sillä muutaman kerran tässä parin vuoden aikana treffeillä olemme käyneet. Nuo kerrat taitaa kuitenkin voida laskea yhden käden sormilla ja se aika on tuntunut meistä molemmista aivan liian vähäiseltä.

IMG_2413

IMG_2414

Kirjoitin miehelle hankittavista joululahjaideoista postauksen ennen joulua ja tuossa listassa yhtenä lahjavinkkinä olivat 12 treffit; yhdet siispä jokaiselle tulevan vuoden kuukaudelle. Meillä treffejä ei tänä vuonna annettu joululahjaksi, vaan sen sijaan päätimme ottaa parisuhdeajasta kopin tasapuolisesti ja kantaa yhdessä kortemme kekoon tulevana vuonna. Tavoitteenamme on järjestää meille treffit kerran kuussa vuonna 2018. Katsotaan kuinka hyvin tässä haasteessa pärjäämme vai onko tämä yritys juhannuksena jo autuaan unohdettu. Treffien ei tarvitse olla millään päätähuimaavan hienoilla elämyksillä täytetty, mutta ideana on kuitenkin, etteivät nämä treffit joka kuukausi olisi edellisten kopioita, vaan hieman uusia juttuja kokeilisimme yhdessä hauskaa pitäen ja ennen kaikkea lapsivapaata aikaa viettäen. Treffeillä voimme käydä vaikka kokeilemassa squashia, souturetkellä järvellä tai järjestää kotipiknikin vaikka oman olohuoneemme lattialle. Katsotaan mitä kaikkea vuoden aikana keksimmekään.

IMG_2419

IMG_2418

Vuoden ensimmäiset treffit meillä oli eilen. Potkaisimme homman käyntiin parin tunnin treffien sijaan ihan koko päivän ohjelmalla ja voin sanoa, että näistä treffeistä muistoksi jäivät ihanan kipeät lihakset. Treffit tuntuvat nimittäin reisissä, pakaroissa, vatsalihaksissa ja käsivarsissa, joten voin todeta, että ainakin olivat tehokkaat treffit! Treffiohjelmassa meillä oli nimittäin päiväreissu Tampereelle, mikä sisälsi täyden paketin aktiviteetteja ja mielenravintoa Vire-messuilla, jotka ovat tänä viikonloppuna järjestetyt terveysaiheiset messut Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa, ja messujen jälkeen meillä oli pöytävaraus ravintola Hookiin, sillä Lari on himoinnut päästä maistamaan Hookin kehuttuja siipiä jo vuosia, mutta koskaan aiemmin ei ole tullut Hookissa käytyä.

IMG_2407

Messuille päästyämme vuorossa olikin päivän verran yhteistä, lapsivapaata aikaa Larin kanssa ja jo etukäteen olimme tutustuneet messuohjelmaan, joten tiesimme mitä kaikkea haluaisimme messuilla nähdä ja kokea. Räväytimme treffit käyntiin BodyAttack -tunnin merkeissä. Tämä tunti minua etukäteen kiinnosti kaikista eniten, sillä kuntoilumuotona BodyAttack kuulosti supermielenkiintoiselta ja nyt messuilla siihen oli mahdollisuus päästä tutustumaan ohjatulle tunnille. Tämä ohjelmanumero treffeillä oli kuitenkin se, mikä etukäteen myös hirvitti eniten, sillä niille, jotka eivät tiedä millaisesta ohjatusta tunnista tässä puhutaan, niin kyseessä on siis korkeasykkeinen, nopearytmisen musiikin tahdissa tehtävä treeni, joka kehittää niin voimaa, ketteryyttä, kuntoa kuin nopeuttakin. Treenin edetessä liikesarjojen intensiivisyyttä lisätään jatkuvasti ja voimakkaiden sekä rankkojen huippujen jälkeen on myös palautumisvaihe. BodyAttackissa siis hiki virtaa ja kunto kohoaa taatusti, sillä tunnin treeni vastaa kymmenen kilometrin juoksulenkkiä. Tällaiseen rääkkiin olin siis päättänyt pistää meidät rupukuntoiset sohvaperunat ja voin kertoa, että nyt tuntuu muuten lihaksissa päästä varpaisiin eilisen treeni, vaikka jos rehellisiä ollaan, niin emme tehneet tällä kertaa treeniä loppuun saakka, sillä noin 55 minuutin treenistä vedimme urhoollisesti ja täysillä puolen tunnin treenin ja siinä kohtaa hiki valui otsalta kohti silmiä ja ohimoita jo noroina. Treeni oli pakko lopettaa kesken siksi, että meillä tosiaan oli vielä koko päivän verran ohjelmaa edessä ja jos olisimme vetäneet itsemme aivan maitohapoille ja piippuun tuossa treenissä, niin loppupäivän ohjelmat olisimme saaneet skipata tyystin. Treenimuotona BodyAttack ja myös tunnin ohjaaja olivat kuitenkin todella positiivinen yllätys. Nautin tsemppaavasta tunnelmasta, positiivisuudesta, tekemisen ilosta, ryhmädynamiikasta tunnilla sekä mukaansa tempaavasta musiikista. Itse asiassa yllätin myös itseni, sillä ajattelin, että raskauden ja hoitovapaan jälkeen en jaksaisi edes kymmentä minuuttia ilman, että sydän pyrkisi villisti takoen ulos henkitorvea pitkin, mutta jaksoin puoli tuntia tehokasta treeniä ja uskon, että tuon jälkeenkin olisin voinut vielä apinanraivolla vetää tunnin loppuun, jos ohjelmassa ei olisi ollut odottamassa vielä kaikkea muutakin sille päivälle. Ehdottomasti voisin ja haluaisinkin mennä uudelleen testaamaan rajojani ja kuntoani tällaiselle tunnille! Tykkäsin!

IMG_2435

BodyAttackin jälkeen vuorossa oli huomattavasti lempeämpää ohjelmaa, sillä osallistuimme Sach Amrit Singhin vetämälle kundaliinijoogatunnille. Tunnilla sai nauttia Ong Namo Shabad Crew:n esittämästä livemusiikista ja tehdä jooga- ja meditaatioharjoitteita rauhallisia rytmejä kuunnellen. Kundaliinijoogaa harjoitetaan silmät kiinni oman sekä fyysisen että henkisen tasapainon löytämiseksi. Joogaharjoitteisiin on yhdistetty meditaatio ja silmät suljettuna keskitytään kehon energioiden virtaamiseen, energian värähtelyn tuntemiseen mantrojen avulla ja annetaan mielen nähdä ja tuntea värejä, valoa ja rakkautta. Tavoitteena on löytää sisäsyntyistä rauhaa, joka säilyy olotilanamme vaikka keho olisikin liikkeessä. Ideana on kuitenkin päästää irti suorittamisesta ja yrittämisestä, sillä nämä tavoitteet saavuttaa parhaiten, kun lakkaa yrittämällä yrittämästä. Kundaliinijooga tarjosi todella hyviä palautusharjoituksia intensiivisen treenin jälkeen ja lihakset todella nauttivat tuosta tunnista joogan parissa. Yllätyin myös siitä, miten keskittymällä vain oikeanlaiseen hengittämiseen, painamalla silmät kiinni ja katsomalla mielessään itsen sisään, sydämeen, ja keskittymällä sisäiseen valoon, väreihin ja rauhan tunteeseen, pystyy mielestään sulkemaan täysin ympärillä kuhisevan hälyisen messuhallinkin. Kundaliinijooga oli täysi vastakohta Bodyattackille ja tuossa hetkessä tajusinkin, että juuri nämä kaksi asiaa elämästäni puuttuvat; ääripäät. Elän aikalailla elämän keskilinjalla, mutta elämästäni puuttuu tällainen kehon ja mielen huolto sekä intensiivisten hikitreenien muodossa, joissa todella pistetään kroppa fyysiseen työhön, että rauhoittumisen ja lempeyden kautta eli ne elementit, joissa hoidetaan sisäistä rauhaa ja tasapainoa. Molempia elementtejä kaipaisin elämääni kipeästi.

DSC_0116[1]

DSC_1714[2]

Ohjattujen tuntien jälkeen messuohjelmassa meillä oli vielä muutamia todella mielenkiintoisia luentoja ja workshopeja, joiden sisältöön ja antiin palaan ihan omissa postauksissaan myöhemmin, sillä sanottavaa ja ammennettavaa messuilta jäi niin paljon. Luennoista sai todella paljon ajateltavaa oman elämän, henkisen kasvun ja tasapainon löytämiseksi, joten näitä mieleen painuneita viisauksia haluan jakaa myös teidän kanssanne. Ohjattujen tuntien ja luentojen välillä kiersimme messuosastoja läpi ja tutustuimme messutarjontaan myös tuotteiden merkeissä. Maistelimme läpi niin hillot, sinapit, valkosipulit, suklaat, sipsit kuin vegeosaston anninkin aina kebabista leivonnaisiin ja haalimme myös ostoskassiimme hieman kotiin viemisiä sekä lapsenhoitoavusta kiitoksena messutuliaisia. Testasimme messuilla myös golffarin taitojamme, hierontatuolin ohjelmia kuin rentoutusäänitteitäkin. Pysähdyin kuuntelemaan myös hetkeksi Kemikaalicocktail-blogista tutun Noora Shinglerin luentoa luonnonkosmetiikasta, joka jälleen antoi tältä saralta uutta ajateltavaa ja sellaista tietoa, mikä vahvisti omaa näkemystäni siitä, miksi tuotteiden turvallisuuteen ja eettisyyteen on yhä edelleen hyvä kiinnittää huomiota. Noora nosti esille pohdittavaksi ajatuksen, että moni miettii jo sitä millaista ravintoa suuhunsa laittaa, jotta se olisi hyväksi kehollemme ja terveydellemme, mutta sitten iholle läträtään järkyttävä määrä kemikaaleja, joiden vaikutusta tai sisältöä emme ole tulleet edes ajatelleeksi. Esimerkkinä hän kertoi, että hänen edustamansa yrityksen CosmEthicsin tekemän tutkimuksen mukaan 46% kosmetiikasta sisältää muovia erilaisina yhdisteinä, jota sitten kulkeutuu ihmisten elimistöön esimerkiksi huulipunien kautta ja 80 000:sta tutkitusta Euroopassa myytävästä tuotteesta 1600 tuotteessa oli EU:ssa kielletyiksi määriteltyjä ainesosia, joten vaikka haitallisimmat ainesosat ovat lailla kiellettyjä, niin edes se ei takaa sitä, etteikö kuitenkin Euroopassa myytävissä tuotteissa näitä ainesosia olisi.

DSC_0122[1]

DSC_1729[2]

Messuilta pää pyörryksissä kaikesta tiedosta, viisaudesta, ajatuksista ja keho rääkättynä sekä hellittynä suuntasimme kohti ravintola Hookia, jossa päätimme treffimme merirosvoaiheisen sisustuksen ympäröimänä kivaan ravintolahetkeen yhdessä jutellen messujen annista; mikä oli kivaa, mikä yllätti, mikä jäi mieleen parhaiten? Juttelimme, että nämä olivat ihan parhaat treffit, kun saimme yhdessä touhuta monia juttuja ja kokeilla uusia asioita yhdessä niihin tutustuen. Tsemppasimme toisiamme hikitreenissä ja vierekkäin etsimme tasapainoa kundaliinijoogassa.

DSC_1720[1]

DSC_1727[1]

Että semmoinen aloitus treffivuodelle; vähän erilaiset treffit tällä kertaa.

DSC_1730[1]

8 Replies to “Treffit 1/12: Parempaa virettä elämään”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: