Matkahaaveita

Koko viime viikon ja erityisesti viikonlopun ajan meiliboksini täyttyi erinäisten matkatoimistojen matkamessutarjouksista, sillä vuotuiset kohutut ja kehutut matkamessuthan järjestettiin taas kuluneen viikonlopun aikana Helsingissä. Olisiko siispä hyvä hetki taas hieman unelmoida? Matkatarjoukset saivat nimittäin oman mielikuvitukseni laukkaamaan ja siksi ajattelinkin kirjoittaa pitkästä aikaa blogiin päivitettyä unelmalistaa niistä matkakohteista, joissa haluaisin päästä käymään. Kirjoittelin samasta aiheesta Matkakuumetta-postauksen blogiin pari vuotta sitten ja moni noista unelmista on edelleen voimassa ja odottaa toteutumistaan. Listalta kuitenkin on pari reissua jo toteutunutkin, sillä viime vuoden puolella pääsimme reissaamaan niin Kroatiassa kuin Kolmårdenissakin perheen kanssa, seuraavaksi olemme lähdössä Thaimaahan tutustumaan hieman kaukaisempaan Aasiaan, mikä myös on ollut yksi unelmakohteemme, vaikka se ei tuolla parin vuoden takaisella listalla ollutkaan ja myös uutta Meksikon matkaa on mallailtu jo kalenteriin ja tuleviin lomasuunnitelmiin, joten unelmat kaipaavat taas päivitystä ja tietysti myös muistutusta, jotta unelmat voisivat muuttua todeksi. Vanhalta listalta edellisten matkailu-unelmien lisäksi löytyivät myös Kenian safarit, Tanskasta Legoland sekä Kööpenhaminan tivoli, Pariisin Disneyland, Korfun saari Kreikassa, Sisilia Italiassa, kaupunkiloma New Yorkissa, totaalirentoutus Malediiveilla sekä autoreissu Pohjois-Norjaan ja Lofooteille.

 

Usa

12372879563_a7ff6cba2c_c[1]

Photo by smilepak on Foter.com / CC BY-NC

Unelmissa olisi parin viikon perhematka jenkkilään rapakon taakse. Aiemman New Yorkin kaupunkiloman oheen on muotoutunut toisenlainen lomahaave, joka suuntautuisi myös Amerikan maalle, mutta länsirannikolle itärannikon sijaan. Pariisin Disneylandiin perheen kanssa päästessäni olisin edelleen tietysti superonnellinen, mutta nämä matkahaaveet ovat ajan kuluessa jatkojalostuneet ja nyt toiveena olisi päästä alkuperäiseen Walt Disneyn itsensä visioimaan Kalifornian Anaheimissa sijaitsevaan Disneylandiin. Samalla haluaisimme päästä käymään Grand Canyonilla, joka olisi upeaa nähdä helikopterin kyydistä, jolloin voisi lennellä pitkin mutkittelevaa rotkoa ja nähdä kanjonia laajemmin kuin vain yhdestä kohdasta reunalta kurkistelemalla. Tähän matkaan yhdistäisimme myös visiitin NHL-peliin, mikä on Larin yksi suurista unelmista.

 

Ghana

33133058455_9fd36a6bc4_c[1]

Photo by Frans Neve on Foter.com / CC BY-NC

Kenian safarien lisäksi Afrikasta ovat alkaneet kiinnostaa muutkin maat, sillä Afrikan mantereella moni lomakeidas on vielä turisteilta valloittamatta. Autenttista afrikkalaista elämää ja merenrantaa ilman valtavia turistimassoja löytyy esimerkiksi Ghanasta, joka on erityisesti luontokohteena mielenkiintoinen, sillä Ghanan luonto kattaa monipuolisesti vaihtelevuutta aina savanneista sademetsiin. Ghanaan tutustumaan olisi ihanaa päästä perheen kanssa, jotta myös Alisa näkisi palan erilaisesta maailmasta kuin missä normaalisti arkeamme elämme.

 

Maailman ympäri

sunset-da-nang-vietnam-clouds-outdoors-tranquil[2]

Photo on Foter.com

Unelmoin maailmanympärimatkasta. Tavoitteenani on joku kaunis päivä päästä matkaan perheen kanssa, heittää rinkat selkään ja viipyä useampi kuukausi. Unelma on vielä niin kaukainen, ettei selkeitä suunnitelmia ole, mutta pysähtyisimme varmasti ainakin Vietnamissa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Brasiliassa. Saattaisimmepa käydä vaikka Havajillakin.

 

Talvi lämpimässä

monkey-bali-indonesia-wildlife-temple[1]

Photo on Foter.com

Kroatian matkan jälkeen päätin, että toteutamme tämän saman joskus uudestaan. Jollain tavalla järjestämme uudelleen useamman kuukauden vapaan, vuokraamme kodin jostain maapallon toiselta laidalta kaukana tästä Suomen kodistamme ja lähdemme elämään arkea aivan erilaisiin maisemiin. Olisi ihanaa, jos tuo ajankohta osuisi vieläpä talveen, jotta saisimme hankien sijaan nauttia talvesta aurinkoisten hiekkarantojen äärellä. Matkakohde voisi olla vaikkapa Bali, Seychellit, Curaçao tai Aruba.

 

Kuuba

oldtimer-cuba-classic-american-car[1]

Photo on Foter.com

Kuuba kiehtoo erityisesti sen omintakeisen kulttuurin vuoksi ja vielä nyt Kuubaan matkustaessa on mahdollisuus tehdä aikamatka vuosikymmenten taakse. Ehdottomasti haluaisin päästä vierailemaan Kuubassa ennen sen länsimaistumista ja vanhan kulttuurin katoamista.

 

Italiaan ruokamatka

town-on-cliffs-by-sea[1]

Photo on Foter.com

Unelmoin matkasta Italiaan kaksistaan Alisan kanssa. Kunhan Alisa kasvaa hieman isommaksi, saamme oikein ihanaa äiti-tytär-laatuaikaa herkutteluloman merkeissä jossain päin Italiaa ja syömme varmasti niin paljon pizzaa ja pastaa kuin vain napa vetää. Ehkäpä käymme maistamassa maailman parhaat pizzat Napolissa tai jahtaamme alkuperäisen bolognesekastikkeen reseptiä Bolognassa, ken tietää.

 

Alankomaat

34139711776_5ed145b1c8_c[1]

Photo by Colorblenders on Foter.com / CC BY-NC

Viikonloppuloma Amsterdamissa kevätaikaan, kun on mahdollisuus päästä ihastelemaan valtavia silmänkantamattomiin asti ulottuvia tulppaanimeriä kukkapuutarhoihin, on ehdottomasti yhtenä lomaunelmana listalla. Varmastikin jossain kohtaa tällainenkin mini-irtiotto arjesta Larin kanssa tulee otettua.

 

Saksa

neuschwanstein-1[1]

Photo by gerdragon on Foter.com / CC BY-NC-ND

Siinä missä matkustusunelmiini kuuluvat Disneylandit, niin kuuluu niihin myös Disneyn elokuvista tutun Prinsessa Ruususen satulinnan esikuvakin eli Etelä-Saksassa sijaitseva Neuschwansteinin satulinna Alppien syleilyssä. Toteutettavien viikonloppulomien listalla keikkuu siis erittäin vankasti myös viikonloppu Saksassa esimerkiksi Münchenissä, josta voisi helposti tehdä päiväreissun linnalle.

 

Semmoinen unelmalista pyörii minulla tällä erää päässä matkamessujen inspiroimana. Puhuttiinkin Larin kanssa juuri viikonloppuna, että jos joskus suuntaamme matkamessuille, on pankkitilin saldo oltava silloin semmoisissa lukemissa, että sieltä voi huoletta ostaa matkan tai pari messutarjouksia hyödyntäen, sillä kuka sieltä muka selviää ulos tekemättä vähintään yhtä matkavarausta!? Millaisia matkaunelmia sinun tulevaisuudessasi häämöttää?

One Reply to “Matkahaaveita”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: