Talvi on selätetty!

Tajusin tänään työpäivää aamulla aloitellessani höyryävän kuuma kahvikupponen kädessäni ja työkaverin kanssa siinä jutellessani, että hetkinen seis vain; talvi on nyt virallisesti selätetty ja takana päin! Sehän on nimittäin huomaamatta kalenterin sivu suit sukkelaan kääntynyt maaliskuun puolelle, joka on kevään ensimmäinen kuukausi. Vaikka ikkunasta maisema näyttääkin vielä valkean lumiselta ja viime päivinä ainakin täällä Jyväskylässä on ollut ajoittain hyvinkin kipakoita pakkaslukemia, kalenteri on kuitenkin antanut nyt lupauksen keväästä: se on alkanut, hip hei!

IMG_2885

Mitä se kevät sitten tuo mukanaan? Valoa ja pidempiä päiviä, lämmittäviä auringonsäteitä, jotka hiljalleen alkavat sulattamaan maata kauttaaltaan peittävää lumivaippaa kide kerrallaan, sulavan jään pauketta, ojissa solisevia puroja, joissa loputtomat sulavista kinoksista karkailevat vesinorot yhdistyvät, Suomeen palaavia muuttolintuja, tuttuja pesäpaikkojaan etsiviä joutsenia, pikkulintujen heräilevää viserrystä puiden oksilla, ruskean heinikon seasta tienpientareella sinnikkäästi nousevia pienen pieniä leskenlehtiä ja hiljalleen ruohonkorsi kerrallaan vihertämään alkavaa luontoa. Se tuo myös mukanaan välikausihaalarit, joiden polvet kulutetaan puhki kissaleikeissä jään ja lumen alta pilkottavalla asfaltilla, narulla alvariinsa kuivumassa roikkuvia kurahousuja ja -rukkasia, kuralätäköitä, joihin saa mitä parhaimmat autopesulaleikit päiväkotikavereiden kanssa, pihakeinuja ja puistonpenkkejä, jotka pilkistelevät sulavien lumipeitteiden alta ja lopulta viimeisetkin lumen ja jään rippeet voi hanskan selällä pyyhkäistä niistä tiehensä, jotta kevään puistoleikit pääsevät taas täysillä käyntiin. Kevät tuo mukanaan kuplivan energiaryöpyn ja tuulahduksen kesästä, mikä sekoittuu väistyvän talven viileisiin pohjoistuuliin. Rakastan kevättä!

IMG_2886

Nyt kun pakkaslukemat aamuisin hipovat kuitenkin vielä lähes 25 miinusasteita ja kalenterin kevätlupauksista huolimatta ikkunasta ulos katsoessa ulkona vallitsee vielä täydellinen sydäntalvi, on energiaa päiviin haettava talvipuuhasta ja niistä hauskoista asioista, joista Suomen talvessa kannattaa nauttia nyt, kun sitä lunta on. Tänään perjantain koittaessa ja työpäivän tullessa päätökseensä olimme viikon taas hengitelleet pölyistä, kuivaa toimistoilmaa ja olo oli juuri sellainen kuin työviikon päätteeksi voisi kuvitellakin; hieman sisätiloissa nuhjuuntunut ja tunkkainen, mutta väsyneen onnellinen alkavasta vapaasta viikonlopusta. Tänään tuntui siltä, että nyt tarvitsemme tuuletusta, happea ja raikasta ilmaa työviikon päätteeksi, jotta viikonloppu saisi freesin startin. Tarvitsimme pakkasen kipristelemiä punaposkia herättelemään meidät horroksesta. Niinpä työpäivän päätteeksi suuntasimme pulkkamäkeen koko sakki ja mäkeä laskettiinkin sekä pulkkaillen että peppuillen ja kantapäiden osuessa lumiseen rinteeseen, nostatti se ilmaan ohuen lumipölyn, mikä tarttui pipon karvareunuksiin ja suli hennoksi kosteudeksi poskipäille. Tästä on hyvä aloittaa viikonloppu ja kevään odottelu. Mikä sinut saa piristymään pitkän työviikon päätteeksi tai miksi ei arki-iltoinakin keskellä viikkoa?

IMG_2889

Ihanaa viikonloppua ja kevään odotusta kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: