Energiaa arkeen leikkipäivästä

IMG_2840

Otetaanpa hetkeksi paluu Suomen maaperälle täällä blogissakin. Parit kivat lomapostaukset on vielä luvassa, mutta tähän väliin on hyvä hieman katsahtaa, mitä täällä Jyväskylässä tapahtuu ja mitä meille kuuluu loman jälkeen, kun arki on alkanut. Pitkän loman ja sen jälkeisen sairastelun jälkeen arkeen palaaminen vie aina aikansa, jotta taas tottuu arkisempaan elämänmenoon ja jotta korvienväli mukautuu lomamoodista takaisin arkipäivän rytmiin ja kuormittavuuteen. Vaikka Alisa onkin yllättävänkin mukautuvainen taapero, ottaa nämä muutokset hänelläkin jaksamisen päälle ja alkuviikon aikana itse kullakin iltaisin on ollut havaittavissa väsymyksen merkit. Päiväkodin hoitajat ovat huomanneet myös saman ilmiön, sillä päiväkodissakin Alisa on viihtynyt paljon sylissä ihan vain rennosti muiden touhuja seuraillen, vaikka on Alisa ollut myös osallistuvainenkin ainakin osan päivää. Kun päiväuniaika on tullut, on meidän neiti kuitenkin simahtanut omaan nukkarin petiinsä ensimmäisenä. Kun viimeisiä päiväkotiryhmän kavereita on vasta peitelty omiin peteihinsä, on hoitajien mukaan Alisan pedistä kuulunut jo rauhallisen tasainen, uninen tuhina.

DSC_0506[1]

Niinpä tyttären ja isän yhteinen vapaapäivä keskelle viikkoa osui tällä kertaa todella otolliseen ja tarpeelliseen hetkeen, nimittäin keskiviikkona näille molemmille lomasta ja sairastelusta vielä palautuvalle Vili Vilperille keskiviikkoinen kahdenkeskinen vapaapäivä oli kuin virtapiikki olisi isketty pakaraan. Aamupäivä kaksikolla kului kotosalla lepäillen, Alisan nukkea syöttäen ja päiväunia nukkuen, mutta kun energiavarastot oli tankattu, oli aika toiminnalle!

IMG_2848

IMG_2851

Vapaapäivän ohjelmaan ensi alkuun suunnitelmien mukaan piti kuulua kiva pulkkailupäivä retkieväineen. Alisa ja Lari olisivat pakanneet reppuun termarillisen lämmintä kaakaota sekä eväsleivät ja viettäneet pitkän päivän ulkona nauttien alati lisääntyvästä auringonvalosta, valkoisenaan hohtavista hangista, kenkien alla narskuvasta pakkaslumesta ja pulkkailun tarjoamasta vauhdin hurmasta. Välillä olisi voinut istahtaa nuotion ääreen lämmittelemään ja nauttimaan eväistä. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos, kun mittarin elohopea laski täällä Jyväskylässä yli kahteenkymmeneen pakkasasteeseen. Noin kipakoissa pakkaslukemissa ei pitkät ulkoilupäivät olisi nannaa kenellekään, varsinkaan pikkuiselle, nopeasti kylmästä kohmettuvalle taaperolle.

IMG_2845

IMG_2847

Plan B sisälsi vapaapäivän viettoa lämpimissä sisätiloissa ja oli siis Larin aika lunastaa Alisalta saamansa joululahja. Alisa antoi isälleen lahjakortin, joka oikeutti isän ja tyttären yhteiseen iloiseen leikkipäivään leikkimaassa ja kortin oli signeerannut rakkaudella Alisa. Alisalle kerrottiin aamulla, että päiväuniltaan herättyään he menisivät sellaiseen tosi kivaan sisäleikkipuistoon isin kanssa. Kun Alisa heräsi unilta, oli oven takaa kuulunut vain iloinen huuto ”puistoon, puistoon, puistoon…”. Ei siis ollut epäselvää, että ainakin Alisa oli suunnitelmista riemuissaan. Niin oli kyllä isikin.

IMG_2823

IMG_2817

Leikkimaassa vierähtikin sitten lähes viisi tuntia aikaa, kun kaksi marakattia kilpaa kiipeili moneen kertaan läpi kiipeilytelineet ja temppuradat, sukelsi pallomeriin, pomppi jokaisella trampoliinilla ja laski kaikista hurjimmistakin liukumäistä nauru raikaen. Työpäivän päätyttyä minäkin pääsin liittymään porukkaan leikkiväiseen mukaan. Välillä istahdimme alas leikkimaan ravintolaan, sillä leikkiessähän iskee huutavan kurniva nälkä. Vetäisimme nassuun hampurilaisateriat ja Alisa herkutteli omalla nakkiannoksellaan. Energiatankkauksen jälkeen oli vielä hyvä tovi aikaa jatkaa leikkejä leikkimaassa ennen kuin päräytimme autolla iltapalalle kotiin. Voitte arvata, että pitkän ja touhukkaan päivän päätteeksi ei Alisakaan kerennyt kissaa sanomaan, kun hän jo nukahti kaikkien kissa- ja pupupehmojensa keskelle omaan sänkyyn yöunille ja nukkui sikeästi aamuun asti.

DSC_0514[1]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: