Lomaterveiset Thaimaasta!

IMG_2453

Puolitoista viikkoa on jo täällä Thaimaan ihanuudessa eli lämmössä ja tropiikissa palmujen katveessa, auringon paisteessa ja lempeissä merituulissa vierähtänyt ja muutama päivä on vielä lomaa jäljellä. Blogi on pysytellyt hiljaisena, vaikka mieli kutkutteleekin jo aivan täpinöissään kertomaan, mitä kaikkea lomallamme olemme nähneet ja kokeneet. Kuvia ja tarinoita löytyy niin ruuasta, ravintoloista, rannoista, saarista, shoppailusta, nähtävyyksistä kuin yleisestä lomatunnelmastakin. Jemmassa on niin lomailijan vinkit tänne Krabin Ao Nangiin kuin myös jutut ja kommellukset monesta eri liemestä ja sopasta, missä meidät on keitetty ja marinoitu tällä reissulla. Kaikki ei ole mennyt ihan putkeen, mutta toisaalta osaltaan reissu on päässyt lyömään ällikällä. Kaikesta tuosta aion kertoa teille viimeistään, kun kotisuomeen olemme täältä palanneet. Olen aivan rakastunut Thaimaan lämpöön ja aurinkoon.

 

Lähdimme reissuun lähes koko poppoo enemmän ja vähemmän flunssassa. Kauhukuvia näimme jo koko matkan peruuntumisesta, kun vain pari päivää ennen lomaamme Alisa sairastui flunssaan ja korkea kuume vei pikkupotilaan vuoteen omaksi. Lääkärillä selvisi vielä, että korvasta sekä silmistä löytyi tulehdustakin. Ei muuta kuin apteekista hakemaan droppia purkkitolkulla ja onneksemme kohdallemme osunut päivystyslääkäri oli kyllä aivan huippu, sillä hänen vinkeillään korvatulehduksesta huolimatta selvisimme ilman itkun itkua Alisan ensimmäisestä lentomatkastakin. Antibiootti kerkesi alkaa tepsimään ennen reissua, särkylääkkeillä saatiin kipu ja kuume tasaantumaan, nenän ja korvan väliset ontelot pysyivät lennon ajan auki nenäsumutteella ja korviin laitettiin nousun ja laskun ajaksi puuduttavat tipat, jottei paineen vaihtelut tuntuisi pikku matkalaisesta pahalta.

 

Kun pääsimme perille hotellille, meni ensimmäiset muutamat päivät lepäilyyn, pitkiin uniin niin yöllä kuin päivälläkin ja parantaviin pulahduksiin hotellin uima-altaalla. Kun toipilas alkoi hieman enemmän jo virkistymään, siirryttiin nukkumaan päiväunetkin altaan reunalle puiden varjoon lämmöstä nauttien. Uimaankin olemme korvatulehduksesta huolimatta päässeet, kiitos korvatulppien, joita on olemassa ihan taaperoikäisillekin lapsille.

IMG_2444

Ennen reissua Alisan flunssa kerkesi jo hieman tarttumaan minuun ja Lariinkin, mutta onneksi tämä trooppinen ilmasto, lämpö ja ilmankosteus, hätistelivät flunssan tipotiehensä meistäkin. Otimme siispä loman alun univajeiden kuittaamisen kannalta ja hyppäsimme rennon kiireettömään lomamoodiin kertarysäyksellä. Me olimme tulleet lomalle ja silloin todella on lupa vain nukkua ja nauttia siitä, ettei kiire ole minnekään ja tosiaan voihan siinä samalla selättää kolme flunssaakin.

 

Flunssasta selvittyämme menoa ja touhua onkin sitten riittänyt ja sopivasti väliin on jäänyt edelleen myös rennon letkeitä päiviä ihan vain altaalla tai rannalla. Kaikkiin noihin tarinoihin palaan, kunhan ennätän paneutumaan reissun kuvasaldoon ja siirtämään kaikki ihanat muistot ja kokemukset mieleni sopukoista kirjainten kautta sanoiksi ja lopulta tekstiksi blogiin. Nyt kuitenkin vielä muutaman päivän ajan meidän suunta aamuisin on uima-allas tai ranta, jonne lompsimme aurinkolasit nenällä ja pyyhkeet olalla keikkuen. Sillä välin voit seurata matkaamme Instagramissa @vestaboxofficial, sillä sieltä löytyy kuvamateriaalia enemmän reaaliajassa reissultamme.

IMG_2454

One Reply to “Lomaterveiset Thaimaasta!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: