Onnen jyviä

DSC_0534[1]DSC_0536[1]

Tänään oli yksinkertaisesti vain todella hyvä päivä, joten niinpä tästä postauksestakin tuli tämän päivän näköinen, positiivisia fiiliksiä kupliva. Tämä päivä sai minut jotenkin heräämään talvihorroksestani. Ollaankohan me suomalaiset tai jopa kaikki ihmiset täällä maapallolla sellaisia, että kun meidät viskataan tällaisiin pimeisiin ja kylmiin vuodenaikoihin kuten Suomen talveen, niin siitä ei yksinkertaisesti vain voi selvitä läpi energisenä pää pystyssä ja puhtia täynnä olevana reippailijana? Käykö meille kuten muumeille, että päivien lyhentyessä syksyn mittaan vaivumme kaamoksen mukana talviunille huomaamattamme ja sitten ponnahdamme keväthangille kuin valkovuokot, kun ensimmäiset lämmittävät auringonsäteet osuvat maan pintaan? Hep! Täällä nousee heti käsi pystyyn sen merkiksi, että tunnistan itseni. Minä ainakin olen aivan täysin oman elämäni talvihorteinen muumi.

DSC_0539[1]

Tänään puolestaan oli juuri sellainen päivä, kun ensimmäisen kerran hyytävien pakkasviimojen jälkeen tunsin, miten auringonsäteet lämmittivät kasvoja ja vain seisoin siinä ulkona lempeässä pakkasilmassa aurinkolasit nenällä silmät kiinni nauttien siitä, että tunsin lämmön tunteen poskillani. Päivä oli muutenkin upea. Yksittäisiä hetkiä lukuun ottamatta kuukausien mittainen syvän harmaana pysytellyt maisema oli tänään niin kirkas, raikas ja kuulas ja aurinko väritti kultasäteillään upeaa sinistä taivasta. Tai on ilma ollut kirkas ja aurinkoinen jo kuluneella viikolla arkenakin parina päivänä, mutta noista päivistä en päässyt ulos nauttimaan, vaan jouduin vain tuijottelemaan auringonpaistetta toimiston ikkunaruudun läpi.

DSC_0544[2]

DSC_0545[1]

Kevättalvi on upeaa aikaa ja silloin ulkoilukin tuntuu hyvältä ja tuo iloa sekä energiaa päiviin. Meidän ihanat onnen hetket koostuivat tänään ulkoilmasta, auringonpaisteesta, narskuvasta lumesta kenkien alla, pulkkailusta, nuotiomakkaroista, kuumista kaakaomukillisista, sokerimunkin sokerikiteillä kuorrutetuista suupielistä sekä mikä tärkeintä; ystävistä. Oli asia mikä hyvänsä, niin tuntuu se aina sata kertaa paremmalta, kun hetken saa kokea ja jakaa ystävien seurassa. Auringonpaisteen lisäksi ystävät ovat siis ehdottomasti myös niitä päivien kultasäteitä.

DSC_0551[1]

”Ei onni ole mikään sattuma, joka valahtaa taivaasta kuin rankkasade kesäpäivänä. Se tulee ihmisen luo vähitellen sen mukaisesti, miten hän suhtautuu elämään ja ympärillään oleviin ihmisiin. Onni karttuu jyvä jyvältä, osanen täydentää toistaan.”

– Tšingiz Aitmatov

 

Mutta nyt lähden nauttimaan seuraavasta onnen jyvästäni, lempeän kosteista löylyistä saunan lauteilla ja kylmästä saunajuomasta.

DSC_0548[1]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: